Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Scottie
Wto 26 Lip, 2011 22:38
Historia mojej samotności.
Autor Wiadomość
chudy2001 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 23:15   

nie wiem czy coś więcej moge sensownego napisać. nie uwierze dopóki nie zobacze ;o

Anton 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 00:21   

...
Ostatnio zmieniony przez Anton Wto 26 Lip, 2011 18:28, w całości zmieniany 1 raz  

chudy2001 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 00:53   

i tym samym człowiek zrobił to co robi całe życie. popełnił zbyt wiele błędów a teraz uciekł bo i nawet na forum go nie pokochaliśmy.

qwert90 

Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 02:14   

@Anton: Z twojego opisu wynika, że masz depresje. Jednym z jej podstawowych objawów jest poczucie winy - widać to w twoich wypowiedziach aż nazbyt wyraźnie. To jest ciężka choroba która wymaga leczenia. Prawdobodobnie jesteś też DDA. Spróbuj o tym poczytać.

Chcialeś rady - jesteś dość trudnym przypadkiem, masz bardzo niewłaściwe spojżenie na świat, pomóc może Ci jedynie specjalista - sam sobie nie pomożesz

Pytaleś co zrobić aby zmienić swoje życie? Udać się do dobrego psychoterapeuty i psychiatry. Jest dużo psychiatrów i psychologów którzy Tobie nie pomogą, a moga nawet pogorszyć sprawe. Dlatego warto sprawdzić opinie.

Nie słuchaj się również ludzi którzy wypowiadają się na takich forach - oni sami w większości nie są sobie w stanie pomóc. Wiem, że to dotyczy również mnie ale sam zdecyduj kogo sluchać.

@chudy: Niepotrzebnie czepiasz się o to, że Anton pisze pozytywnie o swojej osobowości. To jest typowy mechanizm obronny, jak najbardziej zdrowa reakcja psychiki. Tego nie zmienisz w czlowieku od tak pisząc glupie posty na forum. Tu trzeba troche więcej pracy.

I polecam więcej szacunku do ludzi, którzy proszą o pomoc.

zamul22 

Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 12:07   

Anton, a nie myślałeś żeby wziąć sprawy w swoje ręce i założyć jakąś własną firmę, robić strony internetowe, założyć jakiś portal czy coś innego na własną rękę? Ja aktualnie studiuję informatykę i wiem trochę o czym mówisz. Na większości stanowisk wymagają dużego doświadczenia w konkretnym kierunku (a nie wszystko po trochu i nic tak jak uczą na studiach)i myślę że póki nie masz stałej pracy, informatyka daje bardzo dużo możliwości dorabiania na boku :-) Kolega np stawiał serwery do gier i zarabiał czasem po 2000zl miesięcznie. Można tez zarabiać na zdjęciach, filmach itp (shutterstock, istock i inne strony stockowe). Ważny jest pomysł nie koniecznie trzeba prosić o łaskę korporacje i być waflem do końca życia.

I jeszcze na koniec napiszę, że za łatwo bierzesz wszystko do siebie, poddajesz się i usuwasz konto bo chudy cię skrytykował. Może ma rację, a może nie ale nie powinieneś brać do siebie rzeczy które wypisuje jakiś obcy koleś na forum który nawet cię nie zna, ludzie są różni i każdy może mieć inne poglądy.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że Ci się wszystko ułoży

Edit:
Zapomniałem napisać. Jestem ddd i po opisie twojej rodziny z pierwszego postu wnioskuje, że też możesz być dda albo ddd. Poczytaj trochę w internecie może znajdziesz podobieństwa.
Ostatnio zmieniony przez zamul22 Wto 26 Lip, 2011 12:14, w całości zmieniany 1 raz  

Kapitan_Bomba 

Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 13:47   

A ja to sobie myślę, że można by jednak spróbować zorientować się dokładnie jakie wymagania mają na jakim stanowisku, i powalczyć o pracę informatyka. Nikt się nie urodził z wiedzą jak rozwiązywać zadania z rozmów kwalifikacyjnych, ale przecież są książki, są różne internetowe branżowe artykuły, przewodniki etc, , na jakimś profesjonalnym forum z twojej branży można popytać jak i z czego się przygotować. A do psychiatry to swoją drogą warto się przejść.

Odpowiedz do tematu