Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezsenność
Autor Wiadomość
Negative 

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 17:41   

Moja bezsenność jest spowodowana stressem, przejmuje się czymś co mnie czeka w niedalekiej przyszłości, przeważnie na drugi dzień. Leże i czuje stress, na który nic nie pomaga. Byłem pewny, że to minęło, bo przez ponad rok nie miałem bezsenności, aż do dzisiaj. :evil:

nieves 
Elficka Księżniczka

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011 20:55   

Faris napisał/a:
Z bezsennością miałam największy problem jak zaczęłam brać SSRI (...)
Ale potem inny lekarz podpowiedział mi, żebym zażywała rano i jest lepiej. Lepiej, bo nie tak jak kiedyś - nie potrafię przespać normalnie nocy już.

Meczę się tak samo od kilku tygodni. :-/

M7 

Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 01:25   Re: Bezsenność

Kasumi napisał/a:

Jak radzicie sobie z bezsennością? Częściową bądź całkowitą. Ja od dłuższego czasu mam problemy z zasypianiem i już nie mam pomysłu co z tym zrobić... Bardzo możliwe, że rozstraja mnie mój nieregularny tryb życia (nie mogę powiedzieć żebym chodziła spać codziennie o jednakowej godzinie :roll: ) ale to już nie jest normalne, jeżeli siedzę w nocy do 4-5 i czuje że jestem już zmęczona, bolą mnie oczy itp., kładę się spać i nie mogę zasnąć :shock: Jakiś czas temu tak miałam ze uczyłam się dokładnie do 3.30, byłam na prawdę 'zdechła' a jednak nie mogłam spać

Słuchaj. Szczerze mówiąc się dziwie, że to Cię dziwi : ) Wiadomo, każdy może mieć inaczej, ale uwierz mi, jak bardzo długo nie śpisz to spać się odechciewa. To całkowicie naturalne, ja mam tak od zawsze. Jeśli kładę się około 3-6 rano, mogę w ogóle nie zasnąć, jeśli natomiast kładę się o godzinie 00 to zasypiam w godzinę najdłużej. Mam problemy ze spaniem od zawsze. Dosłownie. Da się z tym żyć bez leków, jeśli jest Ci ciężko, to po prostu powiedz sobie "nie kładę się później niż o 1.30" i będzie lepiej. Na pewno rozstroiłaś swój organizm, bo kładzenie się spać o raz o 3, drugi o 5 nie jest naturalne. Jak położysz się nad ranem, to nawet jeśli zaśniesz i będziesz leżeć do 12, wstaniesz zmęczona i niewypoczęta. Powinnaś trochę zmienić swoje nawyki, a leki więcej szkodzą niż dają.

Jeśli chodzi o mnie, rzadko jestem w ogóle śpiąca. Najczęściej w dzień : P. Jestem przyzwyczajona do zasypiania przez rozum, bo wiem że to potrzebne. Po prostu się kładę i oczu nie otwieram aż do rana, mimo iż często się budzę. Po latach nie jest to dla mnie problem.

Polecam wam oglądanie jakiegoś filmu przed spaniem, słuchanie muzyki, granie w gry lub cokolwiek, co odrywa od rzeczywistości. Nie ma nic głupszego niż myślenie o pracy, szkole itp przed zaśnięciem (wiem to na swoim przykładzie). Natrętne myśli można wbrew pozorom łatwo odepchnąć zwracając uwagę na coś innego. Kiedy mnie coś dopada każę się temu odwalić : ) naprawdę!
Ostatnio zmieniony przez M7 Pią 16 Wrz, 2011 01:31, w całości zmieniany 1 raz  

Negative 

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011 04:42   

Znów nie mogę spać, jak to mnie doprowadza do szaleństwa...

"I`m so tired I can`t sleep" lalallaa

Odpowiedz do tematu