Witam, niewiem czy dobrze umieszczam temat ale jestem tu nowa, no więc mój problem polega na tym, że od pewnego czasu odczuwam lęk gdy tylko wyjdę sama z domu, robi mi się duszno, ciągle się poce, serce wali jak oszalałe,mam napady lęków, ogarnia mnie jakiś strach przed banalnymi sprawami, na uczelni nie potrafię usiedzieć za dużo ludzi, tak samo w autobusie czy jakimś urzędzie, ręce mi się trzęsą, mam wrażenie że zemdleje. Nigdy nie miałam takich problemów, zawsze sama sobie ze wszystkim radziłam... Zaczełam brać neopersen forte i pić melise trzy razy dziennie ale to nie pomaga, lekarz przepisał mi mobemid 150 mg ale po nim czuje się jeszcze gorzej, jeszcze większy lęk i strach... Chce normalnie chodzić do szkoły zwłaszcza że to ostatni rok licencjata ale nie umiem tam wysiedzieć ani nawet dojechać. Swojego czasu odwoził mnie chłopak i dawałam rade ale teraz nawet to nie pomaga... Dodat że jestem zapisana do psychiatry ale termin dostałam za trzy miesiące a ja nie moge tak długo czekać... Dodam, że robiłam EKG i serce mam w porządku, badania krwi też nic nie wykazały. Pomóżcie!
_________________ zagubiona23
Ostatnio zmieniony przez zagubiona23 Sob 12 Lis, 2011 22:09, w całości zmieniany 1 raz
Co Ci dolega to stwierdzi psychiatra, ja powiem tylko tyle, że skoro niedawno się pojawiło to i jest spora szansa, że niedługo przejdzie bądź się wyleczysz. Wielu tu ma problemy parenaście lat, a niektórzy od zawsze w swoim środowisku. Powodzenia, masz siły, działasz w dobrym kierunku - poradzisz sobie.
Witaj na forum
Ostatnio zmieniony przez hiawatha Nie 13 Lis, 2011 01:33, w całości zmieniany 1 raz
Wspomniałaś, że termin masz dopiero za 3 miesiące, może spróbuj poszukać jakiegoś innego lekarza który przyjmie Cię szybciej? Im szybciej pójdziesz, tym szybciej dostaniesz leki i będzie trochę lżej. Tak jak napisał hiawatha, dobrze że szybko reagujesz, będzie dobrze!