Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zespół Aspergera
Autor Wiadomość
zamul22 

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011 03:04   

Twój wynik Aspi: 131 na 200
Twój wynik neurotypowy (nieautystyczny): 67 na 200
Wykazujesz większość cech Aspi

Super jeszcze autyzmu mi brakowało :mrgreen:

M.C. 
Born To Die..

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011 22:07   

Twój wynik Aspi: 126 na 200
Twój wynik neurotypowy (nieautystyczny): 82 na 200
Wykazujesz wiekszosc cech Aspi

Aspie-quiz
Neurotypowa towarzyskosc

Znaczenie diagnostyczne:
Niska punktacja jest zwiazana z fobia społeczna.
Twój wynik z tej grupy pytan wynosi 0.6 na 10 (ponizej przecietnej). :lol:

Otoczenie
Ta grupa dotyczy odbierania bodzców z otoczenia. Jest zwiazana ze stresem i przeciazeniem (np. zamykanie sie w sobie, ataki płaczu i agresji) oraz ich konsekwencjami (np. depresja,
dokuczanie, przesladowanie, wykorzystywanie, niska samoocena, mysli samobójcze, samookaleczanie, wahania nastroju
).
Znaczenie diagnostyczne:
Wysoka punktacja jest zwiazana z wieloma zaburzeniami psychicznymi i czesto ma znaczenie przy ich diagnozowaniu.
Twój wynik z tej grupy pytan wynosi 7.1 na 10 (ponadprzecietny).

Jednym słowem.. wariat! :2:

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011 22:18   

To ja też się "pochwalę".

Twój wynik Aspi: 95 na 200
Twój wynik neurotypowy (nieautystyczny): 103 na 200
Wygląda na to, że masz cechy zarówno Aspie, jak i neurotypowe

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 00:39   

Ten test jest zbyt krótki, by dobrze nim kogokolwiek przebadać :-> Prawdziwy test ma 1000 pytań, koleżanka o której pisałem na poprzedniej stronie robiła taki ;-) Plus do tego przy diagnozowaniu robi się wywiad z pacjentem i rodziną celem ustalenia czy cechy autyzmu występują od zawsze, czy pojawiły się w danym momencie życia (to drugie może sugerować schizofrenię).

Myślę, że ten test każdemu wykryje jakieś nieprawidłowości :mrgreen: Jeśli nie jesteście "dziwni" od dziecka i od dziecka nie macie problemów opisanych przeze mnie na poprzedniej stronie, to nie ma się czego bać :-> Fobia społeczna i inne zaburzenia mają w sobie cechy autyzmu, trudno to cholerstwo zdiagnozować nawet u dzieci, a co dopiero dorosłych :-/
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

hiawatha 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 04:01   

Jak można stwierdzić, że jest się dziwnym od dziecka? Samemu się raczej nie da, chyba że rodzic - obserwator potwierdzi, że było dokładnie tak jak jest teraz. Nieśmiały byłem od zawsze, lękliwy od połowy mojego życia, kiedyś było lepiej, teraz jest gorzej. Istotnie, kilka cech pasuje, np. pisanie w określonym stylu, ale u mnie to chyba za słabe argumenty by uznać, że na to cierpię. Największy problem jaki mi teraz przeszkadza to wieczna pustka w głowie i brak zdecydowania. Najgorzej jak próbuję na siłę temu zapobiec. Oczywiście jest jeszcze depresja, ale to skutek.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 16:01   

Normalnie, przypominając sobie różne sytuacje z dzieciństwa ;-) Nieśmiałość/lęk nie pasuje, tu chodzi o coś zupełnie innego, np. "ślepotę umysłu". Kiedyś nie potrafiłem tego nazwać i uważałem, że wszyscy mają identycznie, bo to dziwne i niemożliwe znać czyjeś emocje, gdy ten ktoś nam o nich nie powie wprost. Nadal tak uważam. Jednak jeszcze gorzej jest, gdy w naiwnym myśleniu, że inni ludzie nie myślą zrobi się coś głupiego zakładając, że nigdy nie wpadną na to kto i dlaczego tak zrobił. A tu niespodzianka, wpadli na to dosyć szybko, bo potrafią myśleć :shock: Denerwuje mnie niemożność zapamiętania tego, trzeba w każdej sytuacji dodatkowo obciążać mózg powtarzając mu, że inni też czują i myślą. Z drugiej strony fajnie jest mieć w mózgu dźwignię, którą w dowolnym momencie włączam moją empatię, dzięki temu nie przejmuję się czyimś losem, gdy tego nie chcę :-)
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

bananowy_joe 

Ostrzeżeń:
 5/3/4
Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 20:25   

wypełniłem test i okazało się, że nie mam tego zespołu. a tak chciałem być w jakiejś kapeli... :-P

kermitthefrog 

Wysłany: Pon 14 Lis, 2011 11:40   Re: Zespół Aspergera

Jarmax81 napisał/a:
Zdarza się że ktoś mi coś tłumaczy i ja prosze o powtórzenie lecz za czwartym razem mówię, że zrozumiałem tylko dlatego, że jest mi wstyd, bo nie potrafię zrozumieć. Podam jeden przykład, czytając książki nigdy nie potrafiłem zrozumiec terminu fizycznego jakim jest przyśpieszenie. Zrozumiałem to dopiero intesywnie myśląc nad tym pojęciem w wannie

niestety też tak mi się zdarza, zwłaszcza odczułam to na studiach, studiowałam finanse i rachunkowość i ekonomia była moją zmorą, nie dość, że na początku nie rozumiałam prawie nic, bardzo długo uczyłam się regułek (na pamięć, bo nawet jak już w końcu zrozumiałam jakiś termin to nie umiałam własnymi słowami go opisać) to do dzisiaj nie wiem co to są obligacje, mimo, że przed samą obroną rozumiałam ten termin - teraz już znowu w głowie pustka. I choć wiele osób mi mówi, że fajna sprawa, że ukończyłam taki kierunek, bo nie jest łatwy to nie do końca się z tym zgodzę, jako, że miałam problem z zapamiętywaniem regułek tak wzory niektóre pamiętam do dziś (nawet z podstawówki) i nie były dla mnie problemem przedmioty, na których non stop liczyliśmy, policzyć szło bez problemu, gorzej potem co z tym wynikiem zrobić i po co to policzyłam :)
Ostatnio zmieniony przez kermitthefrog Pon 14 Lis, 2011 11:41, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu