Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Uczucie odrealnienia
Autor Wiadomość
raspberry 

Wysłany: Pią 02 Wrz, 2011 15:15   

Miałam tak raz i to było bardzo dziwne. Na parę minut byłam wyłączona z rzeczywistości i nie czułam swojego ciała, nie czułam siebie, jakbym wyszła z ciała, no i też nic nie słyszałam, choc wszystko widziałam jakby właśnie przez szybę...

jeremy55 

Wysłany: Pią 02 Wrz, 2011 23:53   

Znam to uczucie aż nazbyt dobrze. Zawsze, kiedy zdarzało mi się rozmawiać z więcej, niż dwiema osobami, po chwili wszystko zaczynało mi się zlewać w jeden szum, nie wiedziałem, co kto mówi i zaczynałem gdzieś odpływać. Najgorzej było jednak, kiedy łapalo mnie to na wfie. Piłka przelatywala obok mnie a ja potrafiłem jej nie zauważyć. Od razu leciały teksty typu "obudz się". Łapalo mnie nawet podczas grania w gry komputerowe - traciłem kompletnie rozeznanie, co się dzieje i bywałem zalewany krytyką a nawet wyrzucany z serwerów.

pł1 

Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011 17:03   

Miałem tak również, u mnie po jakimś czasie przerodziło się to w ataki lękowe, panikę. Musiałem brać leki antydepresyjne, ustąpiło po paru miesiącach stosowania.

asiulaa 

Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 19:12   Uczucie odrealnienia

Ostatnio mam wrażenie odrealnienia, zupełnej izolacji umysłowej, np. coś sie stało a ja nawet o tym nie widziałam mimo że było to obok mnie. Zamyślenie i lekkie spowolnienie.. Nie wiem co to moze byc ale ostatnio daje się we znaki. Czy też mieliście coś takiego?

Soledad 

Wysłany: Sob 01 Paź, 2011 18:38   Re: Uczucie odrealnienia

ja tak miałam jak nie jadłam przez kilka dni. można się było naprawdę nieźle odrealnić.

// nadcytowanie usunięte

Karolek 

Wysłany: Sro 19 Paź, 2011 09:36   

Soledad, o nie jadłaś aż 3 dni : O Bez kitu ciężko tak... ja jak nie zjem sniadania to umieram. Czasem jak jestem chory to nei jem ze 2 dni bo nie czuje glodu.. ale tak normalnie to strasznei glodny jestem :P

To co jest realne zwykle nei jest zbyt dobre :P Mniej realne sprawy jak na przyklad, marzenia :P sa spoko :) Moze czasem dobrze sie " :mrgreen: odrealnić".

Stojąc naprzeciwko świata miała nie łapać nas trema

Podnieś ręce do góry, może nie zaczną strzelać

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 16:53   

W piątek miałem silne uczucie derealizacji i depersonalizacji. Czułem, że cała moja psychika, uczucia, osobowość, wszystko to znika, a może jest wysysane ze mnie wraz z energią do życia. Nie czułem się sobą, ani nawet człowiekiem. Prawie nic nie czułem, towarzyszyło mi tylko pustka. Oczami wyobraźni widziałem ulicę, na niej ludzi i nie czułem z tym wszystkim żadnej więzi, cały świat wydawał się obcy, jakbym był kosmitą i z pokładu mojego statku obserwował mieszkańców tej planety.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

jesuis 

Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 22:12   

U mnie też się to czasem pojawia. Przypuszczam, że główną przyczyną jest rozczarowanie światem i zdecydowaną większością ludzi.

Dubstep 

Wysłany: Sob 17 Mar, 2012 10:12   

Też to mam często, właściwie to bardzo często, praktycznie codziennie w szkole. Nadmiar lęku to u mnie powoduje, przestaje rozumieć totalnie co kto mówi, nie jestem w stanie okazywać emocji, silny bół głowy temu towarzyszy i bół w okolicach karku i szczękościsk. Totalnie trace panowanie nad ciałem ruchy takie nienaturalne. W głowie się kręci i czuje jakbym był jakiś nawiedzony. Ludzie wydają sie jakby oddaleni mocno odemnie.

syriusz

Wysłany: Nie 18 Mar, 2012 10:01   

Odrealniony czuję się po lekach, które już biorę 6-ty rok, tzn. nie mam myśli i emocje są jakieś nierzeczywiste. Niekiedy tak również mam, że jak poznając nową osobę staram się wypaść w jak najlepszym świetle i przez to się zmieniam, ale nie wiem czy widzi to osoba, którą poznaję?

ArcanusElf 

Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 19:07   

syriusz napisał/a:
Niekiedy tak również mam, że jak poznając nową osobę staram się wypaść w jak najlepszym świetle i przez to się zmieniam, ale nie wiem czy widzi to osoba, którą poznaję?

Pewnie z początku nie widzi, ja także na początku znajomości wypadam inaczej, ale nie jestem w stanie zmuszać się do udawania bardziej otwartej niż jestem. Nie ma w tym większego sensu, bo wcześniej czy później i tak każdy widzi jaki mam charakter milczka, a na takim udawaniu jak widzę na swoim przypadku nie da się wiele zbudować.

http://moje-skryte-zycie.blogspot.com/

Borealis 

Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 22:56   

Macie czasami takie spontaniczne przebłyski/ odczucia derealizacji świata, jakbyście byli o krok od odkrycia tajemnicy jakiegoś Matrixa? O_o
Czasami mam takie dziwne napady, że może ten świat albo JA nie jesteśmy prawdziwi, i za zasłoną czeka drugi.
Niegroźne, okazjonalne, ale nieprzyjemne.

Kertoip 

Wysłany: Wto 27 Mar, 2012 08:40   

Bardzo często tak bywa i bardzo lubie ten stan bo nie czuje strachu, problemów itp. Czesto sie w niego wprowadzam np na lekcji wtedy czas szybciej mija. Wtedy poszerzają sie też horyzonty myślowe. A co do tego myślenia czy nasz świat jest prawdziwy to nie radze, prowadzi to do paranoi. Chociaż może ... :-)

Odpowiedz do tematu