Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy spotkaliście się kiedykolwiek z kimś z forum?

Czy kiedykolwiek spotkaliście się z kimś z forum?
Tak
37%
 37%  [ 36 ]
Nie
62%
 62%  [ 60 ]
Głosowań: 96
Wszystkich Głosów: 96

Autor Wiadomość
koczuk 

Wysłany: Wto 15 Lis, 2011 22:15   

chcialbym, ale
1) mieszkam troche daleko od wiekszego miasta
2) wstydze sie
:D

trololo89 

Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 00:02   

W sobotę z ambientną ;-)

Ponieważ jechałem odwiedzić brata w Szczecinie, napisałem do niej o tym, jako że wymieniamy pw już od kilku miesięcy. Trudno było się zgadać, bo z pewnych powodów nie mogłem mieć pewności co do tego, kiedy będę mógł przyjechać. Ale w końcu ustaliłem ostateczny termin i wymieniliśmy się numerami telefonów.

Popisałem się dobrymi umiejętnościami nawigacyjnymi :-P szedłem w miejsce kompletnie mi wcześniej nieznane, a trafiłem bez problemu, 15 minut przed spotkaniem byłem na miejscu. Przed spotkaniem bardzo lekkie napięcie, nawet nie myślałem o wycofaniu się albo odwołaniu. Uspokoiłem się zupełnie, gdy zobaczyłem ją idącą w moim kierunku.

Weszliśmy, usiedliśmy, zamówiliśmy :mrgreen: w samej kawiarni siedzieliśmy prawie dwie godziny. Bardzo fajna rozmowa na poziomie, nie powiedziałbym o niej, że jest fobiczką. Zresztą, gdy temat zszedł na to forum i terapię Richardsa stwierdziła, że nie wyglądam na kogoś, kto potrzebuje pomocy.

Potem poszliśmy na spacer nad Odrą. Nadal ciekawa rozmowa, a ponieważ jednym z jej licznych zainteresowań jest fotografia, to strzeliła mi fotę :-P Poszliśmy razem na tramwaj, pojechała ze mną jeden przystanek i się pożegnaliśmy. Ogółem spędziliśmy z sobą ponad 2,5 godziny.

Podobało mi się, i to bardzo ;-)

Jeśli okoliczności pozwolą, wezmę udział w jednym lub kilku zlotach fobików jeszcze w tym roku, także to pewnie dopiero początek 8-) Dobrze się zaczęło, więc i pewnie następne spotkania będą kozackie.
Ostatnio zmieniony przez trololo89 Pon 05 Mar, 2012 00:03, w całości zmieniany 1 raz  

TysonX 

Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 11:53   

I jak widać na przykładzie trololo89 i koleżanki, wiele do szczęścia nie trzeba ... wystarczy zrobić jeden krok.
Jedyne bariery jakie mamy to w głowie, a jak przychodzi co doc zego to zazwyczaj jest fajnie, tak jak na spotkaniu opisanym wyżej ... ;)

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 17:25   

Cytat:
Jedyne bariery jakie mamy to w głowie, a jak przychodzi co doc zego to zazwyczaj jest fajnie, tak jak na spotkaniu opisanym wyżej ...

Tyle, że kolega trololo nie przełamywał się "na dziko" ze stanu wieloletniego hikikomori, ale już dłuższy czas sobie bardzo dobrze radzi i pracuje nad sobą (lepiej ode mnie, chociaż ja w spotkaniach forumowych jestem na poziomie "ekspert" :mrgreen: ).

trololo89 

Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 18:14   

Działanie stopniowe, zdecydowane i przemyślane - oto recepta na sukces.

McNulty 

Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 18:25   

Nie i znając moją historię "bycia" w internecie to się nie spotkam. To, że mieszkam w raczej średnim mieście, też nie pomaga. Raz kiedyś jak grałem na jakimś małym forum w Call of Cthulu to się zdecydowałem pójść. Pewien koleś powiedział, że w niedzielę jest fajny mecz żużlowy, poleca, że adrenalina, zapach metanolu i te sprawy to można się wybrać. No to z jednym kolegą stwierdziłem, że ok czemu nie może być fajnie. I poszliśmy. Było beznadziejnie. Jak to się zapyta czemu to powtórzę- wybraliśmy się na żużel. Żużel kurvva.

Kurde 100 post, a ja do picia mam tylko jakieś frugo.

Moje motto: "Gorączka jest najlepszym filmem w historii."
Ostatnio zmieniony przez McNulty Pon 05 Mar, 2012 18:26, w całości zmieniany 1 raz  

Mortimer 

Wysłany: Sro 28 Mar, 2012 16:24   

Nie, a pamiętam że takie właśnie było moje główne założenie na początku, nadal jest.

truthseeker 

Wysłany: Sro 28 Mar, 2012 20:48   

Jak do tej pory spotkałem się z 2 osobami z tego forum i kilkunastoma z innego forum dla osób nieśmiałych.

Z fobikami ciężko się spotkać, bo choć wyrażają spore chęci, to w ostateczności się jednak nie zjawiają. Tak już niestety dla wielu osób działa fobia. ; /

PabloYo 

Wysłany: Sob 31 Mar, 2012 01:33   

Ja bym chciał sie z kimś spotkać ale jakos nie mam odwagi ale mam nadzieje żę w końcu sie uda :)

niebieska123 

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 11:34   

no właśnie to wycofywanie się...tez niedawno było spotkanie tyle że z innego forum noi nawet miałam ochotę iśc ale pogoda była nieładna jak to niewiele trzeba żeby znaleźć wymówkę :-D ale myślę następnym kolejnym krokiem będzie pójście ale wycofanie się tuz przed miejscem spotkania(ale to już byłby postęp , bo jednak wycofanie się przed samym miejscem docelowym to spora różnica aniżeli nie pójście w ogóle:)) a może kolejnym , kolejnym:) w końcu spotkanie:)

Artur 

Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 18:43   

nieves napisał/a:
Tak, kilkakrotnie i liczę na kolejne spotkania. :-)

Zapytam z ciekawości: to cały post czy gdzieś zniknęła dalsza jego część ? ;)

//Faith

MissCharming 

Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 22:04   

Już niedługo :mrgreen:
''Śpi. Nie mam zamiaru go budzić. Zastanawiam się, czy kiedykolwiek przyszło mu do głowy, jak bardzo sen jest podobny do śmierci. Może gdyby to wiedział, nie spałby tyle. A może właśnie dlatego to robi...''

Walczy.

sok_z_zuka 

Wysłany: Pią 06 Kwi, 2012 22:22   

tak

So go and bow your head and weep For your world won't change while you sleep

Mrrrukocia 
Kici kici

Ostrzeżeń:
 7/3/4
Wysłany: Sob 07 Kwi, 2012 02:04   

nie i raczej to niemozliwe bo wszyscy jestescie z polski, chyba ze ktos planuje w lato przyleciec do ny? ale jak juz to z kobieta bym sie tylko spotkala:)

‡–‡ ‡—‡ —‡—
‡—‡ ‡–‡ ‡

Phobos 

Wysłany: Sob 07 Kwi, 2012 03:28   

Myślę że tak...

Odpowiedz do tematu