Depresja i nerwica w dodatku nie umiem tego nazwać , ale nie lubię jak ktoś mnie dotyka , rzucam i sie i okropnie denerwuje , w pokoju musze mieć wszystko czyste i równo poukładane , gdy widzę że ktoś burzy /zburzył te harmonię dostaje szału , okropnie się denerwuje.
Też mam tak , że gdy zauważę u siebie w pokoju rzecz której nie mogę zaakceptowac jako mojej , też jestem nie spokojna i zdenerwowana .
Wyrzucam wtedy te rzeczy (jeśli się da) przed pokój albo wrzucam do pokoju mojej siostry bo jej i tak wszystko jedno .
Depresja, biore antydepresant Seronil, nerwica natręctw (kilkanaście natręctw mam), nerwice, nerwica objawia u mnie się też fizycznie ciśnienie 150/100 w wieku 13 lat, taki napad, kręcenie włosów .... .
Od końca podstawówki zachowywałem się jakbym miał schizoidalne zaburzenia osobowości (tylko przypuszczenia, wiem, że raczej nie diagnozuje się tego u nastolatków), potem na jesieni ubiegłego roku wpadłem w depresję i (przypuszczalne) zaburzenia osobowości przeszły w fobię społeczną. Poza tym od lutego b.r. męczą mnie omamy wzrokowe.
Diagnozuje się, podobnie jak schizofrenię, nawet u małych dzieci. Młody wiek niczego nie wyklucza.
No cóż, na pewnym forum bardzo mnie "zjechali" za samodiagnozę, argumentując to właśnie tak, że nie diagnozuje się tego u osób w moim wieku. Skąd to wiesz? Znasz jakieś konkretne przypadki? Chodzi mi o przypadki zaburzeń osobowości, nie schizofrenii, bo o tym wiem.
Nie znam konkretnych przypadków, no ale skoro w psychiatrykach są oddziały dla dzieci i młodzieży, to muszą one tam przebywać z jakichś powodów (zaburzeń, chorób), muszą więc być zdiagnozowane przez psychiatrę, prawda? Poza tym przeczytaj sobie na Wikipedii opis schizofrenii a dowiesz się, że występuje ona też u dzieci, musiała być więc u nich zdiagnozowana
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
przeczytaj sobie na Wikipedii opis schizofrenii a dowiesz się, że występuje ona też u dzieci, musiała być więc u nich zdiagnozowana
Wiem, że schizofrenia występuje też u dzieci. Pytałem jednak o zaburzenia osobowości. Wiadomo - te osoby muszą tam przebywać z jakichś powodów, ale niekoniecznie z powodu zaburzeń osobowości - jest przecież mnóstwo innych zaburzeń psychicznych. W każdym razie zapytam o to psychiatrę i pokażę mu wyniki testu.
Z tego co mi mówiła psycholog to osobowość kształtuje się do chyba 25 roku życia, więc trudno postawić jednoznaczną diagnozę. Można mieć już pewne czynniki zaburzone, ale jednoznaczne postawienie diagnozy może być trudne.
_________________ "Żyjesz więcej w ciągu pięciu minut przy całkowicie otwartej przepustnicy niż niektórzy w ciągu całego życia"
Z tego co mi mówiła psycholog to osobowość kształtuje się do chyba 25 roku życia, więc trudno postawić jednoznaczną diagnozę. Można mieć już pewne czynniki zaburzone, ale jednoznaczne postawienie diagnozy może być trudne.