Wysłany: Sob 07 Sty, 2012 21:29
trololo89 napisał/a:
Nic dziwnego, u mnie w mieście 45-metrowa kawalerka kosztuje co najmniej 80000 zł To i tak tanio jak na polskie warunki.
Gdzie są takie ceny? Prawie jak za darmo. Ja w Wawie za 35m musiałem dać 230 tysi. Teraz zastanawiam się czy się nie pośpieszyłem z tą decyzją. Czuję się tu okrutnie wyalienowany. Ale gdzie wracać? W rodzinne strony żeby tyrać za najniższą krajową...
tede83, a skąd Cię przywiało do tej Warszawy? I czy najpierw była praca potem decyzja o przeprowadzce czy na odwrót?
_________________ "Nienawidzę całej tej *** ludzkiej rasy. Jedyną prawdziwą przyjemnością w obcowaniu z nią było jej mordowanie."
Carl Panzram, Waszyngton 1922
Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 22:40
Rylissa napisał/a:
tede83, a skąd Cię przywiało do tej Warszawy? I czy najpierw była praca potem decyzja o przeprowadzce czy na odwrót?
Z Cesarsko-Królewskiego Miasta Rzeszów - to znaczy tam wcześniej pracowałem, bo mieszkałem gdzie indziej (40 km dojazdu). Najpierw znalazłem pracę, a dopiero później się przeniosłem. Odwrotnego wariantu raczej nie polecam, chociaż to zależy od fachu. Myślę, że pielęgniarka czy dobry informatyk znajdą tu pracę od zaraz, ale np. ekonomista czy prawnik muszą trochę dłużej poszukać.
w moich okolicach za te 220k można kupić zgrabne, duże mieszkanie.
Straszne te ceny w Wawie
W Poznaniu też masakra jest, kiedyś widziałem ofertę mieszkania w wieżowcu na 10 piętrze, nie pamiętam ile metrów, ale lokalizacja nie najgorsza, blisko centrum. Cena za metr - około 6100zł...
Wysłany: Wto 20 Mar, 2012 18:43
No bo te metryczki to tylko cyfry w PESEL-u. To od nas zależy kiedy przekroczymy ta mentalna trzydziestkę. A zreszta ja ma mam trzy trojki w dacie urodzenia także na trzydziestkę czekam z niecierpliwościa - cztery trójki to bedzie kumulacja