Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Depresja-Wyalienowanie (nawet z rodziny)-Myśli samobójcze
Autor Wiadomość
Demoris 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 18:46   Depresja-Wyalienowanie (nawet z rodziny)-Myśli samobójcze

Witam wszystkich.
Otóż pisze tego posta szukając pomocy, wiem ze jakkolwiek to głupio nie brzmi, wszyscy wokol mnie zawiedli, w domu nie wiedzie mi się najlepiej, z rodziny i rodzinnego domu zostałem tylko gościem, popadłem w nałogi(nikotynizm), brak mi ludzie jestem wyodrębniony ze społeczeństwa, zostały mi 2 lata do studiów, ale ciągnie się to dla mnie jak wieczność i nie wiem czy dam rade. Mam ciągle myśli samobójcze od rana do wieczora, boje się ze w końcu coś się w mojej głowie przestawi i dojdzie do próby... Pisze to bo po prostu coraz bardziej nienawidzę tego ze żyję i tego ze nie potrafię odczuwać żadnej przyjemności z tego życia.

Stalugwa 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 19:55   

Hej!

Nie załamuj się. Z depresji można wyjść. Mnie drugi rok trzyma, ale chyba już mija. Dopóki boisz się, że możesz spróbować samobójstwa, to raczej tego nie zrobisz. To nie takie łatwe. W każdym razie nie próbuj. Bardzo wielu ludzi przechodzi depresję w wieku, kiedy wchodzą w dorosłość.

Postaraj się pomyśleć, co Cię interesowało lub interesuje i starać się to rozwijać. Trzymam kciuki - wyjdziesz z tego.

trololo89 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 19:59   

Ja Ci ze swojej strony polecam autoterapię, która jest na forum w dziale leczenie, bo sam na sobie doświadczyłem, że jest skuteczna ;-)

Demoris 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 20:09   

Cierpie na depresje odkad skonczylem 12lat (rozwod rodzicow,przesladowania w szkole itp) mnie juz nic nie interesuje nie mam zadnego zainteresowania, zyje od pon do piatku, nawet szukalem odpowiedzi w religiach i jakiegos ukojenia.

A co do strachu to nie boje sie smierci lecz boje sie ze w koncu do czegos takiego dojdzie bo jest ze mna z dnia na dzien coraz gorzej.

Stalugwa 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 20:23   

Też miałam pierwszy raz depresję w wieku 12 lat: umarł mój ojciec, odwrócili się ode mnie przyjaciele i przeprowadziłam się do innej dzielnicy, gdzie nikogo nie znałam i szybko zostałam szkolną ofiarą. Przeszło mi na przełomie gimnazjum i liceum. Ostatnio znów wróciło, taki los.

nieves 
Elficka Księżniczka

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 21:35   

Demoris - zamawiaj wizytę u psychiatry i psychologa - chyba w tej właśnie kolejności. Czas nagli. :przytul: :glaszcze:

Demoris 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 22:04   

Psychiatra dal mi leki ze po nich nawet spokojnie myslec nie moglem i mialem uczulenie, a psycholog wzruszyl tylko ramionami a jeszcze jeden kazal mi jesc owoce..... wiec ciezko z tym jest
Ostatnio zmieniony przez Demoris Sro 26 Paź, 2011 22:04, w całości zmieniany 1 raz  

nieves 
Elficka Księżniczka

Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 17:13   

Większość leków ma działania uboczne, znoszone lepiej bądź gorzej przez organizm. Dlatego dobiera się je indywidualnie i trzeba poczekać trochę zanim pojawią się efekty terapeutyczne. Jeśli psychiatra bądź psycholog nie traktuje Cię poważnie to najwyższy czas na poszukiwania nowego. Najważniejsze to się nie poddawać. :thumleft:

p1xel

Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 18:20   

Demoris napisał/a:
Psychiatra dal mi leki ze po nich nawet spokojnie myslec nie moglem i mialem uczulenie, a psycholog wzruszyl tylko ramionami a jeszcze jeden kazal mi jesc owoce..... wiec ciezko z tym jest

To widać świetny specjalista był. Musisz znaleźć jakiegoś innego jeśli chcesz coś zmienić, na to wygląda...

Odpowiedz do tematu