Denerwuje się. Ciągły potok myśli. Chcę przestać. Szukanie pracy jest dla mnie stresujące. Nie chcę tego robić. Sam juz nie wiem czy z lenistwa czy z lęku. Pewnie obie rzeczy naraz. Ale przecież właśnie coś teraz robię. Piszę ten głupi post. Przestaję sie martwić gdy nic nie robię lub gdy jestem w pracy. Katuję się myślami. Niepotrzebnie. Powinno być na odwrót. robienie=spokójducha, lenistwo=zamarteianie się. Pogubiłem sie kompletnie. Za dużo fantazjuje. Tak tak ...
Jeszcze coś tu dodam. Odpowiedzi innych nie oczekuję.
W sensie, że nie spodziewasz się ich, czy raczej nie chcesz ich?
W sensie takim, że odpowiedzi innych osób będa dla mnie miłe. Tutaj pojawia się u mnie glębszy mechanizm. Bardzo nie lubie mieć zobowiazań w stosunku do innych ludzi. Nie chce by ludzie mogli spodziewać się czegoś w zamian. Wiem, żze to absurdalne w przypadku forumowego posta ale tak to u mie wygląda. W poważnieejszysz sytuacjach ma to choc odrobine sensu. Napisałę że nie chce odpowiedzi chociaz czekalem na posty innych i bylem zawiedziony ich brakiem. Druga sprawa, ze takimi zabiegami podwyzszam sobie satysfakcjie z otrzymania odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez naznaczony Wto 13 Gru, 2011 20:48, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo nie lubie mieć zobowiazań w stosunku do innych ludzi.
Ok, nic nie obiecałeś, niczego się nie spodziewam - nie masz żadnych zobowiązań. Ale jak zechcesz, to możesz napisać. I chętnie przeczytam Może nawet odpiszę, jak mi coś do głowy przyjdzie. Bo na razie nic więcej w niej nie siedzi
Napisałę że nie chce odpowiedzi chociaz czekalem na posty innych i bylem zawiedziony ich brakiem. Druga sprawa, ze takimi zabiegami podwyzszam sobie satysfakcjie z otrzymania odpowiedzi.
znam to. mam podobnie. ale z czasem przestalam dziwnie się czuć jak ktoś mi nie odpisze. no i nie ma tego strachu jesli napisze do kogoś a ktoś mnie zlekceważy. tego najbardziej się balam zanim wbilam na forum.
_________________ mój blog...
http://sekrety-karolajny.blog.pl/
"Najważniejsze jest, byś zapamiętał chwile
Te, w których było Ci dobrze, w których byłeś szczęśliwy"