Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 18:37 Offtopic z >Nienawidzę ludzi. Macie tak?<
KLIK. Kolejny przykład ścierwa, dla którego szybka i bezbolesna śmierć byłaby zbyt wielką łaską. Z chęcią bym go zutylizował w dokładnie taki sam sposób, jak on zamęczył tego psa. Sk***syn Takich "ludzi" nienawidzę, takich "ludzi" być nie powinno.
EDIT: A jeśli ktoś się ze mną nie zgadza i uważa, że to ścierwo jednak jest człowiekiem, to niech zobaczy tego psa (drastyczne) - KLIK. I co, człowiek robi takie rzeczy?
EDIT: Przepraszam za ten post. Nie będę więcej donosił o takich przypadkach, to rodzi niepotrzebne kłótnie, ponieważ o dziwo są tutaj ludzie, którzy bronią zwyrodnialców i usprawiedliwiają okrutne traktowanie zwierząt.
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Nic mu nie zrobił, pewnie do samego końca go kochał, był mu posłuszny i myślał, że ten sk***syn w końcu da mu jeść. Ale nie dał, bo jest chorym psycholem i powinien go spotkać ten sam los.
To Polacy wiozą amfę
Właśnie, najgorsze jest to, że ten pies na pewno nie szukał winy we właścicielu. Na pewno kochał go do końca i nie przypuszczał, że ten sku***syn robi mu to świadomie.
Gdyby ktoś potraktował tak mojego psa, naprawdę posunął bym się do morderstwa...
_________________ Może wiem najlepiej dlaczego tylko człowiek potrafi się śmiać: tylko on cierpi tak bardzo, że musiał wynaleźć coś takiego jak śmiech.
nie czyn drugiemu co tobie nie miłe. to że, ktoś coś zrobił złego, nie uprawnia nas do tego by zrobic to samo, lub jeszcze gorzej. to źle o nas (was) świadczy. powielacie błędy innych, a potem inni patrzą i znowu mają to samo zrobić? idiotyzm. wtedy niczym nie roznicie sie od tych złych, więc jak mozecie na nich najeżdzać? nie dosc, że hipokryci, to jeszcze będą uważali że im wolno.
Nie chrzań głupot, tylko naucz się odróżniać wymierzanie kary od znęcania się dla zabawy/przyjemności nad niewinną istotą. Ten padalec nie jest niewinny. Odpowiednią karą dla takich pod-ludzi jest uczynienie im dokładnie tego samego. Śmiesznie niskie wyroki wydawane przez polskie sądy nie są karą i niczego ich nie nauczą. W ostatnich dniach sąd nie wymierzył żadnej kary śmieciowi, który wywalił psa przez okno z któregoś tam piętra, bo psychopata udający prokuratora uznał, że ten czyn nie zasługuje na karę i umorzył śledztwo już drugi raz. W jakiejś wsi 3 gnojków spaliło kota nastoletniej dziewczyny i też im nic nie zrobili. Dość już bezkarności psycholi, albo coś się pod tym względem zmieni i zaczną ich zamykać na długie lata, albo w końcu ludzie sami zaczną wymierzać im sprawiedliwość i dopiero wtedy będzie krzyk.
To Polacy wiozą amfę
Tiaaaa. Zamykanie każdego kto skrzywdzi zwierze począwszy od psa, skończywszy na bizonach amerykańskich na długie lata i żywienie ich za pieniądze z budżetu państwa (czyt. w głównej mierze, moje/nasze pieniądze). Pedofilów i morderców puszczać wolno. Hulaj dusza, piekła nie ma! Jestem za karami cielesnymi w takich przypadkach. Dla ww. przypadku dwutygodniowa głodówka w izolatce na samej wodzie. Jak przeżyje (a powinien) puszczamy wolno i czekamy na efekty resocjalizacji.
czyn czynowi nierówny, wszystkim nie dogodzisz, więc dyskusja jest bez sensu. nie mnie oceniać jakie kary są słuszne, a jakie nie. co najwyzej moge złosić swoje zażenowanie, nigdy sam działać bo to tylko sprowadza mnie do poziomu złoczyńcy. zachowania frustratów są mi obce. dobranoc.
