Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieves
Pon 31 Paź, 2011 01:32
Wątek wydzielony z tematu Praca
Autor Wiadomość
babajaga 

Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 19:32   

przykro mi ..nie rezygnuj ile tam dasz rade tyle zdobedziesz doswiadczenia i sily an przyszlosc noi wyplatka bedzie :) pomysl ze idziesz tam zeby zarabiac na siebie a nie po to by zawierac znajomosci ostatecznie zawsze sobie tak wmawiam:)

aganiesial 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 10:19   

nowy napisał/a:
Nie łam się. To sa dopiero początki, z czasem się wkręcisz i będzie dobrze. Może koleś też ma FS i wszystko co miał do powiedzenia powiedział pierwszego dnia ;-)

tylko że to nie jest moja pierwsza praca za każdym razem było tak samo albo wylatuje z hukiem bo coś nie tak zrobiłam albo z powodu ze jestem za wolna i to wszystko dzieje sie w ciągu 3 dni...nie potrafię gadać z tym chłopakiem,nie potrafię zapytać się czy maja tam jakąs przerwę i czy można coś zjeść końcu to cukiernia.a na koniec zostaje tam sama zostawia mnie tak na 15 minut gdzieś wychodzi nie wiem gdzie i stoję tak oparta przez ten czas o blat i czuje się jak idiotka bo nie wiem co mam robic potem przychodzi nic nie mówi mam wrażenie że jest na mnie zły i boje sie go o co cokolwiek pytać...a pierwszego dnia gadał jak najęty i było mi łatwiej tam pracowac a teraz jak tak milczy jest mi mega trudno......doła zalapala jak siedziałam na bezrobociu 6 miesięcy urywał mi sie kontakt ze znaiomymi chciałam gdzieś wtedy wyiść na kawe coś w tym stylu ale nikt nie miał dla mnie czasu czułam sie wtedy bardzo sama i do tego te mysli żeby znikną zaczęły się pojawiać były wcześniej ale teraz mnie atakuja z wieksza siłą nie wiem co mam robić do psychologa już chodzę

cytowanie poprawione :) . //Magda

babajaga 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 17:20   

Jak to możliwe ze nikt ci nie powiedział o której masz przerwe? bo na pewno masz, a chłopak jeśli wychodzi na 15 min to napewno idzie sobie na przerwe pewnie do kogoś pogadać itp..Kto cie tam wprowadzał do tej pracy ? nic ci nie i powiedzial o przerwie? Zapytaj się tego chłopaka po prostu o której w tym zakladzie mozna zjesc sniadanie isc na przerwe bo nie wiesz. To najnormalniejsze pytanie w świecie .Ja kiedyś tez pracowlam w takim miejscu gdzie nie bylo takich normalnych przerw tylko wtedy kiedy byl czas ..uzaleznione to bylo od pracy ..i tez podobnie jak ty nikt mi nie powiedział o której mam i wygladalo to tak ze w ogole nie mialam przerwy po 8 godzinach chodzenia na nogach plakalam z bolu jak wracalam po pracy podczas gdy inni normalnie siedzieli sobie na przerwach ..ludzie tacy sa ze jak sie nie zapytasz to ci nie powiedzą ale nie daj sie wykorzystywać bo każdemu przerwa sie należy, ja sama nie wiem dlaczego na poczatku nie spytałam sie o te wszytskie rzeczy ..tez bylam taka spokojna jak ty na uboczu..ale dzisiaj wiem ze to podstawa a nawet zobacz takie pytania nawiazują rozmowe nawet taką prosta ale zawsze to jakis krok zapytaj tez czy możesz sobie gdzieś tutaj np zrobic herbatę itp szkoda zebyś sie meczyła w takiej niewiedzy ...a dlaczego jesli moge spytać wylatywałaś jak to nazwałaś z hukiem?
Ostatnio zmieniony przez babajaga Sob 29 Paź, 2011 17:30, w całości zmieniany 1 raz  

