Myślisz, że politycy tworząc prawo brali pod uwagę opinię większości Polaków, prowadzili konsultacje społeczne
Taaaa. Może jeszcze referendum przeprowadzać dla każdego paragrafu, każdego możliwego kodeksu żeby usłyszeć opinie ludzi? Jakby nie było, politycy to odzwierciedlenie naszych wyborów. Skoro wybieramy tych, a nie innych ludzi to oczekujmy takich rezultatów. Fakt, że mamy głupi ustrój, gdzie mamy do czynienia z terrorem mniejszości nie zwalnia nas z podejmowania decyzji. Jeśli się komuś dupska nie chce ruszyć na wybory albo narzeka jak to scena polityczna w Polsce jest wąska i na wybory nie pójdzie, no to jak taki ktoś może narzekać na władze? Nie rozumie. No, ale to nie pierwsza i nie ostatnia rzecz jakiej nie rozumie. Wiadomo, że jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził, ale chyba jest to niemożliwe żeby wszystkie partie i ich postulaty nie pasowały.
Cytat:
(w tym wypadku debilnych, polskich polityków)
W zdecydowanej większości politycy wybierani do parlamentu to ludzie wykształceni i mądrzy. I jak na złość Antykowi gro z nich jest po studiach prawniczych... To, że trafi się od czasu do czasu jakiś cieć, który nawet matury nie ma to już inna para kaloszy. Na całe szczęście partia bogata w takie przypadki zniknęła z polskiej polityki i mam nadzieję, że na zawsze.
Najlepiej siebie i całe durne społeczeństwo mamione przez media wynosić pod niebiosa, a politycy to największe przygłupy. W TV systematycznie pokazuje się góra 30 polityków. Większość z nich to błazny, które mają parcie na szkło, no ale swoje wiedzą. Gdzie w takim razie pozostałe 430 osób? Najlepiej nie iść na wybory, a po wyborach usiąść i narzekać jak to w tej Polsce jest źle. Aha, przecież zapomniałem, że Polak w narzekaniu jest mistrzem świata i okolic...
Aaaa i tak poza tym co pisałem wyżej. Mały dodatek co do ludzi. To jak ukształtuje się psychika człowieka w dużym (jak nie największym) stopniu zależy od procesu socjalizacji człowieka. Dużą role odgrywa również wychowanie i zdarzenia z dzieciństwa.
Antyk ,szczerze? Jesteś lekko mówiąc niegrzeczny , bronisz swojego zdania tak , jakby było ono jedyne słuszne.
I za każdym razem gdy ktoś ma zupełnie inne podejście do tego(notabene podobne do mojego ,ale to nie ma nic do rzeczy) to od razu następuje atak.
A Nonan prezentuje sobą zdrowe myślenie i dojrzałe w gruncie rzeczy...
I powiem Ci co o tym myślę.Ludzie którzy robią krzywdę zwierzętom okazują się być rzeczywiście chorymi ludźmi .Alkoholikami , schizofrenikami ,narkomanami i tak dalej...
Albo ludźmi którym nie wpajano , jak ważne jest aby szanować zwierzęta tak samo jak ludzi.
Powiem Ci szczerze , że ja też im współczuje i też uwazam że należy się im szansa , a to że odsiedzą karę w więzieniu nie da im NIC.
I w dodatku będą siedzieć tam za nasze pieniądze.
Ludzie którzy odsiadują karę nie zdają sobie sprawy z tego , co zrobili albo nawet utwierdzają się w fakcie że należy krzywdzić zwierzęta , bo wpakowały ich w takie łajno.
Ach!Przypomniało mi sie.Dam Ci prosty przykład...Zwierzęta też potrafią być agresywne ,bez przyczyny albo z powodu dominującego charakteru (zaraz powiesz:to zawsze wina człowieka że tak się dzieje ,że to człowiek w ten sposób je traktował i one się odwdzięczają...G*wno prawda ,znam przypadki w których pies gryzł rękę która jeść mu dawała ).I pytanie się nasuwa:Uśpię tego psa , albo wsadzę go do klatki na całe życie , czy postaram się mu pomóc.Oczywiście mu pomagam.