Czy Ty na serio nie rozumiesz, że jeśli nie zacznie się tych wszystkich śmieci tłuc po ryjach i patrzeć, czy puchną równo, to nic się nie zmieni, dalej za męczenie żywych istot będzie grozić maks. 2 lata odsiadki i dalej debile w prokuraturach/sądach będą niezwykle łagodni dla tego ścierwa? A ścierwo rozwydrzone bezkarnością może dalej robić takie rzeczy, oczywiście bezkarnie, aż w końcu przerzuci się na ludzi i dopiero wtedy tzw. "wymiar sprawiedliwości" się obudzi. Tak samo jest z gwałcicielami - dadzą takiemu śmieciowi kilka lat odsiadki, a on wyjdzie i znowu zgwałci, albo i zabije kobietę. Mało było takich przypadków? Jedynym ratunkiem będzie zaostrzenie kar i ich bezwzględne egzekwowanie, ale by tak się stało trzeba jakoś obudzić polityków i zmusić ich do działania. Samosądy załatwiłyby sprawę bardzo szybko Zresztą, co by nie mówić, to samosądy są jak najbardziej na miejscu, skoro w przypadku męczenia zwierząt "wymiar sprawiedliwości" nie działa, to ludzie sami muszą zadziałać, nie?
To Polacy wiozą amfę
ludzie maja prawo popełniać blędy to po pierwsze, a po drugie to Twoje metody antyku, są średniowieczne. nie w tych czasach sie urodziłeś co trzeba widocznie. ludzie są przecież sądzeni i wg mnie w wiekszosci jest to sprawiedliwe bo wg ogólnego kodeksu, a nie wg własnego widzi mi sie, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i tak dalej. dla jednego za samo takie gadanie powinienes byc spalony na stosie! o! jak ktoś zabił Twojego psa, albo kogoś z rodziny to co ? zabijesz jego? a jakie masz prawo do tego? ani to etyczne ani religijne. dobrze ze jednak racjonalni ludzie istnieja na tym swiecie, bo juz dawno bysmy sie powyżynali, pozabijali i to za pierdoły. nie mowie, ze zabijanie czy maltretowanie jest pierdołą, ale pewni mądrzejsi od nas ludzie (pewnie chciałbys byc na ich miejscu) wymyslili pewne wytyczne, czyli prawo. jak nie pasuje w Polsce to wyjedź gdzieś, nikt Ci nie broni. a jak na całym swiecie Ci nie pasuje, to widocznie do swiata nie pasujesz. ja wiem że nie pasuje, ale wiem że to moja wina (lub pecha), a nie ogółu ludzkości. nigdy nie będziemy obiektywni w osądzaniu przestępstw i trzeba to zrozumieć. dla mnie ważniejsze są inne rzeczy, dla Ciebie inne. prawo musiałoby byc praktycznie nieskonczone i elastyczne, by mozna było wszystkich zadowolić, a im bardziej rozległe prawo tym dłuższe procedury, więc tacy ludzie będą albo niewinne siedzieć w areszcie śledczym bardzo długo, albo na wolności i zrobią mase innych przestępstw. zycie jest brutalne, wiem, trudno sie pogodzic z wieloma rzeczami, tym bardziej ciekawe co będzie po śmierci i ciekawe kto wtedy będzie płakał, a kto będzie sie smiał i będzie sprawiedliwie osądzony. przeciez samosąd to przestępstwo samo w sobie, koło które ciągle się toczy, taka pętla. jeden zabije, drugi zabije ,trzeci zabije i tak kazdy by zabijał az bysmy sie zabili wszyscy. no ale nie wszyscy maja takie myslenie.
po drugie. ludzie są różni, jeden po odsiadce kilkumiesięcznej przestanie czynić zło, a drugi będzie siedział 30 lat i będzie dalej robił to samo. to tak jakbysmy wszystkim musieli od razu kare smierci wylozyc bo nie ma innego sposobu bezradność i frustracja to najgorsze połączenie.
