Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Samotność całe życie
Autor Wiadomość
frog 
bagienna pływaczka

Wysłany: Wto 27 Gru, 2011 19:03   

Samotność cale życie ? o nie! mi wystarczy samotność ktora mam od około 13 lat. chciałabym to przerwać ale trochę się nadal boje zmian. potrzebuje kogoś do życia wiem to i wreszcie przestałam się upierać, ze dam sobie rade w samotności.
człowiek to taki zwierz, który potrzebuje chociaż jednej osoby obok.
"Najważniejsze jest, byś zapamiętał chwile
Te, w których było Ci dobrze, w których byłeś szczęśliwy"

marcin 

Wysłany: Sob 31 Gru, 2011 21:30   

niestety, jestem skazany na samotność.
szanse na spotkanie pokrewnej duszy są minimalne, więc nie traktuję nawet tego poważnie

szara_myszka 

Wysłany: Sro 15 Lut, 2012 22:01   

nie potrafię sobie nawet tego wyobrazić, choć to bardzo prawdopodobne... lecz życie bez skrawka tej głupiej nadziei że spotkam tą drugą połówkę (jeśli o taka miłość chodzi) było by straszne dla mnie... chociaż żyłabym praktycznie jak dotychczas,
a jeśli chodzi o inne rodzaje samotności to nie wyobrażam sobie co zrobię jeśli zabraknie moich rodziców (chociaż nadopiekuńczych, ale zawsze najbliższych mi ludzi) , do kogo wtedy poszłabym po mądrą radę, jeśli własnej rodziny bym nie miała...
a brak towarzystwa, w wtedy żyłabym jak roślina i nic nie mogłabym z tym zrobić... nie wiem co bym zrobiła...

Matthias 

Wysłany: Czw 16 Lut, 2012 18:36   

szara_myszka napisał/a:
nie potrafię sobie nawet tego wyobrazić, choć to bardzo prawdopodobne... lecz życie bez skrawka tej głupiej nadziei że spotkam tą drugą połówkę (jeśli o taka miłość chodzi) było by straszne dla mnie... chociaż żyłabym praktycznie jak dotychczas,

Nadzieją można żyć całe życie, pytanie czy ma to jakikolwiek sens?

szara_myszka napisał/a:
a jeśli chodzi o inne rodzaje samotności to nie wyobrażam sobie co zrobię jeśli zabraknie moich rodziców (chociaż nadopiekuńczych, ale zawsze najbliższych mi ludzi) , do kogo wtedy poszłabym po mądrą radę, jeśli własnej rodziny bym nie miała...
a brak towarzystwa, w wtedy żyłabym jak roślina i nic nie mogłabym z tym zrobić... nie wiem co bym zrobiła...

Hmm co zrobić jak zabraknie nadopiekuńczych rodziców? Chyba najlepiej wcześniej się po prostu wyrwać z tej nadopiekuńczości i zacząć sobie radzić samemu. Zawsze można coś zrobić, ze wszystkim. Od Ciebie zależy co wybierasz.

asior34 

Wysłany: Pią 17 Lut, 2012 15:14   

Chyba bym się życia pozbawił, jakby takie coś miało miejsce.

ArcanusElf 

Wysłany: Pią 17 Lut, 2012 23:23   

Ja nie mam nadopiekuńczych rodziców a i tak bez nich nie dam sobie rady...

Co do samotności całe życie, to ja zawsze byłam samotna i nie widzę szans na zmianę.

http://moje-skryte-zycie.blogspot.com/

Matthias 

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 12:06   

ArcanusElf napisał/a:
Ja nie mam nadopiekuńczych rodziców a i tak bez nich nie dam sobie rady...

Skoro nie masz nadopiekuńczych rodziców to jak dajesz sobie radę dziś, teraz?

ArcanusElf napisał/a:
Co do samotności całe życie, to ja zawsze byłam samotna i nie widzę szans na zmianę.

To nie chodzi czy są szanse na zmianę czy nie. Pytanie czego tak naprawdę sama chcesz?

ArcanusElf 

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 16:12   

Jak sobie daje rady. Wszystkie swoje sprawy załatwiam sama, pracuje więc pieniądze na własne drobiazgi mam. Rodzice nic za mnie nie robią, nie pomagają mi szczególnie walczyć z fobią. Chodziło mi o to, że to jedyne bliskie osoby jakie mam i póki co mieszkam z nimi bo na własne życie, jak choćby wynajem mieszkania, nie stać mnie.

http://moje-skryte-zycie.blogspot.com/

brunet 

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 17:41   

ja to się juz chyb WYPALIŁEM, nie chce mi sie nawet myślec o tym żeby kogoś poszukać.

Matthias 

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 19:06   

ArcanusElf napisał/a:
Jak sobie daje rady. Wszystkie swoje sprawy załatwiam sama, pracuje więc pieniądze na własne drobiazgi mam. Rodzice nic za mnie nie robią, nie pomagają mi szczególnie walczyć z fobią.

To już jest naprawdę baaardzo dużo :) To jednak pokazuje, że bez rodziców jesteś w stanie sobie dawać radę, jesteś w stanie funkcjonować. Niektórzy nie są w stanie sobie z tym dać rady.

ArcanusElf napisał/a:
Chodziło mi o to, że to jedyne bliskie osoby jakie mam i póki co mieszkam z nimi bo na własne życie, jak choćby wynajem mieszkania, nie stać mnie.

Tzn. boisz się, że jak umrą rodzice, to wylądujesz na ulicy, bo nie będzie cię stać na samodzielne mieszkanie? I to masz na myśli pisząc, że bez nich sobie nie dasz rady? Piszesz, że pracujesz, czyli spotykasz ludzi, nie poznałaś żadnych przyjaciółek, koleżanek?

Odpowiedz do tematu