Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Luźne myśli
Autor Wiadomość
naznaczony 

Wysłany: Sob 10 Gru, 2011 09:19   Luźne myśli

Denerwuje się. Ciągły potok myśli. Chcę przestać. Szukanie pracy jest dla mnie stresujące. Nie chcę tego robić. Sam juz nie wiem czy z lenistwa czy z lęku. Pewnie obie rzeczy naraz. Ale przecież właśnie coś teraz robię. Piszę ten głupi post. Przestaję sie martwić gdy nic nie robię lub gdy jestem w pracy. Katuję się myślami. Niepotrzebnie. Powinno być na odwrót. robienie=spokójducha, lenistwo=zamarteianie się. Pogubiłem sie kompletnie. Za dużo fantazjuje. Tak tak ...

Jeszcze coś tu dodam. Odpowiedzi innych nie oczekuję.

dzieciak 

Wysłany: Nie 11 Gru, 2011 13:21   

naznaczony napisał/a:
Odpowiedzi innych nie oczekuję.

W sensie, że nie spodziewasz się ich, czy raczej nie chcesz ich?

naznaczony 

Wysłany: Wto 13 Gru, 2011 08:11   

Cytat:
W sensie, że nie spodziewasz się ich, czy raczej nie chcesz ich?

W sensie takim, że odpowiedzi innych osób będa dla mnie miłe. :-) Tutaj pojawia się u mnie glębszy mechanizm. Bardzo nie lubie mieć zobowiazań w stosunku do innych ludzi. Nie chce by ludzie mogli spodziewać się czegoś w zamian. Wiem, żze to absurdalne w przypadku forumowego posta ale tak to u mie wygląda. W poważnieejszysz sytuacjach ma to choc odrobine sensu. Napisałę że nie chce odpowiedzi chociaz czekalem na posty innych i bylem zawiedziony ich brakiem. Druga sprawa, ze takimi zabiegami podwyzszam sobie satysfakcjie z otrzymania odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez naznaczony Wto 13 Gru, 2011 20:48, w całości zmieniany 1 raz  

Muzyczny 

Wysłany: Sro 14 Gru, 2011 11:43   

Gdy mam potok myśli robię sobie gorącą herbatkie, zasiadam, staram się oddychać powoli i słucham spokojnej muzy

np. Amethystium - Reverie

dzieciak 

Wysłany: Sro 14 Gru, 2011 23:55   

naznaczony napisał/a:
Bardzo nie lubie mieć zobowiazań w stosunku do innych ludzi.

Ok, nic nie obiecałeś, niczego się nie spodziewam - nie masz żadnych zobowiązań. Ale jak zechcesz, to możesz napisać. I chętnie przeczytam :) Może nawet odpiszę, jak mi coś do głowy przyjdzie. Bo na razie nic więcej w niej nie siedzi ;)

frog 
bagienna pływaczka

Wysłany: Czw 15 Gru, 2011 16:28   

naznaczony napisał/a:
Napisałę że nie chce odpowiedzi chociaz czekalem na posty innych i bylem zawiedziony ich brakiem. Druga sprawa, ze takimi zabiegami podwyzszam sobie satysfakcjie z otrzymania odpowiedzi.

znam to. mam podobnie. ale z czasem przestalam dziwnie się czuć jak ktoś mi nie odpisze. no i nie ma tego strachu jesli napisze do kogoś a ktoś mnie zlekceważy. tego najbardziej się balam zanim wbilam na forum.
"Najważniejsze jest, byś zapamiętał chwile
Te, w których było Ci dobrze, w których byłeś szczęśliwy"

Odpowiedz do tematu