Taaa, będąc samemu raz na jakiś czas mozna zrobić mase fajnych rzeczy. Gorzej jak samotność trwa kilka lat ja ograniczam się do komputera, książek i fantazjowania o normalnym życiu.
_________________ It's just a broken heart, son. This pain will pass away.
książka, nauka, siłownia, kwejk, mistrzowie, jakiś film na dobranoc i tak w kółko... no i do łańcucha doszło to forum
_________________ you're not how much money you've got in the bank. You're not your job. You're not your family, and you're not who you tell yourself. You're not your name. You're not your problems. You're not your age. You are not your hopes
A jak komuś by się jeszcze nudziło to ja zachęcam do... pisania pamiętnika, albo dziennika:) Jako fobik, który przez całe życie niewiele wychodził z domu dobrze wiem że niekiedy nie ma czego w takim dzienniku zapisywać... ale to tylko pozory. Zawsze coś się znajdzie po całym dniu. Zawsze. Na przykład parę ciekawszych chwil ze szkoły, pracy czy po prostu spędzonych w domu. Nawet tych negatywnych (starajcie się je zapisywać zawsze w taki sposób, żeby przynajmniej miało to jakiś zabawny wydźwięk, kiedy w przyszłości wrócicie do tych notatek. Nie bierzcie i nie zapisujcie wszystkiego zbyt poważnie, a juz zwłaszcza negatywnie!).
To naprawde potrafi niesamowicie ucieszyć, kiedy po paru miesiącach, a zwłaszcza latach wracacie do tych wszystkich na pozór zapomnianych dni i towarzyszących im uchwyconym na papierze Waszego zeszytu chwilom
Tak się składa,że kilka dni temu założyłem swój pierwszy w życiu pamiętnik Potwierdzam, jest to bardzo dobra sprawa. Samo pisanie idzie mi lepiej i łatwiej niż to sobie wyobrażałem. Naprawdę polecam, bo warto.
Ja zaczęłam prowadzić swój pamiętnik jakoś na początku swojej terapii, potem przestałam, ale niadawno znów do niego powróciłam. I muszę przyznać, że czytając swoje zapiski z mojego najgorszego okresu, byłam przerażona. Nie sądziłam, że byłam aż w takim stanie.
A co do moich zajęć... Polecam pisanie, nie tylko pamiętnika. Sama od czasu do czasu napiszę jakieś krótkie opowiadanie, jednak nikomu jeszcze ich nie pokazywałam. To naprawdę potrafi odstresować, przeniesienie swoich wszystkich wyobrażeń i myśli w jakąś jedną historię.
_________________ Nie da się zmienić ludzi, nie niszcząc im życia.