Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chwiejność emocjonalna
Autor Wiadomość
Admin 
Administrator

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 04:20   Chwiejność emocjonalna

Witam

Czy cierpicie może z powodu chwiejności swoich emocji? Czy odczuwacie częstą zmienność nastrojów? Czy szybko Wasze emocje potrafią przechodzić z pozytywnych w negatywne i na odwrót - z negatywnych w pozytywne? Czy łatwo Was wyprowadzić z równowagi emocjonalnej? Czy uważacie się za osoby chwiejne emocjonalnie, czy raczej zrównoważone emocjonalnie?

antyk
Moderator
666

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 10:50   

Nastrój zmienia mi się częściej niż pogoda w górach. Czyli potrafi zmienić się kilka razy w ciągu dnia i to bardzo drastycznie np. z euforii na głębokiego doła... :-/
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Moonchild 

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 14:01   

Mam dokładnie tak samo. W jednej chwili świat jest piękny, kocham wszystkich ludzi, mogę biegać boso po łąkach i kontemplować chmurki na niebie, a za chwilę mam dosyć dosłownie wszystkiego, zaczynając od początku a kończąc na końcu. Paskudna sprawa. Rujnuje sporą część życia.

blondi1011 

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 14:03   

Moja sytuacja wygląda identycznie... w ciągu jednego dnia potrafię śmiać się i być w euforii a zaraz potem mieć konkretnego doła;-(

Moonchild 

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 14:16   

Najgorsza jest irracjonalność tych napadów melancholii. Biorą się po prost znikąd. Wtedy nawet nie można wytłumaczyć osobie, która w jakiś sposób próbuje ci pomóc, że tak właściwie nic szczególnego się nie stało, że tak już po prostu masz. Co bardziej cierpliwe osoby mogą próbować wiercić i szukać przyczyny...a nie ma nic gorszego jak grad pytań, gdy w ogóle nie ma się ochoty rozmawiać.

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 15:06   

Taaak i to często .Czasami trudno mi nad sobą zapanować gdy się wkurzam , już chcę komuś sprzedać prawego sierpowego iii...Nagle stwierdzam , że nie jest źle a własciwie jest wspaniale .
I wychodze na wariatkę :P

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 18:49   

Jestem cholerykiem.. i często zupełnie banalne sprawy wyprowadzają mnie z równowagi, ale po chwili jest już ok. Zmiany nastroju też mi się zdarzają..ale mają raczej łagodny przebieg ;-)

blondi1011 

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 19:38   

Ender ja podobnie jak Ty jestem cholerykiem, na dodatek mam coś z melancholika i flegmatyka;-( niektórzy uważają że te typy osobowości się wykluczają ale ja chyba jestem wyjątkiem...

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 20:05   

I właśnie z tym poglądem bym polemizował, gdyż też normalnie czynności wykonuję powoli, nie umiem działać w pośmiechu..ale jak coś nie fryknie, to bezsensownie reaguję złością... która jednak zaraz mija. Więc jak widać odmienne grupy osobowości mogą występowac w jednym człowieku ;)

blondi1011 

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 20:19   

Może i masz racje ale dlaczego sangwinikiem jestem tylko sporadycznie??? :cry: :cry: :cry:

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 20:30   

Pewnie dlatego, że przytłaczają Ciebie lęki, fobie .. a są to elementy, które mogą blokować odczuwanie radości z życia.. a przecież właśnie radość, pogoda ducha, energiczność, otwartość stanowią główny motor napędzający sangwinika. Ale zawsze jest szansa, by coś zmienić w życiu..więc nie trać nadziei ;)

blondi1011 

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 20:48   

Nie tracę jak na razie nadziei ;-) wiem że w niej jest mój ratunek, może ona sprowadzi mnie na właściwe tory :?: Dzięki za słowa otuchy ;-) ;-) ;-)

Endorfina 

Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 20:21   

oj zmieniaja sie... :-/ :-/ :-/

HALLeluYahhh...Demoralizatorka, suczyna,cZaisz?

magda_lena26 

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 18:06   

Moje nastroje i emocje zmieniają sie bardzo,bardzo szybko.Wystarczy, że ktoś powie albo zrobi coś co mi nie odpowiada,wystarczy ze ktoś popatrzy się na mnie inaczej niż bym tego chciała i juz mój dobry nastrój i humor ulatują,a ja zadręczam sie dlaczego ten ktoś postapił tak a nie inaczej.
Marzy mi sie sytuacja,kiedy nic nie będzie w stanie wyprowadzic mnie z równowagi emocjonalnej...

Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 19:52   

magda_lena26 napisał/a:
wystarczy ze ktoś popatrzy się na mnie inaczej niż bym tego chciała i juz mój dobry nastrój i humor ulatują

A jak zrobię łady uśmiech i "puszczę" oczko do ciebie ?:D

Przepraszam, ale nie mogłem się powsztrymac;p

Odpowiedz do tematu