Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010 23:26 Fotki waszego pokoju
Pokój to z pewnością forteca każdego z was. Poza tym na pewno łatwiej się pochwalić bałaganem w pokoju niż tym na głowie
Zapraszam do zabawy
Ok, foty znalazłem na dysku, zaznaczyłem kilka ważnych dla mnie rzeczy :
1.Moje 3 dziecko - odtwarzacz winyli.
2.Stary wzmacniacz basowy Eltrona. Służył mi jako nagłośnienie do basu w domu i winyli, niestety wyzionął już ducha ale nie mam serca go wyrzucić.
3.Moja druga żona, na spółkę z bratem.
4. Moje ogromne, twarde, niebieskie łóżko z pedalską narzutą(mam jeszcze niebieski koc - lubię niebieski ).
5.Trochę winyli, lubie na nie patrzeć i je dotykać przed snem, dlatego są przy łóżku
6. Pan Basista - przynosi szczęście poza tym przy nim piwo szybciej kopie
7. Jedyny kosmetyk którego tak naprawdę używam i bez którego żyć nie mogę czyli 0,9 litrowa butla Spirytusu Salicylowego.
8.Ledwo zipiący odtwarzacz stale ustawiony i w 99% działania odtwarzający Program Trzeci Polskiego Radia
9.Lutownica - kolejny niezbędnik - ciekawostka - mój dziadek świętej pamięci używał jej jak był młody i od niego ją dostałem.
10.Krowa - nie wiem czemu ale lubie ją Może dlatego że moja kobieta ją zawsze lubiła.
Widać też niewielką kolekcję butelek z których każda towarzyszyła mi w jakimś przełomowym lub ważnym dla mnie wydarzeniu
Poza tym:
a)Moja 1 żona i kawałek drzwi do szafy (szafa jest częścią ścian - wbudowana czy jak tam się to zwie):
b)Psycho-sufit (osobiście polecam każdemu, można przy nim nieźle odlecieć )
c)Najpiękniejszy żyrandol na świecie:
Wykonanie i projekt pokoju w 75% mój. Szkoda że nie mogę pokazać reszty ścian i sufitu bo to dość skomplikowana bryła.
Zdjęcia jakością nie grzeszą, niestety nie posiadam sprzętu.
_________________ Nie wszystkie dusze da się uratować
O matko, jaki porządek! Też bym chciała być taka ogarnięta... ale w pomieszczeniu 2 na 3 metry ledwo mieści się sprzęt -komputer, głośniki, drukarka, jakieś ładowarki, kable, części i taj dalej... a co dopiero inne rzeczy... i przez to się syf robi nawet jak się próbuje inaczej
Ciężko nie zauważyć że lubisz niebieski ;D
_________________ Zdrowaś muzo, bitów pełna, bass z Tobą, błogosławionaś Ty między gatunkami i błogosławiony owoc żywota Twojego - DJ.
Święta Techniawo, Matko Trance'u, graj nade nami głuchymi; teraz i w godzinę chill-outu naszego. AMEN!
a co mi tam, z okazji porządków świątecznych też wrzucę zdjęcia.
Przerośnięte biurko. Projekt własny, wykonanie w 50% własne. W założeniach miało wyeliminować nadmiar zwisających kabli z pokoju, co przez jakiś czas się udawało, ale potem doszdł dysk zewnętrzny i konieczność podpięcia starego laptopa na stałe (w starym Acerze bateria trzyma 2 minuty) i cały plan się popsuł Bębenek pod biurkiem leży przewrocony celowo - jest ceramiczny a koty ciągle go wywalały, w końcu mógłby nie wytrzymać. Wywalonego już bardziej nie wywalą. :
Biurko od spodu, pierwotny system porządkowania kabli. (Podobne rozwiązanie jest jeszcze ukryte za drukarką, ale w tej chwili leżą obok splątane zasilacze - jeszcze tylko kilka tygodni):
Spanie. Zestaw materiałów do opanowania. I sierściuch. Obserwuje Was. Jego świecące oczy wwiercają się prosto w Waszą duszę. Czujecie to?:P
Rozkładany blat do rysowania widoczny po lewej stronie za fotelem. Jedyna szafka (ubrania wymagające wieszaków trzymam gdzie indziej), zabawki na ścianie, 2 krzesła (na 1 leży koc, więc nie widać), za zakrętem wyjście z pokoju. Koniec wycieczki.
