Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 15:16 Depresja czy nie? Różne zdania lekarzy
Witam. Mam 19 lat i pierwszy psychiatra stwierdził u mnie fobię społeczną+ depresję, a drugi tylko fobię. Teraz nie mam pojęcia czy mam tą depresję czy nie... Zły nastrój występował u mnie przez max. tydzień. Tak to przez cały czas od min. ponad roku jestem smutna i przygnębiona przez większość dnia, lecz bardzo często przez kilka godzin łapie mnie dobry humor i nastrój. Jestem ciągle zmęczona, nie wysypiam się (na wszelki wypadek jutro idę na badania), mam myśli samobójcze i o samookaleczaniu, gdy jestem w tym gorszym nastroju to czuje się nikim, nic nie chce mi sie robić, nie mam zadnego zainteresowania, tylko lubię zwierzęta i śpiewać, cały czas siedzę w domu, a atmosfera tutaj dobija mnie jeszcze bardziej- krzyki, ojciec alkohoilk znęcający się psychicznie nad córką tak jak było to w szkole, dzięki czemu mam fobie. W domu mówią że cały czas jestem smutna. Na chwilę obecną widzę u siebie tyle objawów podobnych do depresji. Może mógłby mi ktoś pomóc? Jak widać lekarze nie potrafią
Coś mi się wydaje, że lekarze przyjmujący prywatnie nie wyleczą mnie skoro nawet nie potrafią stwierdzić u mnie depresji Po depresji spodziewałam się większego smutku, a mniejszego dobrego nastroju dlatego miałam wątpliwości... Dziękuję za pomoc :*
Gdy byłem u psychiatry stwierdził tylko fobię społeczną, powiedział ze depresji nie mam, choć... wiem że było inaczej. Jednak u mnie było coś takiego że na niektóre pytania odpowiadałem wymijająco, albo wcale, nie chciałem się otworzyć niektóre rzeczy zatajając i się ich wstydząc, co mogło spowodować że wyszła taka diagnoza a nie inna. FS nie ułatwia postawienia diagnozy, bo przez to nie mówimy o wszystkim.