Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Samotność całe życie
Autor Wiadomość
Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 18:51   

Myślę, że ja bym się w sobie podłamał, czy załamał ? Tego nie wiem, po prostu nie wiem, wiem jednak, że taka sytuacja byłaby dla mnie największym z możliwych koszmarów, myślę, że przestało by mi zależeć na większości spraw. Czy bym to zaakceptował ? Człowiek może bardzo dużo znieść, nawet sami nie zdajemy sobie czasem z tego sprawy, zabić bym się raczej nie zabił, chyba nie jestem do tego zdolny, ale najgorszy scenariusz to załamanie się... Nie wyobrażam sobie życia w samotności:(:(

Pan_S 

Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 18:53   

Perspektywa samotnego życia mnie przeraża. Jest ona dla mnie czymś potwornym. Gdybym dowiedział sie o tym, że zawsze będę sam, na pewno chciałbym umrzeć a najlepiej nigdy sie nie urodzić. Chciałbym popełnić samobójstwo ale nie zrobiłbym tego. Nie mógłbym tak skrzywdzić mojej rodziny, a także zwierząt, które w ten lub inny sposób sa pod moją opieką... W takim razie żyłbym tylko dla innych, nie oczekując już dla siebie żadnego szczęścia. Odwiedzałbym też regularnie psychiatrę i zażywałbym leki antydepresyjne. Może jakoś nauczyłbym sie żyć samemu ale teraz nie moge sobie tego wyobrazić.

mloda92 
Wilczyca

Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 19:18   

Jeśli nagle okazałoby się, że będę do końca życia samotna (i to się nigdy nie zmieni), to bez wahania popełniłabym samobójstwo.

"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles

Alice 

Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 19:34   

To najgorsze co mogłoby się stać. Nie mogę nawet o tym myśleć (już wiele razy o tym myślałam). Załamałabym się całkowicie. Pewnie nie wychodziłabym z domu, bo po co skoro i tak będę już zawsze samotna? Chciałabym umrzeć (właściwie, teraz też chcę umrzeć, a najlepiej w ogóle się nie narodzić...Po prostu nagle przestać istnieć.).Chciałabym popełnić samobójstwo. Ale nie zrobiłabym tego. NIGDY bym się na to nie odważyła. Chociaż może w takiej sytuacji...

Unti 
Humanoid

Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 19:36   

Byłoby mi przykro, nie ma co się oszukiwać, ale nie uważam też, że odbieranie sobie życia to znowu taki dobry pomysł. Musiałabym się nauczyć z tym żyć, tak samo, jak musiałam się nauczyć żyć z tyloma innymi rzeczami, sprawami. Nie raz i nie dwa byłam w okropnym stanie zawieszenia, co moim zdaniem jest gorsze niż totalne przygnębienie, depresja czy co tam jeszcze, wychodziłam z tego i jakoś nadal żyję (; Wbrew pozorom, silna jestem, wykrzesałabym z siebie kolejną dawkę siły, by się pozbierać.
Jednak mam nadzieję, że mimo wszystko tak nie będzie (;

Everybody lies.

Love me, Gość!

antyk
Moderator
666

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 13:05   

Ja właśnie dlatego zakończę swój żywot w te wakacje :-) Już teraz wiem, że nigdy z nikim nie będę z bardzo prostej przyczyny - nie chcę. Podświadomość mówi co innego, to mi dokucza, jestem smutny, bo samotny, ale żadnych zmian nie chcę. Nie wyobrażam sobie życia z kobietą, rodzice to co innego. Ciągle się łudzę, że brakuje mi bliskości, ale to nieprawda. Jedyne czego mi brakuje, to kontakty seksualne. Niczego więcej nie chcę z relacji damsko-męskich. Dziwki kosztują, a darmowej raczej nie znajdę, bo która chciałaby sypiać za friko z kimś takim, jak ja? :mrgreen: No może tylko jedna, ale ona mieszka daleko i nic nie zanosi się na jej czy moją przeprowadzę nieco bliżej.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

*Eveline* 

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 16:25   

[quote="antyk"]Ja właśnie dlatego zakończę swój żywot w te wakacje :-)

antyk, nie pisz głupot. Ja przez całe wakacje chcę widzieć twoje nowe, ciągle powstające posty :!:

obcy 

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 18:39   

antyk kurcze byłem dzisiaj w Lublinie(mieszkasz blisko) i jakbym Cię spotkał to byśmy se pogadali o tym co tu napisałeś :)

Czy ja dobrze zrozumiałem jedyną dziewczynę która jak twierdzisz mogła by się z Tobą przespać nazywasz dziwką :(
I nie łudzisz się że potrzebujesz bliskości bo każdy jej potrzebuje nawet gdy będzie się w żywe oczy wypierał.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 19:11   

Nie nazywam jej tak, pisałem tylko, że na dziwki mnie nie stać i żadna z nich za darmo nie da :-> Oprócz jednej osoby, to już prawie pewne, że się spotkamy w wakacje, trochę poszalejemy, nie potrwa to długo, może ze 2/3 dni... i co ja później zrobię? Nie przeżyję jej odjazdu :roll: :-( :cry:

Statystyki Naszego Forum

obcy 

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 19:25   

antyk napisał/a:
Nie nazywam jej tak, pisałem tylko, że na dziwki mnie nie stać i żadna z nich za darmo nie da :-> Oprócz jednej osoby, to już prawie pewne, że się spotkamy w wakacje, trochę poszalejemy, nie potrwa to długo, może ze 2/3 dni... i co ja później zrobię? Nie przeżyję jej odjazdu :roll: :-( :cry:

Ale będziesz miał chociaż co wspominać. Życie szykuje różne niespodzianki może jednak będziecie ze sobą dłużej :-)

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 19:30   

Nie będziemy, bo ona mnie nie kocha i już pisała, że nie chcę ze mną być w związku.

Statystyki Naszego Forum

obcy 

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 19:35   

Ale będziesz chociaż parę dni w towarzystwie tej dziewczyny. Ja bym brał nawet to.
Lepsze to niż ta cholerna samotność.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 19:38   

Przecież to biorę (wezmę, a raczej przeżyję), dopiero później nie wiem, co zrobię... pewnie się zabiję, no :roll:

Statystyki Naszego Forum

obcy 

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 19:40   

A może nie nie ma co za dużo planować.
I pozbawiłbyś to forum moderatora i masz niezłe poczucie humoru :-)
Ostatnio zmieniony przez obcy Pią 01 Maj, 2009 19:42, w całości zmieniany 1 raz  

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 19:42   

Ja zawsze planuję dziwne rzeczy, których nigdy nie zrealizuję :->

Statystyki Naszego Forum

Odpowiedz do tematu