dla mnie zwierzęta to jest drugi plan, jak nie ktorykolwiek. za pobicia ludzi, rozne bójki, zastraszanie (a wiemy jak psychika nam cierpi) nic sie nie robi - i tym sie moge przejmowac, bo sam bym kilka osób zgłosił. na wszystko mozna narzekać, a zycie nigdy nie będzie idealne. wazne, że sami powinnismy być dobrymi ludźmi, a jeśli widzimy że ktoś czyni zło, to to zgłaszać ludziom którzy potem egzekwują im kary.
bezduszne myślenie, a trzeba też umieć wybaczać, każdemu należy się szansa. mam takie zdanie. i nie, nie pochlebiam złego działania, chce wymierzenia sprawiedliwej kary, a sprawiedliwość to nie ja, nie Ty.
Eh, kiedy posłucha się o tym co potrafią zrobić ci ludzie chciałoby się odpłacić tym co oni zgotowali tym zwierzętom,
ale jak to chudy powiedział trzeba myśleć rozsądnie
Jeśli pozwolimy, by ogarnęła nas rządza krwi, staniemy się równie podli jak ci dręczyciele zwierząt.
Przede wszystkim trzeba tym ludziom współczuć! Jak chore muszą być ich umysły, by robić takie rzeczy.
Osobiście sądze, że wszystko, to jakimi jesteśmy ludźmi, co robimy, myślimy, mówimy determinuje nasz mózg i środowisko w którym żyjemy,
można powiedzieć, że wierze w pewnego rodzaju.. przeznaczenie..
Ważne, że musimy spojrzeć na tych ludzi jak na ludzi z uszkodzonym umysłem, którzy sami nie mogą sobie pomóc.
Żaden normalny człowiek nie chce maltretować zwierząt.
Jak dla mnie ci ludzie powinni być w więzieniach leczeni psychiatrycznie i psychologicznie by mogli wreszcie żyć normalnie
_________________ Tralalala, jutro będzie piękny dzień
Trolololo, myśl pozytywnie, hłe hłe
lata to chyba sporo za psa czy kota, tak mi się zdaje
Dobrze, że na końcu dodałeś, że tak Ci się tylko zdaje, bo rzeczywiście tak Ci się tylko zdaje. Mam pomysł - zagłodzę Cię na śmierć przykutego łańcuchem do kaloryfera i jeśli się spotkamy po śmierci, wtedy mi powiesz, czy 2 lata więzienia byłoby odpowiednią karą za to, co Ci zrobiłem, ok? Nie chodzi o to, że stawiam Cię na równi z psami czy kotami, chodzi o to, że one też czują ból, też cierpią i to w takim samym stopniu, jak my. Konając z głodu czułbyś to samo, co tamten pies. Nie bój się mnie Ja tylko chcę, byś uruchomił wyobraźnię i spróbował postawić siebie na miejscu dręczonych zwierząt. To nie takie trudne, możesz np. spróbować nie jeść przez dwa dni i wyobrazić sobie, że to, co wtedy poczujesz jest jedynie namiastką tego, co się czuje zdychając z głodu. A to nie trwa dwóch dni, to trwa znacznie dłużej i z każdym dniem jest coraz gorzej. To, że psy czy koty są głupsze od nas i nie mówią nie oznacza, że za ich dręczenie tak łagodne kary są wystarczające. To, że jesteśmy od nich mądrzejsi tym bardziej zobowiązuje nas do godnego ich traktowania i surowego karania zwyrodnialców. Pokażmy, że te wszystkie gadki o wyższości człowieka nad inne gatunki nie są tylko pustymi słowami pustych ludzików.
chudy2001 napisał/a:
ludzie maja prawo popełniać blędy to po pierwsze
Znęcanie się nad żywymi istotami dla zabawy/przyjemności nie jest popełnieniem błędu, a zwyrodnieniem.
