Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Taki pomysł integracyjny
Autor Wiadomość
Bastian 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 09:59   Taki pomysł integracyjny

Jeśli już kiedyś padł taki pomysł i nie znalazłem go w gąszczu wątków, to przepraszam za powielanie.

Pewnie na forum znajdzie się trochę osób, które lubią różnego rodzaju gry planszowe, nie chodzi mi o zwykłego chińczyka czy warcaby oczywiście, choć i w to gra się przyjemnie. Są takie gry jak Osadnicy czy Monopoly, Ryzyko, w których poza planowaniem własnych posunięć trzeba porozumiewać się z innymi graczami, handlować, spiskować, zawierać porozumienia itd... Uważam, że to bardzo integracyjne gry, rozwijające umiejętności społeczne, gdy człowiek koncentruje się na przyjemności to łatwiej przełamywać mu bariery.

Zawsze zazdrościłem znajomym którzy potworzyli takie grupy i spotykają się regularnie, żeby pograć. Z wiadomych względów mi się nie udało "załapać".

Fajnie byłoby gdyby powstały takie grupy lokalne tam gdzie jest wystarczająco dużo chętnych.

Ja jestem z Warszawy i liczę, że znajdzie się tu parę chętnych osób. Oczywiście potrzeba też gier i miejsca do grania z tym drugim będzie trudniej, ale zawsze się znajdzie ktoś, kto ma możliwość zaproszenia do siebie. Ja ze swojej strony mam do dyspozycji scrabble:)

Teraz jest już ciepło i nawet jeśli nie ma takiej osoby u której można by było się spotykać na gry, to można grać na świeżym powietrzu na dużym kocu, gdy nie ma wiatru i deszczu.

Edith_Piaf 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 18:02   

każdy pomysł integracyjny jest dobry moim zdaniem
słyszalam o takim zlocie milosników gier planszowych z całej PL myślę, że mogłyby takie spotania być bardzo ciekawe, a może nasze forum zasłynęłoby z takiej oryginalnej formy terapii :D
Dawniej grywałam czesto w eurobiznes...z moją mamą :D ogólnie lubie gry planszowe
ale ale mieszkam daleko od stolicy co myślisz żeby zrobić takie spotkanie w Rzeszowie? wtedy bym rozważyła możliwość przyjazdu :) no i trzeba by jeszcze pare osób do kompletu

napisz na gg mój nr 25585218
Ostatnio zmieniony przez Edith_Piaf Sro 27 Kwi, 2011 18:05, w całości zmieniany 1 raz  

Bastian 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 20:55   

Ja też grałem w eurobiznes!

W Rzeszowie? W Warszawie na pewno:P może jak powstaną jakieś lokalne grupy w większych miastach to się zaczniemy odwiedzać i robić turnieje;)

GG sobie zapisałem i się odezwę któregoś dnia:)

Odpowiedz do tematu