Ok , człowiek jest istotą inteligentniejszą od psiaka , ale sama po sobie wiem,że przy "odchyłach" nie ma to znaczenia.
Rozumiem , że chodząc do schroniska naoglądałeś się różnych przypadków , ale zdrowy rozsądek to nie jest myślenie , jakie sobą reprezentujesz.
Wracając do tego więzienia , jak chcesz, kładź pieniądze na ludzi z dożywociem , ja wole płacić za zwiększenie im zwojów w mózgach.
A co do religii-Bardzo słusznie zwrócił uwagę Nonan,że to byl pierwszy , prymitywny kodeks karny i tyczył się LUDZI.
Zwierzęta w biblii nie są równe człowiekowi , więc w tej dyskusji bzdurą jest nawiązywać do jakichkolwiek aspektów religijnych.Chyba że coś wymyślisz Antyk , jestem bardzo ciekawa.
A teraz przypomnę tylko , że chyba powstał już temat poruszający ten problem , bodajże..."Chorzy inaczej" , więc dajesz zły przykład.
Zacytuję i skomentuję tylko po jednym fragmencie z waszych postów, bo mi ręce opadły i nie mogę pisać.
Nonan napisał/a:
jego drugie "ja" zaczęło zabijać niszcząc życie i wszystkie plany jemu pierwszemu "ja"
Zbadałeś każdego śmiecia znęcającego się nad zwierzętami? Nie zbadałeś. Więc po co piszesz takie rzeczy? Czemu usprawiedliwiasz zwyrodnialców? Twoje teorie są mylne. Polskie sądy za chorobę psychiczną uznają wyłącznie psychozę, bo tylko psychozy ograniczają bądź całkowicie znoszą poczytalność. Rozumiesz to, czy dla Ciebie fobia/nerwica/depresja też ogranicza poczytalność? U wymienionych przeze mnie śmieci nie wystąpiło nic takiego, oni nie mieli żadnego "drugiego ja" o którym piszesz, oni doskonale wiedzieli, co robią. Za to powinni ponieść surową karę. Masz jakieś wątpliwości? W takim razie przeczytaj to, co napisałem w poprzednim poście do Marcina i zastosuj wobec siebie, wtedy pogadamy Chociaż nie... z obrońcami ścierwa gadać nie chcę, więc dla Ciebie EOT.
Cytat:
W zdecydowanej większości politycy wybierani do parlamentu to ludzie wykształceni i mądrzy.
Mądrzejsi i bardziej wykształceni od Ciebie Ja stoję na znacznie wyższym poziomie intelektualnym niż śmierdzące skarpety
Cytat:
Antyk ,szczerze? Jesteś lekko mówiąc niegrzeczny , bronisz swojego zdania tak , jakby było ono jedyne słuszne.
Bo jest słuszne Słuszne jest chronienie życia ludzi i zwierząt, chronienie ich przed cierpieniem, tego właśnie chcę. Za wyrządzenie komuś krzywdy chcę surowych kar, nie umorzenia śledztwa, nie wyroku w zawieszeniu. Nawet nie zadałaś sobie trudu, by to zrozumieć, nikt z was tego nie zrobił.
Cytat:
A Nonan prezentuje sobą zdrowe myślenie i dojrzałe w gruncie rzeczy...
Zaj***cie zdrowe i dojrzałe Wstawia się za psycholami bez uczuć, usprawiedliwia ich działanie rzekomymi chorobami psychicznymi... zaraz się od niego dowiemy, że morderców małych dzieci trzeba wypuszczać na wolność, by mordowali w spokoju, no bo są chorzy i nie wolno ich potępiać
I taka z wami gadka. Ubzduraliście sobie, że ludzie, nawet tacy bez uczuć, są znacznie bardziej wartościowi od zwierząt. Dla mnie wartościowy jest ten, kto nie krzywdzi innych z bardzo niskich pobudek. Ludzie często to robią i takie jednostki są dla mnie równowartością papieru toaletowego A wy brońcie kogo chcecie, to tylko świadczy jacy sami jesteście
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Antykowi wydaje się, że wszystkie rozumy pozjadał. Ja właśnie z takimi ludźmi nie zamierzam dyskutować, bo im się wydaje, że tylko oni mają rację. Tak jak w Dniu Świra: "Moja racja jest raja najmojsza". Podobnie jest z moherami - nie powinno się zniżać do ich poziomu. Może powinieneś wstąpić od razu do Mensy skoro taki wszystkowiedzący jesteś? Gdzieś Ty się chował, że Cie jeszcze nie dostrzeżono? Marnują się ludzie, no...