Cytat:
ludzie są przecież sądzeni i wg mnie w wiekszosci jest to sprawiedliwe
Napisałem Ci, a Ty dalej swoje. Nie wszyscy zwyrodnialcy męczący zwierzęta są sądzeni (przykłady masz wyżej i jest ich znacznie więcej), a nawet jeśli, to żaden z nich nie dostaje odpowiedniej kary. Niedawno był proces trzech śmieci, którzy ciągnęli psa na lince za samochodem i urwali mu głowę. Dwóch dostało 10 miesięcy odsiadki, trzeci dostał jeszcze mniej. To ma być kara?
Cytat:
bo wg ogólnego kodeksu, a nie wg własnego widzi mi sie, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i tak dalej.
A czymże jest ten "ogólny kodeks", jak nie widzimisię ludzi, którzy go stworzyli (w tym wypadku debilnych, polskich polityków)? Myślisz, że politycy tworząc prawo brali pod uwagę opinię większości Polaków, prowadzili konsultacje społeczne itd., że dla Ciebie ten ich kodeks jest swoistą świętością? Zdziwiłbyś się, jak wielu ludzi chce zaostrzenia kar dla dręczycieli zwierząt.
Wsadź ten kodeks jego twórcom wiesz gdzie, z pozdrowieniami od antyka
Cytat:
dla jednego za samo takie gadanie powinienes byc spalony na stosie!
"But if I go to hell, oh, then I hope I'll burn well" ...
Cytat:
jak ktoś zabił Twojego psa, albo kogoś z rodziny to co ? zabijesz jego?
Śmierć raczej nie jest karą. Męka nią jest, dlatego zrobiłbym wszystko, aby sprawca męczył się przez resztę życia.
Cytat:
a jakie masz prawo do tego? ani to etyczne ani religijne.
A właśnie, że etyczne i religijne Nie wiesz, że nawet biblia naucza "oko za oko, ząb za ząb"? Chyba spałeś na tej lekcji religii
Cytat:
mądrzejsi od nas ludzie (pewnie chciałbys byc na ich miejscu) wymyslili pewne wytyczne, czyli prawo.
Nie obraź się, ale tak potężnych bredni, to ja już dawno nie czytałem Że niby politycy są mądrzejsi od nas? Mów za siebie, nie zniżaj całego społeczeństwa do poziomu rynsztoku, albo inaczej - nie wnoś nas na te Himalaje kretynizmu polskich polityków Przeciętna skarpetka przeciętnego Kowalskiego ma wyższe IQ od większości z nich. To, co zrobili z Polski i nadal robią tylko potwierdza moje słowa.
Cytat:
jak nie pasuje w Polsce to wyjedź gdzieś, nikt Ci nie broni.
Też kiedyś reprezentowałem takie myślenie, ale doszedłem do wniosku, że, kurczę, może zamiast zachowywać się, jak tchórz i wiać z kraju, lepiej zmienić Polskę na lepsze? Zawsze warto spróbować coś robić. Można zacząć od przegnania z sejmu pasożytów, po prostu wymienić ich na lepsze modele głosując na jakieś inne partie, niż te cztery obecnie urzędujące w parlamencie.
No dobra, to nie temat o polityce, w sumie o zwierzętach też nie, a o nienawidzeniu ludzi. Wracając do tematu:
Cytat:
po drugie. ludzie są różni, jeden po odsiadce kilkumiesięcznej przestanie czynić zło, a drugi będzie siedział 30 lat i będzie dalej robił to samo.
No to ten drugi znów se posiedzi 30 lat i tak aż do jego śmierci
Cytat:
bezduszne myślenie, a trzeba też umieć wybaczać, każdemu należy się szansa.
Każdemu człowiekowi, nie śmieciom
Cytat:
i nie, nie pochlebiam złego działania, chce wymierzenia sprawiedliwej kary, a sprawiedliwość to nie ja, nie Ty.
I znowu ja swoje, Ty swoje Wróć do wcześniejszej części mojego posta i przeczytaj ze sto razy o tym, że w Polsce naprawdę nie wymierza się kar dręczycielom zwierząt, oni są bezkarni praktycznie zawsze i śmieją się z tego.