aganiesial 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 17:32   

raz w barze ale tam i tak nie dawałam sobie rady tam szefem był obcokrajowiec trudno go było zrozumieć poprostu niezrozumiałam do końca co mam zrobić teraz i wyleciałam strasznie sie na mnie wydarł a ja wybiegłam z tamtąt jak starzała...drugi raz był w produkcja kanapek tam ciagle słyszalam ze jestem wolna i bardzo mnie to stresowało starał sei ale niedałam rady z tamtą też wyleciałm...brakuje mi takiej energi wszystko wydaje mi sie takie obojętne i bezsensu ale to juz inny dział
Ostatnio zmieniony przez aganiesial Sob 29 Paź, 2011 17:34, w całości zmieniany 2 razy  

babajaga 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 17:56   

a chwila moment Jestes w Polsce czy zagranicą?
- - -
Pytam bo ja pracowałam tez n atasmie tyle zagranica i mi sie trafila akurat pizza:) to byla masakra:) malo kto nadazal mnie tez opierniczali ze za wolno ruska sie czepiala z tym ze to było nie fair przychodzilaś pierwszy dzien i juz musialo sie robić w takim tempie jak inni nikt ci nie zwalniał taśmy tylko dlatego ze bylo sie nowym noi oczywiscie chlodnia ..duzo ludzi rezygnowało kazdy jak jest nowy potrzbuje czasu nikt nie ma prawa wymagać od nowej osoby zeby robil tak samo jak ludzie od lat pracujacy na tym stanowisku .. nie przejmuj sie w innych magazynach i pracach już dawałam rade i szkolenie było i traktowanie godne po kilku tygodniach bylam stara wyjadaczka:):) jesli chodzi o prace bo fobia ..oj zmarnowała mi wiele życia..MUsimy pamietać ze z praca tak jak z ludzmi to nawet nie zawsze jest nasza wina ze z czyms sobie nie radzimy zeby ktoś dawal sobie rade musi byc najpierw odpowiednio przeszkolony i wdrazony nawet ktoś malej inteligencji o tym wie a jesli staraja ci sie wmowic ze wszystko masz wiedziec od razu i umieć to uciekaj stamtąd

aganiesial 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 18:40   

W Polsce nie miałabym odwagi żeby sie z tad ruszyć jestem dość młodą osobą......niewiem moze poprostu jestem jakimś leniem i nic mi sie niechce może nie mam żadnej fobii ani depresji ale życie bardzo mnie męczy
Ostatnio zmieniony przez aganiesial Sob 29 Paź, 2011 18:42, w całości zmieniany 1 raz  

babajaga 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 19:07   

Rozumiem , nie wiem jak to jest w Polsce w takich tasmowych pracach czy cukierni chociaz ..A w tym pierwszym dniu jak ten chlopak zagadywal rozmawials z nim? Jezeli nic z tego nie wyjdzie trudno ale daj sobie ten miesiac czesto na poczatku jest ciezko zwlaszcza dla osob z fobia czy tez trzymajacych sie uboczu , po mieisacu bedziesz miec wyplate i troche juz doswiadczenia ..

aganiesial 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 19:14   

tak rozmawiał i był miły żartował i pytał ale ja też pytała może nie tak często ale bardzo sie starłam nawiązać rozmowę i odpowiadać na pytania ....a teraz mam wrażenie że jest na ,mnie zły ze go wkurzam wideać to po jego twarzy i ten dziwny uśmiech kiedy o coś pytam

babajaga 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 19:22   

byc moze wyczul ze jestes strachliwa ..ludzie jesli czegos nie rozumieja tak sie zachowuja traktuja jako cos gorszego ..to swiadczy o ich malenkosci i o nich samych Nic sie nie martw jestes nowa masz prawo byc wolna to dopiero pierwsze dni sa w pracy .Zapytaj go o ktorej maja tu przerwe i gdzie mozna zrobic sobie herbate zjedz sobie wtedy sniadanie na niego nie zwracaj uwagi jestes tam by zarabiac a nie zeby on cie lubil .Mozesz go zapytac czy cos sie stalo ze sie do ciebie nie odzywa wiem ze laltwo mi mowic bo nie ja jestem w tej sytuacji a le w sumie musialby sie jakos wytlumaczyc taki podstawiony pod sciana.Uwierz ze tez pracowalam w kilku miejscach i tez nieraz dziwnie sie czulam.