Może teraz więcej osób się przyłączy?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie od razu wierzą w ich prawdziwość." - Abraham Lincoln
Ja niestety też wciąż dzielę pokój z siostrą Ale jeszcze tylko pół roku i ...
_________________ Do you not cross the border line
Between good and evil?
You got to find your own state of mind
You’re reaching out for another world
A place where dreams come true
A place to create, a mental atmosphere [Cosmic Gate - Mental Atmosphere]
dziwną głowice ma ten miecz na ścianie, nie widziałem jeszcze takiej, to jakaś rekonstrukcja czy 'taki se'?
'taki se'
A dokładniej 'taki jaki byłem w stanie wykonać dostępnymi wówczas narzędziami' (głownia kupiona, resztę dorabiałem i zależało mi raczej na zachowaniu wyważenia, niż konkretnego stylu wizualnego)
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie od razu wierzą w ich prawdziwość." - Abraham Lincoln
Wysłany: Nie 08 Maj, 2011 22:19
Mój pokoik -ostatnio go lekko odświeżyłem. Dokładnie to tylko wygipsowałem i pomalowałem ściany, zerwałem z sufitu okropne płyty styropianowe i też go wygipsowałem i pomalowałem. Kiedy dostałem pokój po siostrze to cały był pomalowany na paskudny, pomarańczowy kolor, łącznie z sufitem, co powodowało, że powstawała straszna ciemnica. A że ja mam północne okno przysłonięte blokiem, to nigdy mi słońce nie świeci. Dlatego postawiłem na jasne barwy. Na podłogę i nowe meble zabrakło kasy, także tego nie komentować
Moje okno na świat -chodzi o komputer rzecz jasna. Pralka Polar Dalia rok produkcji 1996. Moja najukochańsza perełka, znam ją od nowości, dostałem ją od cioci, czekałem na nią 12 lat! Bardzo udany egzemplarz, praktycznie bezawaryjny. Szafka pod wieżą to spód segmentu meblościanki z Dobrodzieńkich Fabryk Mebli, rok produkcji 1984.
Moja druga w kolejności, najważniejsza perełka -Polar Kropla, rocznik 1998. Swego czasu najwyższy model Polaru z pralek małogabarytowych i zarazem najdroższy ze wszystkich. W zeszłym roku jechałem po nią z facetem mojej mamy 280 km w jedną stronę, grrrrrr! No ale ja dla pralki jestem w stanie zrobić wszystko No, może nie wszystko -ale dużo
Wspomniany wcześniej zamek na klucz. Ale odkąd uświadomiłem sobie swój problem, staram się jak najczęściej przebywać w pokoju przy całkowicie otwartych drzwiach (na oścież)
Szop lubi poprzednią epokę a nawet jej nie pamięta. Ja jednak wolę klimat z poczatku lat 90tych, wtedy byłem wczesnoszkolnym beztroskim urwisem:P W sumie większość osób najlepsze wspomnienia ma z lat gimnazjalno-licealnych ew. studenckich a ja mam z podstawówkowych, jeszcze tych 8-mio klasowych
Do niedawna miałem w domu stare meble z prlu, co prawda wygladały nieźle, nie miały tej starej stęchlizny jedne były przebudowane. Towarzyszyły mi od urodzenia więc ciężko mi było się z nimi rozstać po 25 latach a z nowościami raczej się nie utorzsamiam. Co prawda mam fajny nowy komputer i monitor ale nic nie zastapi klimatu pierwszego, chociaz usilnie staram się nawiązywać do klasyki z każdym upgradem. Tak więc tak samo mam procesor intela, kartę ati a monotor lg
Z tymi pralkami w pokoju to niezły motyw, ja bym się otoczył telewizorami, stereami czy konsolami Jednak jak patrzę na twój pokuj to masz taki ładny porzadek, a u mnie byłoby jak po przejściu tornada
Widzę, że niebieske sciany w modzie, jak i u mnie
Ostatnio zmieniony przez Dziwaduo Pon 23 Maj, 2011 10:49, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 14:12
Porządek utrzymuję dopiero od czasu, kiedy sobie ten pokoik odświeżyłem Bo wcześniej...
Ja kocham wystrój wnętrz z epoki PRLu A szczytem moich marzeń jest boazeria w przedpokoju Gdyby nie to, że to nie jest moje mieszkanie, tylko mojej mamy -to już dzisiaj by tam była
Z pralkami w pokoju, to nie żaden motyw, tylko smutna konieczność Po prostu nie ma ich gdzie trzymać...
_________________ "What's the use in hanging round these walls,
Lamps are burning, but nobody's at home..."