Nonan napisał/a:
Przede wszystkim trzeba tym ludziom współczuć!
Ręce i nogi opadają Może jeszcze posadzić ich na kolanie, pogłaskać po główkach, dać po lizaczku i przeczytać bajeczkę na dobranoc? Powiedz, że sobie żarty robisz, niesmaczne, ale żarty, bo aż się wierzyć nie chce, że ktoś może tak uważać... Gwałcicielom i mordercom dzieci też współczujesz, że biedacy musieli przez chorobę zgwałcić i zabić niewinne dziecko? Trzeba się nimi opiekować i koniecznie współczuć całym sercem, by biedacy nie czuli się opuszczeni i niechciani
Cytat:
ale jak to chudy powiedział trzeba myśleć rozsądnie
No to zacznij!!!
To Polacy wiozą amfę
Hmm, ja mam wizje takiego idealnego świata, gdzie każde, nawet najmniejsze odchylenie w psychice byłoby natychmiast leczone,
nie byłoby nerwic, fobii, depresji, zabójstw.. Wiem, to powyższe to nie jest rozsądne myślenie bynajmniej mało realne..
Ale co do współczucia, generalnie przyjmijmy, że jest sobie jakiś normalny, kochający człowiek lubiący pieski i kotki
Pewnego razu za mocno dostał w głowe, powiedzmy piłką/ ewentualnie zatruł się ołowiem/ innymi metalami ciężkimi
czy stało się coś innego co tak pozmieniało mu w głowie, że to jakim stał się człowiekiem nie ma nic wspólnego z tym jakim był człowiekiem wcześniej
jego drugie "ja" zaczęło zabijać niszcząc życie i wszystkie plany jemu pierwszemu "ja"
co więcej, osoba ta nie stała się taka z własnej woli, gdyby nie to byłaby to bardzo sympatyczna osoba.
Takim ludziom należy współczuć.. chociażby ze wzgląd na to jakim ludźmi byli.
Co innego kwestia ludzi którzy świadomie robią takie rzeczy ale nie wierze, że ludzie ze zdrowym mózgiem i zdrową psychiką mogliby zrobić takie rzeczy
A no tak, co innego gdy ludzie zabijają się na wojnie co jest głupotą ale nie ja o tym lub zabijają zwierzęta dla mięsa ale tu występuje motyw usprawiedliwiający.
Wg mnie ludziom, którzy zabili/skatowali inną osobę czy zwierze powinno się pomóc.
Po pierwsze zamiast przekreślać tą osobę zyskujemy normalną jednostke, po drugie osoba, której nie zostanie udzielona pomoc nie będzie żałowała swego czynu, co najwyżej będzie żałowała przez wzgląd na siebie, że zamiast gnić w więzieniu mogłaby żyć teraz na wolności, natomiast osoba wyleczona będzie mogła zastanowić się jak mogła coś takiego zrobić.
Kary wymierzane takiej osoby powinny być wymierzone indywidualnie, osoba leczona by była w więzieniu aż do całkowitego wyleczenia danego osobnika, niewiem jakby to wyszło ekonomicznie, ale myśle, że lepiej niż te 30 lat żywić daną osobę za kase podatników..
antyk napisał/a:
Cytat:
bezduszne myślenie, a trzeba też umieć wybaczać, każdemu należy się szansa.
Każdemu człowiekowi, nie śmieciom
Mylisz się.. i to bardzo..
antyk napisał/a:
Cytat:
a jakie masz prawo do tego? ani to etyczne ani religijne.
A właśnie, że etyczne i religijne Nie wiesz, że nawet biblia naucza "oko za oko, ząb za ząb"? Chyba spałeś na tej lekcji religii
To prymitywne myślenie, polegał na tym pierwszy kodeks prawny i niby do tego mamy wrócić w XXI wieku?!
Naturalną reakcją na coś takiego jest wściekłość, zażenowanie ale musimy wznieść się ponad to!
_________________ Tralalala, jutro będzie piękny dzień
Trolololo, myśl pozytywnie, hłe hłe