Dzisiaj niniejszym prezentuję Wam nowość na forum, dzięki któremu funkcjonowanie forum, pod względem technicznym stanie się jeszcze doskonalsze, a mianowicie chodzi oczywiście o modyfikację o nazwie Mapy Google.
Mapy Google umożliwiają w prosty, łatwy i przyjazny sposób, wszystkim użytkownikom zaznaczenie na mapie Polski swojej lokalizacji/miejsca przebywania/zamieszkania. Sposób zamieszczania swoich lokalizacji jest banalny i prosty w obsłudze, jak i zarówno w każdej chwili istnieje możliwość usunięcia swojego wpisu, jak i jego dowolnej edycji.
Dodawanie/sprawdzanie/usuwanie/edycja swojej/swojego lokalizacji/miejsca przebywania/zamieszkaniai:
1. Wybierz z głównego menu forum, znajdującego się u góry, opcję Mapa Google.
2. Z menu w lewym-górnym rogu, znajdującego się nad mapą, wybierz opcję Dodaj swoją lokalizację.
3. Z menu w lewym-górnym rogu, po wewnętrznej stronie, znajdujących się zaraz, przy rogu mapy, przycisków + i - dostosuj przybliżenie/oddalenie mapy, wedle własnych potrzeb.
4. Kliknij na mapę w celu dodania swojej lokalizacji.
5. W preferowanym przez siebie miejscu, powinieneś zobaczyć jasnoczerwony znaczek, w kształcie żarówki. To miejsce, wskazujące, na Twoją, edytowaną obecnie lokalizację.
6. Przytrzymując myszkę i operują nią, skoryguj pozycję swojej lokalizacji.
7. Klikając ponownie na jasnoczerwony znaczek, w kształcie żarówki, możesz usunąć, edytowane obecnie przez siebie miejsce swojej lokalizacji.
8. W celu zapisania swojej lokalizacji na mapie, przejdź do menu w lewym-dolnym rogu, znajdującego się, pod mapą.
9. Kliknij w przycisk o nazwie Zapisz Współrzędne. Obok tegoż przycisku, powinny znajdować się precyzyjne współrzędne punktu, który pokazuje jasnoczerwony znaczek, o kształcie żarówki.
10. W celu sprawdzenia, czy Twoja lokalizacja/miejsce przebywania/zamieszkania, została zapisana prawidłowo, przejdź do menu w lewym-górnym rogu, znajdującego się nad mapą i wybierz opcję Przeglądaj.
11. Na mapie powinieneś zobaczyć w miejscu, w którym wcześniej dodałeś swoją lokalizację, błękitny znaczek, o kształcie żarówki, który, po kliknięciu na niego myszą, pokazuje również informacje o użytkowniku i precyzyjne informacje, o jego lokalizacji, takie jak: długość i szerokość geograficzna, miejsce pochodzenia, które użytkownik umieścił w profilu.
12. W celu edycji danych lokalizacji/miejsca przebywania/zamieszkania, należy postępować tak samo, jak w przypadku dodawania swojej lokalizacji/miejsca przebywania/zamieszkania po raz pierwszy.
Z pewnością wprowadzenie Map Google jeszcze bardziej udoskonali funkcjonowanie forum od strony technicznej oraz przyczyni się do jeszcze efektywniejszej wzajemnej integracji użytkowników.
Ha ha, ja już jestem i widzę, że parę innych osób też Fajnie, teraz nawet czytając jakiś temat można kliknąć w odnośnik do czyjejś lokalizacji. No i to ułatwia np. obmyślenie miejsca zlotu, żeby każdy miał najbliżej
Dzięki Admin za te mapy
EDIT: Aha, no i to PW już nieaktualne, sorry, napisałem je zanim dotarłem do tego tematu
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Przypominam wszystkim o możliwości dodania swojego miejsca zamieszkania na naszej fobicznej mapie Nie bójcie się, nikt Was tam nie znajdzie, nikt niepowołany, tylko fobicy z forum
To Polacy wiozą amfę
Hej, a może zrobimy konkurs pod tytułem: "KTo mieszka na największym za*upiu"?
Chociaż właściwie i tak wiadomo, że mnie przypadnie mało zaszczytne miano zwycięzcy w tej kategorii Toż to prawie Ukraina, a stad już niedaleko do Mongolii
Hmmm...a myslałem że geografia jest moją mocną stroną No cóż, ale co tam- Rosja, Kazachstan, czy Mongolia-co to za różnica A poza tym nie wiedziałem, że Mongolia jest końcem świata...
A skąd wiesz antyku, że mieszkacie bliżej Mongolii? Nawet, gdyby tak było, to ja i tak żyję w najgorszej dziurze w Polsce. Może kiedyś całkiem przeprowadzę się w Bieszczady...tam przynajmniej nie ma ludzi, będę sobie raz w tygodniu jeździł do miasta i będzie super
Bieszczady są fajne! Szczegółem brak zasięgu w niektórych miejscach itd. Ale i tak najbardziej podobała mi się droga prowadząca do miejscowości Wołosate Kto przejedzie się tą drogą, już więcej nie będzie narzekał na polskie drogi
Taak, wiem, że Bieszczady są fajne Dlatego poważnie zastanawiam się nad tym, czy w przyszłości tam nie zamieszkać. Poza tym lubię obcować z przyrodą, więc to jeszcze bardziej skłania mnie ku temu, by ten zamiar w przyszłości zrealizować. A w Wołasatem nie byłem, więc nie mogę się wypowiedzieć na temat drogi prowadzącej do tej miejscowości. Ale znając polskie realia, nie jest najlepsza ta droga
Ta droga jest super Pełno błota, a składa się praktycznie z samych dziur. I to nie byle jakich, tylko głębokich dziur Samochody jeździły 10 na godzinę, i slalomem
A u mnie drogi powiatowe wcale nie są lepsze Praktycznie dziura na dziurze...no ale po co to naprawiać, przynajmniej kierowcy będą(może) trochę wolniej jeździć
Te dwa zielone punkty w Lublinie, to ja i Jack, mamy kilka kilometrów bliżej do Mongolii niż Ty (po linii prostej oczywiście, bo jadąc po drogach nie wiem, kto miałby bliżej)
To Polacy wiozą amfę