Ostatnio jakoś zaczełą mi doskiwerać, mam nadzieję, że to przejściowe uczucie. Zawsze byłam szcześliwa i wręcz dumna z tego, że jestem sama.
Chyba się starzeję.
_________________ "Nienawidzę całej tej *** ludzkiej rasy. Jedyną prawdziwą przyjemnością w obcowaniu z nią było jej mordowanie."
Carl Panzram, Waszyngton 1922
samotnosc ma wiele znaczec chyba, mozna miec rodzine, kochane osoby przy boku, albo niewiem kase i zwierzatka a czuc sie samotnym. A mozna nie miec nikogo a czuc sie w pelni usatysfakcjonowanym. Mi samotnosc kojarzy sie z zlymi doswiadczeniami ze gdzies podrodze te doswiadczenia pokazaly jak mozna sie zawiesc na ludziach, i ta samotnosc nie koniecznie jest nowym i terazniejszym odczuciem ale jest kontynuacja czegos z przeszlosci. Naprzyklad czlowiek doswiadczym odtracenia mocnego, psychicznego bolu gdzie musial sobie poradzic sam z swymi doswiadczeniami i one w niego tak wrosly ze dzis czuje sie dalej ta istota ktora musi przetrwac pomimo ze ma juz kogos bliskiego.
_________________ Keep talking bitch! you're making me famous
Zależy w jakich sytuacjach, gdy coś mnie nęka i chciałabym się po prostu po ludzku wygadać, to wtedy czuje się samotnie. Ale tak normalnie nie jest źle, mam paru znajomych z którymi mogę pogadać jeżeli by nie trzeba było wchodzić w kwestie bardziej prywatne. A może to przez, to że nie potrafie im zaufac ? kto wie ; d
_________________ Skutecznie nie rozumiem własnej osoby
Ogólnie chyba powinnam powiedzieć, że nie jestem samotna. Czasami mam ludzi dosyć, czasami mi ich brakuje. Zależy od dnia, humoru, nastawienia... W tym momencie czuję się samotna (pewnie stad moja obecność na forum po długiej nieobecności ). Zapewne jutro mi przejdzie, przynajmniej w jakimś stopniu. Więc nie ma co się przejmować jak jest gorsza chwila, nom. Uczucia są jakie są, staram się z nimi nie walczyć i się nie dołować (przynajmniej tak sobie wkręcam ^^).
Ostatnio zmieniony przez psuja Wto 07 Lut, 2012 23:40, w całości zmieniany 1 raz
doskwiera bardzo... boję się samotności, bardziej niż śmierci, a jestem sama całe życie jak na razie... cóż za życiowy paradoks...
Hmm faktycznie paradoks, bo nie można się bać tego co się bardzo dobrze zna, a piszesz że jesteś sama całe życie Tak więc, albo tak naprawdę nie jesteś samotna i tego nie odczuwasz, albo (wydaje mi się to bardziej prawdopodobne) nie boisz się samotności, baaa jest ci z nią bardzo dobrze.
Wiek: 21 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 2341 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 16 Lut, 2012 23:54
Ale mącisz Matthias Człowiek żyje tak, jak mu życie na to pozwala, nie wszystko da się zmienić "ot tak". A fobik to kreatura sprzeczności, bo chce, a się boi i obydwa odczucia są szczere.
_________________ “A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.”