-------------------------------------------
Dobra już dobra, idź lepiej po jakąś życiową radę do tych "mądrych" polityków // antyk
tak myslalem, ze sie to tak skonczy. ja juz wiecej nie mam nic do powiedzenia. gosc pozjadał wszystkie rozumy i jeszcze jest tak dobrym człowiekiem że nic sobie zarzucić nie może. ciekawe jakby cos przeskrobał, jak by ćwierkał. ale nie... on wszystko robi dobrze. wg niego.
No wiesz Chudy, Alfą i Omegą trzeba się chyba urodzić Antyku jakbyś wyniósł z podstawówki umiejętność jaką jest czytanie ze zrozumieniem, na pewno zauważyłbyś, że wspomniałem, że NIE WSZYSCY politycy są tacy jak zacytowałeś. No i w dodatku jeszcze podajesz przykłady z 30, którą wymieniłem. Wybiórczo cytujesz moje wypowiedzi, które wyrwane z kontekstu nie oddają ich pełnego sensu. Dla zrozumienia tego co chciałem przekazać przeczytaj ten akapit jeszcze raz, a jak już zrozumiałeś to drugi raz żeby się upewnić, że zrozumiałeś. No chyba, że uważasz, że jesteś wielkim masta-geniuszem i nie będziesz czytał takich bredni, które nastukał taki plebs jak ja. Ach, kłaniam Ci się wszechwiedzący guru. Nie jestem godzien polemiki z Tobą, więc przytomnie zignoruje ten temat.
Prawda jest ze politycy to tak naprawde cwaniaki sa. Tu nie robi roznicy jaka partia bedzie przy wladzy, bo kazdy z nich chce do koryta sie dobrac. Antyk ma duzo racji, dziwi mnie dlaczego wszyscy go atakuja.
Z jednym sie nei zgodze, gdzies tam Antyku napisales ze tchorzem jest ten co jedzie mieszkac i pracowac w innym kraju. Jak sie nie ma wyjscia to trzeba uciekac. Jesli zorganizujesz bunt jak w Egipcie to chetnie sie przylacze. Narazie jak tchorz posiedze tu gdzie siedze.
_________________ Wiesz, że miało być inaczej mimo to nic się nie zmienia
(To ta ziemia każe nam mieć marzenia)
Mieliśmy chłonąć to, o co walczyły pokolenia
Stojąc naprzeciwko świata miała nie łapać nas trema
Keisu, przywróć proszę to, co skasowałaś w poście Nieśmiałego na poprzedniej stronie. Wiesz o co mi chodzi.
Cytat:
Antyku jakbyś wyniósł z podstawówki umiejętność jaką jest czytanie ze zrozumieniem, na pewno zauważyłbyś, że wspomniałem, że NIE WSZYSCY politycy są tacy jak zacytowałeś.
Napisałeś tak:
Cytat:
W zdecydowanej większości politycy wybierani do parlamentu to ludzie wykształceni i mądrzy.
A więc uważasz zdecydowaną większość polityków za ludzi wykształconych. "Zdecydowana większość" to więcej niż sama "większość", to prawie wszyscy. Można powiedzieć, że zdecydowana większość Polaków była ochrzczona w kościele katolickim, bo jakieś 90% było. Rozbawiło mnie Twoje stwierdzenie, ponieważ politycy w zdecydowanej większości są idiotami i podłymi manipulatorami. Ich nieudolne rządy demolują Polskę od lat. Gdyby, jak twierdzisz, w zdecydowanej większości byli mądrzy i wykształceni (i uczciwi), to Polska by była krainą mlekiem i miodem płynącą. Ale płyniemy czymś innym, bardzo brzydko pachnącym.
Jak wyżej, ludzie wzbudzają u mnie jedną emocje. obrzydzenie. trzymam się od nich z daleka, a kontaktuje tylko jak coś potrzebuje. w życiu nie spotkałem osoby, z którą bym się dobrze czół i chciał z nią spędzać wolny czas.
