Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Admin
Pon 05 Sty, 2009 07:18
Jak trafiliście na to forum?
Autor Wiadomość
p1xel

Wysłany: Czw 06 Paź, 2011 18:59   

Wikipedia.Wszedłem w fobie i się dowiedziałem że ta pasuje...Teraz lista jest większa o różne inne przypadłości.

podmuch_deszczu 

Wysłany: Pią 07 Paź, 2011 19:58   

w google coś wpisałem i oto jestem :mrgreen:

Sad_Bumblebee 

Wysłany: Sob 08 Paź, 2011 11:21   

Ja dokładnie tak samo. To, że wybrałam akurat to, to kwestia przypadku.

Spide 

Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 18:25   

wpisałem w google fobia spoleczna i tak oto znalazłem to forum

pendolo 

Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 19:45   

No więc tak...

O fobii społecznej usłyszałem po raz pierwszy w styczniu 2010. 2 lata temu dzięki pokrewnym gustom muzycznym udało mi się nawiązać kontakt z pewnym człowiekiem, którego chciałem wkręcić do tzw. Mikronacji. Wirtualne państwo w którym trzeba się udzielać via forum. Udzielałem się tam mocno choć unikałem jak ognia wysokich stanowisk (król, premier etc.) i spotkań na skype. Czyli już wtedy w wirtualu dało się zauważyć problemy jakie miałem w realu od x czasu, choć na forum pisałem dużo. A ja jestem bywalcem fór (patrzcie jaki ze mnie na necie kozak, ha!). Dla mnie to esencja internetu. Ów koleś wykręcił się mówiąc że ma fobię społeczną. Coś tu jest nie tak. Ja mam zaburzenie i piszę na forach, a on ma FS i ucieka od tego, helooł? Szkoda, że mu się nie wywarstwiłem że też mam problem. A z mikronacjami dałem sobie siana. Brak czasu i ogólny marazm na forach, gdzie było napisane wszystko. Minęło 1,5 roku...

No więc nastał sierpień 2011. Na wykopie było AMA z osobą piszącą, że ma FS+Aspargera. Objawy były niepokojąco podobne do moich. Puściłem je dookoła uszu. Potem wrzesień. Nowa szkoła. Trafiłem do nieznanego środowiska na głęboką wodę. O ile na początku starałem się być na siłę duszą towarzystwa, tak potem zdałem sobie sprawę z problemu.

Dalej już wiadomo: Google: fobia społeczna, przeglądanie fór i rejestracja.

No to się na narozwarstwiłem :p

slowdeath 

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 10:07   

Pisałam pracę do szkoły na temat anoreksji i bulimii i tak szukałam po tych googlach i szukałam... aż jakiś odnośnik przerzucił mnie tutaj. Poczytałam trochę o tej anoreksji i zauważyłam posty mojej znajomej. Nie wiedziałam, że tutaj jest. Potem regularnie odwiedzałam forum, czytałam jej posty, do czasu aż usunęła konto. I oto sama jestem :)

PabloYo 

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 22:49   

Mam problem no i trzeba zacząć w końcu z nim walczyć dlatego uruchomiłem google i jestem :)

pozdro

yasmin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 20:29   

Jestem tu od niedawna, szukałam czegoś w google i tak trafiłam. Ponieważ ludzi ciągnie do podobnych sobie, zalogowałam się. Jak długo tu zabawię nie wiem, ale czytając to forum widzę, że jest na świecie więcej takich odludów jak ja :-)

wizo 

Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 23:34   

Ja grzebałem w internecie w poszukiwaniu wszelkich informacji na temat mojej przypadłości i pewnego razu natrafiłem na to właśnie forum

trololo89 

Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 11:58   

Przeglądałem różne fora o fobii, szukając sposobów na jej wyleczenie. O samej FS wiem od około 4-5 lat, ale do października 2011 jakoś nie pomyślałem, żeby się zarejestrować na którymś z portali o tej tematyce. Dopiero podczas przerabiania terapii Richardsa wpadłęm na pomysł, żeby podzielić się doświadczeniami z innymi, pomagać innym i mobilizować ich.

ambientna 

Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 20:56   

slowdeath, to przerażające, że tyle czasu czytałaś jej posty...! Boże, mam nadzieję, że nigdy nie znajdzie mnie tu nikt znajomy.
W bucie piach

jestem chora na wszystko, kochany

outside 

Wysłany: Sro 14 Mar, 2012 19:40   

Dlatego też mam tutaj inny nick, nie używany nigdzie indziej, którego nie znają moi (nieliczni zresztą) znajomi.

Żeby nie robić offtopu:
Szukałem, co właściwie ze mną jest nie tak. Szukałem o nieśmiałości, samotności, o stanach depresyjnych, o myślach samobójczych - i tak kilka razy mi się to forum przewinęło w wynikach.

niebieska123 

Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 08:32   

ja w pewnym momencie kiedy już nie wiedziałam co się ze mną dzieje wpisałam cos w stylu lęk przed ludźmi wydawało mi się to irracjonalne co wpisałam w wyszukiwarkę sadząc że nic nie znajdę a ku mojemu zdziwieniu wyskoczyło bardzo dużo najpierw zaczęłam czytać definicję fobii społecznej pamiętam byłam w szoku że to z czym żyję ma swoją konkretna nazwę, nie tylko obraźliwe słowa rzucane przez ludzi, którzy takich zachowań nie rozumieją. no i tak po nitce do kłębka trafiłam na forum , pamiętam też że przez jakiś czas myślałam że jestem introwertyczką bo tez wcześniej przede fobią znalazłam stronę o introwertyzmie..myślałam ze unikanie ludzi własny świat to i mój świat , ale jednak z czasem zrozumiałam różnice, introwertyk nie boi sie ludzi jemu w dużej mierze wystarcza własny świat czuje sie w nim dobrze przeżywa dużo do wewnątrz ale bez takiego sporu w sobie i w harmonia ze sobą fobik się boi przyczyną zachowań fobika jest ogromny lęk
Ostatnio zmieniony przez niebieska123 Pią 16 Mar, 2012 08:34, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu