Jakie słowa, chcielibyście wypowiedzieć głośno? Z pewnością, są takie, które chcielibyście wypowiedzieć na głos, ale z jakiś względów, nie możecie, lub nie chcecie.
Zapraszam do wypowiedzi.
Zaczęłam doceniać słowa, które kiedyś przychodziły mi z trudem. Gdy czuję, że muszę to powiedzieć, mówię.
Jeśli chodzi o relacje dasko - męskie, nie mam nikogo na celowniku Więc problem z bańki, ha ha ha.
Jest jednak pewne słowo, które pociąga za sobą więcej. Nie przechodzi mi przez gardło i wiem, że to jest mission impossible.
_________________ Co robisz?
-Nic.
–Niezłe zajęcie.
-Niezłe... ale jaka konkurencja...
Marzę o tym, by powiedzieć "kocham Cię" mojej dziewczynie...jak dotąd nie wyznałem jej miłości...niestety wciąż nie jestem pewien swoich uczuć, nie jestem pewien czy to już TO.Wiem, że ona na to czeka.Inna sprawa, że nie każdemu jest łatwo te słowa powiedzieć, nawet jeśli jest swych uczuć pewien...
chciałabym powiedzieć moim bliskim o tym co mnie boli, jaka jestem na prawdę, ale nie mogę tego zrobić bo:
1. nie zrozumieją.
2. zrozumieją i będą się obwiniać, że wcześniej mi nie pomogli.
Chciałabym komuś powiedzieć "Jestem przy Tobie szczęśliwa, czuję się bezpiecznie"
Są 2 kwestie tylko:
a) nie mam komu tego powiedzieć
b) nie wiem czy bym potrafiła
_________________ 'Samotna jak wilk żyjący w stadzie' - teraz szczęśliwa jak Wilczyca żyjąca z ukochanym Wilkiem
"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles
Cóż jest wiele zdań i słów, których boję się lub nie umiem wypowiedzieć. Najważniejsze z nich to:
1) Czuję się samotny. Nie chcę być już sam.
2) Przytul mnie
_________________ "Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej...
Inni zwią ją piekłem..." - Rafael Krasa
prosze panie,spraw,zebym nie mowila to co jezyk na usta przyniesie lolololol,bo za duzo mowie w kazdej sytuacji,wygarniam,a pozniej mam przeje*ane,powiedzialam juz chyba wszystko co moglam,wiec ten temat jest moim przeciwienstwem...
Jest wiele takich słów. Są takie których się boje sa takie których nigdy nie powiem sa takie na które moim zdaniem nie zasługuje i są klamstwem.
1.Chcę kochac i zasługuję na miłość mam takie samo prawo jak inni.
2. Nie jestem potworem nie jestem brzydka, nie jestem głupia nie jestem bezwartościowa jestem jedyna i wyjątkowa.
3.Jestem jaka jestem zaakceptuj mnie.
4. Nie muszę byc idealna, doskonała i mam prawo popełniać błędy.
5.Zakochałam się w tobie.
6.Dam rade, będzie dobrze...