Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy spotkaliście się kiedykolwiek z kimś z forum?

Czy kiedykolwiek spotkaliście się z kimś z forum?
Tak
37%
 37%  [ 36 ]
Nie
62%
 62%  [ 60 ]
Głosowań: 96
Wszystkich Głosów: 96

Autor Wiadomość
meyka 

Wysłany: Nie 17 Lip, 2011 22:18   Czy spotkaliście się kiedykolwiek z kimś z forum?

Zauważyłam, że wielu z Was czuje się osamotnionych i niezrozumianych przez otoczenie. Wiadomo, że na forum można poznać wielu przyjaznych ludzi z podobnymi problemami i zaprzyjaźnić się. Zastanawiam się, czy kiedykolwiek spotkaliście się z kimś z forum, a może spotykacie się teraz stale?
Jeśli tak to jak wyglądało Wasze pierwsze spotkanie? Bardzo się go obawialiście? Może opiszecie jakieś swoje wrażenia?
A jeśli nie, to czy chcielibyście i czy myślicie że to dobry pomysł?

Mechatronik 

Wysłany: Nie 17 Lip, 2011 22:38   

Spotkałem się z osobami z forum 3 razy. Na pierwszym spotkaniu bałem się podejść, ale odważyłem się w końcu i nie żałuję. Było bardzo miło, zupełnie jakbyśmy nie mieli fobii. Każdego zachęcam do wybrania się na spotkanie, bo warto, można pogadać z kimś, kto zrozumie nas i nasze zachowanie podczas rozmowy lepiej, niż osoby bez takich przypadłości.

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Nie 17 Lip, 2011 22:52   

Warszawa ma regularne spotkania, na których się pojawiam już ponad miesiąc. Sam także rzucam propozycje wyjścia jeżeli znajdę jakieś ciekawe wydarzenie. Kiedyś zawsze brakowało mi czegoś takiego tzn. takiej grupy znajomych z którymi można gdzieś wyjść lub porozmawiać z nimi na tematy których z "normalnymi" ludźmi się na ogół nie porusza. Myślę, że duża większość osób z fobią to inteligentni ludzie, w pewnym sensie otwarci na innych i bez uprzedzeń. To osoby nie myślące stereotypowo. Nie ma co się obawiać takiego spotkania bo przecież spotyka się ludzi z podobnymi doświadczeniami.

Dla mnie osobiście takie wychodzenie z domu poprawia nastrój bo poza domem mózg jest zbyt zajęty żeby się dołować i negatywnie myśleć - tak więc wychodzenie pomaga na depresję.

Co do pierwszego spotkania to nie obawiałem się niczego szczególnie. Aczkolwiek ja nie boję się kontaktów z ludźmi tak jak niektórzy (w sensie nie mam aż takich objawów zdenerwowania jak niektórzy), mam raczej problem z unikaniem sytuacji stresowych. Swoje objawy (niepokój, stres, czasem poczucie oderwania od rzeczywistości) mam zawsze jak gdzieś wychodzę z domu nieważne czy idę robić coś przyjemnego czy nie.

Polecam każdemu takie spotkania bo są o wiele lepsze od bezcelowego gnicia w domu.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 15:46   

Póki co raz z jedną dziewczyną.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

chudy2001 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 15:56   

nie spotkalem sie bo wszyscy daleko :-(

damiano

Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 21:20   

Spotkałem się z jeną osobą jakieś 3 miesiace temu, jak do tej pory już 3 razy :-) A zaczęło się jakiś może ponad rok temu na PW na tym forum. Jak doszło do spotkania ? Zupełnie spontanicznie, dostałem smsa i pojechałem (nie wiem co we mnie wtedy wstąpiło, dostałem taakiego powera ale jednocześnie stres taki że nie wiedziałem co się dzieje). Było lepiej niż myślałem, zaje* uczucie nie przejmować się tym że panuje niezręczna cisza :-)) I tym sposobem poznałem osobę która rozumie wszystkie problemy, bezcenna znajomość którą dopiero się zaczyna. :-))

Late 

Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 21:29   

co prawda nie z tego forum, ale owszem. i nie żałuję tego. poznałam samych wspaniałych, wartościowych ludzi na których mogę liczyć.... jakby nie było - pozytywna strona depry, etc. ;-)

www.kiniuni.bloblo.pl

void 

Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 14:43   

nie, podobnie jak chudy do wszystkich mam za daleko :-/ , poza tym nie wiem czy starczyło by mi odwagi...

Marla 

Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 14:53   

Spotkałam się z osobą z tego forum i byłam jeszcze na 3 czy 4 spotkaniach z innego forum.
Wspominam je bardzo dobrze :)

Juka 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 14:59   

Tak, kiedyś, z jedną.

szara 

Ostrzeżeń:
 10/3/4
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 13:02   

Zaznaczyłam "nie", a przypomniało mi się, że jednak tak- kiedyś z trzema chłopakami z Parkour Wrocław, poskakać.

Matthias 

Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 18:33   

Ja spotykam się codziennie, ze swoim odbiciem w lustrze :) Ale to się chyba nie liczy? ;)

Beasza 

Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 19:25   

Ja mialam byc juz na 2spotkaniach,ale nie poszlam. Do trzech razy sztuka:(

moonlight 

Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 22:22   

Tak :) I bardzo miło wspominam.

nieves 
Elficka Księżniczka

Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 00:26   

Tak, kilkakrotnie i liczę na kolejne spotkania. :-)

Odpowiedz do tematu