aganiesial 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 20:55   

dzięki za rady na pewno skorzystam z pierwszej do wtorku mam czas....boje sie tylko ze mogą mnie zwolnic za to moie dziwne zachowanie tz mam na mysil to ze nie czuje sie tam nailepiej i to widac starch i stres po moiej minie myślałam też że jak tu nie wyjdzie to skończę z szukaniem pracy w gastronomi

babajaga 

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 21:05   

Po mnie tez widac stres i to bardzo mialam conajmniej kilka takich sytuacji w pracach ze az ja sama sie dziwie ze tak mozna reagowac pamietam jak bedac w stresie w ogole pomylilam pojecia mimoz e wiedzialm jak dana rzecz sie nazywa mowilam na odwrót ..to bylo straszne na szczescie raz mi sie zdarzylo Napisz we wtorek jak bylo pamietaj ze jestes tam zeby zarabiac koles nie musi cie lubic zapytaj go rano kiedy mozesz zjesc sniadanie i herbate sie napic a jak bylo w ten pierwszy dzien jak gadaliscie? on wychodzil gdzies na przerwe jadl coś? Pozdrawiam cieplo

aganiesial 

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 12:31   

gadaliśmy normalnie żartował pytal ja też ale cięgle powtarzał zebym sie nie stresowała i więcej gadała

babajaga 

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 12:39   

a takie gadanie ze by ktoś wiecej gadał to mega denerwujące i osoba fobia w każdym razie na mne dziala to na odwrot blokuje sie jeszcze bardziej bo w idze ze inni zauwazaja moja niesmialosc i oceniaja ja ..warto powiedzieć takiej osobie najlepiej zeby sie wypchala ze swoimi madrosciami ale żeby to mailo 'rece i nogi' można powiedzieć ze ty akurat nalezysz do osób ktore wola sluchać niz klepać trzy po trzy .albo gadac co ci slina na jezyk przyniesie to juz w chwili kiedy ktos ci mocno czyms dogada i bedzie ci staral sie wmowic ze masz gadac wiecej ..ale w normalnej sytuacji gdyby ktos tak normalnie zwrocil na to uwage ale w taki nie razacy sposob ze nie czujesz sie upokorzona warto powiedziec ze taki jzu masz charakter ze woliisz sluchac .to powinno dać mu do myślenia ..
Ostatnio zmieniony przez babajaga Nie 30 Paź, 2011 12:47, w całości zmieniany 1 raz  

aganiesial 

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 12:47   

Teraz to i tak już na to za|późno, bo się prawie nie odzywa chyba że coś chce, ale to bardzo rzadko, w|ogóle traktuje mnie jak powietrze, tak jakbym była dla niego niewidzialna ...

// błędy poprawione, interpretacyjno-interpunkcyjna interwencja :evil:

babajaga 

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 12:53   

bo to jakis gbur jest widzisz z tego co pisalas chcialby miec jakiego super gawedziarza obok widzi ze jestes spokojna i trzymasz sie na uboczu wiec nie jestt w stanie tego ogarnac.zamiast ci pomoc wejsc w to miejsce zintegrowac sie do zgrywa cwaniaka.dojarzala osoba zdahe sobie sprawe ze kazdy jest inny i nie wszyscy sa super wygadani ..i zgrywa teraz wielkiego niedostepnego ..nie przejmuj sie rob swoje jezeli czegos nie wiesz pytaj nie masz nic do stracenia jestes nowa i to twoje swiete prawo pytac zobacz teraz kazdy na to bedzie patrzyl normalnie a nawet to bedzie bardzo dobrze swiadczylo o tobie bo czlowiek ktory pyta to znaczy ze chce sie uczyc ze mu zalezy ale jezeli minie misiac dwa trzy i nie bedzies czegos wiedziec i wtedy pytac to jjuz beda sie krzywo patzrec teraz ich obowiazkiem jest ci tlumaczyc wszystko czego nie wiesz

Odpowiedz do tematu