Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 18:30 podejrzewam podwójną osobowość
Witam , podejrzewam podwójną osobowość bo czasami jestem AS.Jestem pewny siebie , odważny, dumny, zabawny , bezczelny i co więcej o wiele lepiej idzie mi rozmowa z ludźmi takiego siebie lubię ale mam zmienny nastrój czasami jestem (druga osobowość) niepewny siebie , lękliwy , zestresowany , odczuwam niepokój , nie wiem co powiedzieć , nie zabawny inaczej się w tedy zachowuje.Ktoś mi pomoże czemu mam takie zmienne poczucie wartości ?Z góry dziękuje i proszę o odp
To nie jest druga osobowość, to jedynie zmiany nastroju, każdy je ma, lecz nie u każdego są wywołane przez ten sam czynnik. Codziennie mam wahania nastroju, od kilku miesięcy jestem w depresji, wcześniej cały czas byłem w wyśmienitym stanie, chyba manii. Zmiany nastroju mam każdego dnia i to bardzo wiele razy, smutek, gniew, radość, obojętność, dużo jest tego.
Nie wiem jak to zwalczyć u siebie, a co dopiero u innych.
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Nie martw się, też tak miałem. To bardziej może być niezrównoważenie emocjonalne niż podwójna osobowość. Z czasem da się to zrównoważyć, że jesteś jakby w jednej "kupie" emocjonalnej. Czyli, że nie ma się już takich wahań emocji.
ja też tak mam, może nie w takim stopniu, bo nawet jak jestem na fali to i tak bałbym się przemawiać publicznie lub coś w tym rodzaju, ale, pewnie wszyscy a przynajmniej większość fobików czyli nadwrażliwców ma takie wahania. Jeżeli jesteś świadomy swoich burzliwych zmian to raczej nie jesteś jakoś ciężko chory. i na siłę nie tłum tego, proponuje jakieś ćwiczenia regularne (co do których zabieram się już 5 miesiąc ), wyżycie się fizyczne jest dobre na wszystko
Też tak mam. Może nie za często, ale czasem sie zdarza. Jeśli chodzi o podwójną osobowośc to raczej nie, bo z tego co wiem, ludzie z podwójną osobowością, nie mają pojęcia o tym, że posiadają swoje drugie "ja".
Podwójna osobowość charakteryzuje się tym, że jedna o drugiej nic nie wie. To tak jakby w jednym ciele mieszkały dwie inne osby. Ale to się zdarza niezmiernie rzadko, więc bez paniki