Ponieważ jechałem odwiedzić brata w Szczecinie, napisałem do niej o tym, jako że wymieniamy pw już od kilku miesięcy. Trudno było się zgadać, bo z pewnych powodów nie mogłem mieć pewności co do tego, kiedy będę mógł przyjechać. Ale w końcu ustaliłem ostateczny termin i wymieniliśmy się numerami telefonów.
Popisałem się dobrymi umiejętnościami nawigacyjnymi szedłem w miejsce kompletnie mi wcześniej nieznane, a trafiłem bez problemu, 15 minut przed spotkaniem byłem na miejscu. Przed spotkaniem bardzo lekkie napięcie, nawet nie myślałem o wycofaniu się albo odwołaniu. Uspokoiłem się zupełnie, gdy zobaczyłem ją idącą w moim kierunku.
Weszliśmy, usiedliśmy, zamówiliśmy w samej kawiarni siedzieliśmy prawie dwie godziny. Bardzo fajna rozmowa na poziomie, nie powiedziałbym o niej, że jest fobiczką. Zresztą, gdy temat zszedł na to forum i terapię Richardsa stwierdziła, że nie wyglądam na kogoś, kto potrzebuje pomocy.
Potem poszliśmy na spacer nad Odrą. Nadal ciekawa rozmowa, a ponieważ jednym z jej licznych zainteresowań jest fotografia, to strzeliła mi fotę Poszliśmy razem na tramwaj, pojechała ze mną jeden przystanek i się pożegnaliśmy. Ogółem spędziliśmy z sobą ponad 2,5 godziny.
Podobało mi się, i to bardzo
Jeśli okoliczności pozwolą, wezmę udział w jednym lub kilku zlotach fobików jeszcze w tym roku, także to pewnie dopiero początek Dobrze się zaczęło, więc i pewnie następne spotkania będą kozackie.
Ostatnio zmieniony przez trololo89 Pon 05 Mar, 2012 00:03, w całości zmieniany 1 raz
I jak widać na przykładzie trololo89 i koleżanki, wiele do szczęścia nie trzeba ... wystarczy zrobić jeden krok.
Jedyne bariery jakie mamy to w głowie, a jak przychodzi co doc zego to zazwyczaj jest fajnie, tak jak na spotkaniu opisanym wyżej ...
_________________ Od życia każdy ma tyle ile sam sobie weźmie !!
Wiek: 21 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 2341 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 17:25
Cytat:
Jedyne bariery jakie mamy to w głowie, a jak przychodzi co doc zego to zazwyczaj jest fajnie, tak jak na spotkaniu opisanym wyżej ...
Tyle, że kolega trololo nie przełamywał się "na dziko" ze stanu wieloletniego hikikomori, ale już dłuższy czas sobie bardzo dobrze radzi i pracuje nad sobą (lepiej ode mnie, chociaż ja w spotkaniach forumowych jestem na poziomie "ekspert" ).
_________________ “A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.”
Nie i znając moją historię "bycia" w internecie to się nie spotkam. To, że mieszkam w raczej średnim mieście, też nie pomaga. Raz kiedyś jak grałem na jakimś małym forum w Call of Cthulu to się zdecydowałem pójść. Pewien koleś powiedział, że w niedzielę jest fajny mecz żużlowy, poleca, że adrenalina, zapach metanolu i te sprawy to można się wybrać. No to z jednym kolegą stwierdziłem, że ok czemu nie może być fajnie. I poszliśmy. Było beznadziejnie. Jak to się zapyta czemu to powtórzę- wybraliśmy się na żużel. Żużel kurvva.
Kurde 100 post, a ja do picia mam tylko jakieś frugo.
Jak do tej pory spotkałem się z 2 osobami z tego forum i kilkunastoma z innego forum dla osób nieśmiałych.
Z fobikami ciężko się spotkać, bo choć wyrażają spore chęci, to w ostateczności się jednak nie zjawiają. Tak już niestety dla wielu osób działa fobia. ; /
Ja bym chciał sie z kimś spotkać ale jakos nie mam odwagi ale mam nadzieje żę w końcu sie uda
niebieska123
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 11:34
no właśnie to wycofywanie się...tez niedawno było spotkanie tyle że z innego forum noi nawet miałam ochotę iśc ale pogoda była nieładna jak to niewiele trzeba żeby znaleźć wymówkę ale myślę następnym kolejnym krokiem będzie pójście ale wycofanie się tuz przed miejscem spotkania(ale to już byłby postęp , bo jednak wycofanie się przed samym miejscem docelowym to spora różnica aniżeli nie pójście w ogóle:)) a może kolejnym , kolejnym:) w końcu spotkanie:)
_________________ ''Śpi. Nie mam zamiaru go budzić. Zastanawiam się, czy kiedykolwiek przyszło mu do głowy, jak bardzo sen jest podobny do śmierci. Może gdyby to wiedział, nie spałby tyle. A może właśnie dlatego to robi...''
nie i raczej to niemozliwe bo wszyscy jestescie z polski, chyba ze ktos planuje w lato przyleciec do ny? ale jak juz to z kobieta bym sie tylko spotkala:)
_________________ Keep talking bitch! you're making me famous