@Anton: Z twojego opisu wynika, że masz depresje. Jednym z jej podstawowych objawów jest poczucie winy - widać to w twoich wypowiedziach aż nazbyt wyraźnie. To jest ciężka choroba która wymaga leczenia. Prawdobodobnie jesteś też DDA. Spróbuj o tym poczytać.
Chcialeś rady - jesteś dość trudnym przypadkiem, masz bardzo niewłaściwe spojżenie na świat, pomóc może Ci jedynie specjalista - sam sobie nie pomożesz
Pytaleś co zrobić aby zmienić swoje życie? Udać się do dobrego psychoterapeuty i psychiatry. Jest dużo psychiatrów i psychologów którzy Tobie nie pomogą, a moga nawet pogorszyć sprawe. Dlatego warto sprawdzić opinie.
Nie słuchaj się również ludzi którzy wypowiadają się na takich forach - oni sami w większości nie są sobie w stanie pomóc. Wiem, że to dotyczy również mnie ale sam zdecyduj kogo sluchać.
@chudy: Niepotrzebnie czepiasz się o to, że Anton pisze pozytywnie o swojej osobowości. To jest typowy mechanizm obronny, jak najbardziej zdrowa reakcja psychiki. Tego nie zmienisz w czlowieku od tak pisząc glupie posty na forum. Tu trzeba troche więcej pracy.
I polecam więcej szacunku do ludzi, którzy proszą o pomoc.
Anton, a nie myślałeś żeby wziąć sprawy w swoje ręce i założyć jakąś własną firmę, robić strony internetowe, założyć jakiś portal czy coś innego na własną rękę? Ja aktualnie studiuję informatykę i wiem trochę o czym mówisz. Na większości stanowisk wymagają dużego doświadczenia w konkretnym kierunku (a nie wszystko po trochu i nic tak jak uczą na studiach)i myślę że póki nie masz stałej pracy, informatyka daje bardzo dużo możliwości dorabiania na boku Kolega np stawiał serwery do gier i zarabiał czasem po 2000zl miesięcznie. Można tez zarabiać na zdjęciach, filmach itp (shutterstock, istock i inne strony stockowe). Ważny jest pomysł nie koniecznie trzeba prosić o łaskę korporacje i być waflem do końca życia.
I jeszcze na koniec napiszę, że za łatwo bierzesz wszystko do siebie, poddajesz się i usuwasz konto bo chudy cię skrytykował. Może ma rację, a może nie ale nie powinieneś brać do siebie rzeczy które wypisuje jakiś obcy koleś na forum który nawet cię nie zna, ludzie są różni i każdy może mieć inne poglądy.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że Ci się wszystko ułoży
Edit:
Zapomniałem napisać. Jestem ddd i po opisie twojej rodziny z pierwszego postu wnioskuje, że też możesz być dda albo ddd. Poczytaj trochę w internecie może znajdziesz podobieństwa.
Ostatnio zmieniony przez zamul22 Wto 26 Lip, 2011 12:14, w całości zmieniany 1 raz
A ja to sobie myślę, że można by jednak spróbować zorientować się dokładnie jakie wymagania mają na jakim stanowisku, i powalczyć o pracę informatyka. Nikt się nie urodził z wiedzą jak rozwiązywać zadania z rozmów kwalifikacyjnych, ale przecież są książki, są różne internetowe branżowe artykuły, przewodniki etc, , na jakimś profesjonalnym forum z twojej branży można popytać jak i z czego się przygotować. A do psychiatry to swoją drogą warto się przejść.