Miałeś pecha. Są ludzie z którymi można miło spędzać czas, trzeba ich tylko wypatrzeć w tłumie Mógłbyś jeszcze sprecyzować o jakich ludziach pisałeś? Skrzywdzono Cię w jakiś sposób?
To Polacy wiozą amfę
tak tylko zamiast zrzędzić i narzekać wypadałoby coś zrobić dla dobra innych, lub coś osiągnąć dla dobra ogółu. na razie jesteś nikim, a próbujesz wygłaszać swoje dyktatorskie poglądy jak to należy traktować ludzi i jak bardzo większość obrażać to tylko swiadczy o tym jakie masz/miałeś ciezkie, trudne zycie. tylko moge Ci współczuć, bo zdania i tak nie zmienisz. ale dobrze, bo przecież wszyscy głupi, cwani i chciwi ludzie są politykami, a Ty jeden dobry nim nie jesteś. przedstawiasz wyjątki od reguły, a wyjątki moze i trzeba sądzić indywidualnie.
a co do polityków jeszcze. jeśli są tam gdzie są, to tylko dlatego że zapracowali na to. mogłeś zrobić to samo. albo i lepiej i świecić przykładem. bo jak na razie to tylko wszystko jest be. wszystkich byś tępił i wszystko zmienił. napewno byś był tym jedynym fajnym politykiem, moze od razu kandyduj na prezydenta.
zrób coś, pokaż że warto. ja nie znam ludzi więc nie oceniam, a Ty bardzo lubisz to robić. szczególnie większe grupy ludzi i tylko dlatego że Tobie nie pomagają, Tobie sie nie powiodło. zamiast pomyśleć o sobie, jaki Ty zły jesteś, co robisz źle i w czym mógłbyś się poprawić to wine zwalić na wszystkich dookoła, bo przeciez Ty to ten Jeden Jedyny. W ogole szanujesz kogoś i okazujesz komus współczucie, litość, miłosierdzie? Umiesz wybaczać? Jak na razie to tylko tyranizujesz swoje wypowiedzi, co umniejsza Ci jako człowiekowi, istocie wyższej, rozumnej, uczuciowej, emocjonalnej.
Próbuje Cie zrozumieć i nie umiem, widze tylko zadufanego w sobie gościa, który nie wykazuje głębszyć uczuć, za to kocha siebie, nienawidzi innych. Gdzie jakieś logiczne argumenty? Widze same ogólniki, postawione tezy bez uzasadnienia.
----------------------------------------
Skoro nie oceniasz ludzi, których nie znasz, powstrzymaj się przed ocenianiem mnie, bo zaprzeczasz sam sobie i wypisujesz głupoty na mój temat, same ogólniki, postawione tezy bez uzasadnienia. Czyżbyś pozjadał wszystkie rozumy? // antyk
Przepraszam za ten offtopic. Nie będę więcej donosił o takich przypadkach, to rodzi niepotrzebne kłótnie, ponieważ są tutaj ludzie, którzy bronią zwyrodnialców i usprawiedliwiają okrutne traktowanie zwierząt. Ja nie mam siły na takie wymiany zdań. Ani na użeranie się z pewną osobą, która wtrąca się do nieswoich spraw, kasuje moje odpowiedzi według swojego widzimisię i nawet nie raczy mnie o tym poinformować, bo jej się zdaje, że jest moją matką i wie lepiej, jak powinienem się odnosić do innych, co i do kogo pisać. Szkoda tylko, że sama nie zauważa, jak niedojrzałe i chamskie jest jej zachowanie, że w ten sposób okazuje mi brak szacunku (podobno mnie szanowała ). Szanując kogoś nie traktujemy go, jak gówniarza i nie wtrącamy się do jego spraw usuwając jego wiadomości bez informowania o tym i tym bardziej bez wcześniejszego zasugerowania, że może niewłaściwie się zachował. Ta osoba oczywiście uważa takie zachowanie za poważne, dojrzałe i pełne szacunku wobec mnie, ale dobra, to już jej problem
To Polacy wiozą amfę