Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
podejrzewam podwójną osobowość
Autor Wiadomość
swiatlo

Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 18:30   podejrzewam podwójną osobowość

Witam , podejrzewam podwójną osobowość bo czasami jestem AS.Jestem pewny siebie , odważny, dumny, zabawny , bezczelny i co więcej o wiele lepiej idzie mi rozmowa z ludźmi takiego siebie lubię ale mam zmienny nastrój czasami jestem (druga osobowość) niepewny siebie , lękliwy , zestresowany , odczuwam niepokój , nie wiem co powiedzieć , nie zabawny inaczej się w tedy zachowuje.Ktoś mi pomoże czemu mam takie zmienne poczucie wartości ?Z góry dziękuje i proszę o odp

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 20:07   

To nie jest druga osobowość, to jedynie zmiany nastroju, każdy je ma, lecz nie u każdego są wywołane przez ten sam czynnik. Codziennie mam wahania nastroju, od kilku miesięcy jestem w depresji, wcześniej cały czas byłem w wyśmienitym stanie, chyba manii. Zmiany nastroju mam każdego dnia i to bardzo wiele razy, smutek, gniew, radość, obojętność, dużo jest tego.

Nie wiem jak to zwalczyć u siebie, a co dopiero u innych.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

marcin 

Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 19:23   

swiatlo, jak często masz takie wahania?

swiatlo

Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 20:30   

odkąd pamiętam :evil:

-------------

Pisze się "odkąd" a nie "od kąt" :->

Antyk.

swiatlo

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 11:59   

yyyyy nikt się już nie wypowie ?

marcin 

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 12:01   

nie pytałem się jak długo to masz, tylko jak często popadasz w kontrastowe nastroje?

Faith 
Moderator
Nieobecny

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 12:29   

Nie martw się, też tak miałem. To bardziej może być niezrównoważenie emocjonalne niż podwójna osobowość. Z czasem da się to zrównoważyć, że jesteś jakby w jednej "kupie" emocjonalnej. Czyli, że nie ma się już takich wahań emocji.

marcin 

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 12:47   

ja też tak mam, może nie w takim stopniu, bo nawet jak jestem na fali to i tak bałbym się przemawiać publicznie lub coś w tym rodzaju, ale, pewnie wszyscy a przynajmniej większość fobików czyli nadwrażliwców ma takie wahania. Jeżeli jesteś świadomy swoich burzliwych zmian to raczej nie jesteś jakoś ciężko chory. i na siłę nie tłum tego, proponuje jakieś ćwiczenia regularne (co do których zabieram się już 5 miesiąc :D ), wyżycie się fizyczne jest dobre na wszystko

swiatlo

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 13:48   

swiatlo napisał/a:
nie pytałem się jak długo to masz, tylko jak często popadasz w kontrastowe nastroje?

Po kilkaset razy na dzień
Właśnie teraz w tej chwili czuje się przygnębiony :cry: MyDreams a jak stać się w "kupie emocjonalnej" ?

alissa237 

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 14:20   

Też tak mam. Może nie za często, ale czasem sie zdarza. Jeśli chodzi o podwójną osobowośc to raczej nie, bo z tego co wiem, ludzie z podwójną osobowością, nie mają pojęcia o tym, że posiadają swoje drugie "ja".

swiatlo

Wysłany: Nie 02 Maj, 2010 22:29   

to chcecie powiedzieć że nastrój wpływa na zachowanie i nie mam podwójnej osobowości ? doskonale :-)

Balbina 

Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 20:23   

Podwójna osobowość charakteryzuje się tym, że jedna o drugiej nic nie wie. To tak jakby w jednym ciele mieszkały dwie inne osby. Ale to się zdarza niezmiernie rzadko, więc bez paniki :-D

dendron 

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 15:07   

To, o czym piszecie, to może być borderline.

swiatlo

Wysłany: Pon 04 Paź, 2010 20:05   

I chyba jest borderline ;-)

marianka 

Wysłany: Wto 05 Paź, 2010 22:30   

nie wiem co to borderline ale ja też mam zmiany nastroju jeden dzien dobrze drugi przygnębienie, mam tak od dziecka.

Odpowiedz do tematu