Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Scottie
Pią 06 Sty, 2012 14:23
Jak osłabiłem swoją fobię o jakieś 80%
Autor Wiadomość
Elfo

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 13:09   Jak osłabiłem swoją fobię o jakieś 80%

Witam wszystkich na forum.Jestem tu nowy i chciałbym się podzielić tym co sprawiło że osłabiłem swoją fobię.Otóż pewnego dnia natrafiłem na stronę(zamieszczam ją w zakładce strona www) internetową dotyczącą pozbywania się fobi BEZ leków BEZ stresujących terapii grupowych oraz BEZ wydawania setki złotych na leczenie.W moim przydadku była to erytrofobia którą miałemod około 5 lat.Próbowałem leczenia środkami farmakologicznymi lecz na początku leki mi nie pomagały tak jakbym tego chciał wiec wybrałem się do innego psychiatry (pierwszemu lekarzoni nie zależało kompletnie chyba na wyleczeniu mnie lecz na jak najszybszym odprawieniu mnie z pokoju ponieważ koleiki były bardzo duże) ten z kolei zapisał mi inny lek lecz na wizytę z nfzu trzeba czekać od miesiąca do nawet kilku miesięcy a leki kończyły się po 30 dniach w dodatku jeden lek kosztował mnie 100-150 zł miesięcznie a gdybym chciał się umówić na wizytę prywatną musiałbym przygotować sobie kolejne 50 zł.Postanowiłem szukać innej metody która pomogła by mi pozbyć się tej choroby.Trafiłem na stronę gdzie autor który jest Terapeutą Psychologicznym ,Pedagodiem oraz Doradcą i Trenerem Osobowości wiec pomyślałem że facet ma doświadczenie lecz ciągle byłem sceptycznie nastawiony "NLP, EFT, Hipnoza, Regresing czy Technika Uwalniania, to tylko niektóre narzędzia które wykorzystuje" cytując jego wypowiedź na stonie.Najbardziej było zaskakujące to że można się pozbyć fobii czy lęków w zaledwie 30 minut do góra kilku dni.Postanowiłem kupić kurs i go przetestować. Pierwszy moduł pokazał mi czym jest lek i fobia oraz jak ona powstaje pierwszy filmik już mnie zaskoczył dowiedziałem się jak mój umysł magazynuje wspomnienia.Dostałem też nagranie mp3 dzięki któremu w relaksie wysłuchałem procesu usuwania fobii instruktor przeprowdził mie przez to.W moim przypadku po jednej sesji moja fobia osłąbła o jakieś 50%byłem zdumiony i zaskoczony tym co się stało wiec odpaliłem filmiki i nagrania z drugiego modułu po przesłuchaniu ich było jeszcze lepiej myśłę że jakieś 80 procent mojej choroby zostało usunięte.Nie boję się teraz otwierać drzwi, wychodzić do znajomych i z nimi rozmawiać, jestem bardziej otwarty, bardzo rzadko unikam patrzenia w oczy (wcześniej prawie nie utrzymywałem kontaktu zwrokowego z daną osobą podczas rozmowy) jestem bardziej wyluzowany, spokojny, pewniejszy siebie i swoich racji oraz tego co mówię nie sprawiają mi już problemu zakupy w sklepie lub wizyta na poczcie ani też spotklania z nieznajomymi osobami.Mógłbym jeszcze długo wymieniać te pozytywne reakcje jakie zaszły po tym rodzaju leczenia :-D .Serdecznie polecam ten sposób lecznia bo jeśli zadziałał w moim przypadku to wierzę w to że zadziała i w waszym.Pozdrawiam i życzę szybkiego zdrowienia.

Sebastian

- - -
Na PW wysłałem Ci stosowną notkę. Temat zamykam i przenoszę do śmietnika
//Scottie

BlankAvatar 

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 13:21   

fajnie, a przeslalbys material na mail?

Wyleczylem sie z fobii; elementy osobowosci unikajacej we wzglednym 'uspieniu'. Sposob? Gruntowny remont myslenia..

Avisek 

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 13:37   

Jako że ten gość stosuje także hiponzę chciałem powiedzieć żeby jej unikać, bo początkowo może się wydawać że daje rezultaty, ale po czasie stan może być gorszy niż przed hipnozą!. W końcu nie jest to żaden naukowy sposób, w ogóle bardzo dziwne to jest że jeden człowiek może drugiemu wyłączyć "świadomość", i przejmować kontrole nad jego umysłem.
Wystrzegajcie się hipnozy i tym podobnych praktyk!

kjensisław 

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 14:12   

Yyyyytssss meeedżiiiik.

Serio? Ktoś bierze takie posty na poważnie?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi