Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: antyk
Pią 22 Maj, 2009 11:35
Choroba Afektywna Dwubiegunowa
Autor Wiadomość
swiatlo

Wysłany: Czw 15 Lip, 2010 21:16   osobowość dwubiegunowa

W poprzednim temacie zrobiłem post o moich zmiennych nastrojach podejrzewam dwubiegunówkę możę mi ktoś napisać czym ona jest i czym różni się od podwójnej osobowości ? (przepraszam za błędy orograficzne)

---
poniżej był cały temat o chorobie afektywnej dwubiegunowej, wystarczyło dopisać post (nie, nie ma czegoś takiego jak "osobowość dwubiegunowa"). scaliłam z istniejącym tematem. przy okazji: przeczytaj temat, do którego dokleiłam Twój post.
ps.: ortografia poprawiona.
//ionee

patryk.j 

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 22:46   

a ja mam pytanie jak można wywołać manie ?
ale nie za pomocą alkoholu bądź innych środków

ulubiona muzyka nie pomaga
myślenie o przyjemnych rzeczach tylko wkurza

macie jakieś sposoby ?

Mówiąc o swoich słabościach dajesz ludziom broń do ręki.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 22:47   

patryk.j napisał/a:
jak można wywołać manie ?

Wystąpienie pierwszego epizodu manii może być spowodowane ważnym bądź stresującym wydarzeniem życiowym (Klik). Nie ma innego sposobu, musiałbyś przeżyć coś niezwykle ważnego, emocjonującego, coś czego pragniesz i nigdy nie miałeś okazji zrobić, wtedy możesz (ale wcale nie musisz) wywołać u siebie manię. Pod warunkiem, że chorujesz na CHAD. Ja tak miałem i teraz czekam na powtórkę z rozrywki (już niedługo, he he) :twisted: Ale ja to ja, nie wiem nawet czy na 100% mam CHAD ;-)
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

patryk.j 

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 23:27   

to będzie ważne stresujące i emocjonujące także liczę ze wystąpi

bo inaczej będzie ważne stresujące i w dodatku to będzie kompletna porażka
przez którą długo nie będę mógł dojść do siebie :-/

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 00:19   

A co to niby ma być?

Nie licz na manię, ona Ci w niczym nie pomoże. Mania to tylko zawyżone samopoczucie i samoocena, zbyt wysoki popęd seksualny, bezkrytyczność, gonitwa myśli, przymus mówienia, podwyższona aktywność psychoruchowa i parę innych rzeczy, a nie jakieś cudo, co Ci pomoże w życiu. Więcej z tego szkód niż pożytku, taka prawda.

Statystyki Naszego Forum

patryk.j 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 14:22   

i o to caly czas mi chodzi

Radziecki 

Wysłany: Sob 31 Lip, 2010 10:22   

antyk napisał/a:
A co to niby ma być?

Nie licz na manię, ona Ci w niczym nie pomoże. Mania to tylko zawyżone samopoczucie i samoocena, zbyt wysoki popęd seksualny, bezkrytyczność, gonitwa myśli, przymus mówienia, podwyższona aktywność psychoruchowa i parę innych rzeczy, a nie jakieś cudo, co Ci pomoże w życiu. Więcej z tego szkód niż pożytku, taka prawda.

Jak z tego może być więcej szkód niż pożytku? Opis pasuje do stanu jakbym zeżarł władka, albo inny stymulant. Skoro można to osiągnąć bez szczyn na zielono i bolejącej wątroby to w czym problem?

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 23:59   

Euforia to coś zarąbistego, to fakt :mrgreen:

Co jeśli zamiast euforii będzie się miało wyjątkowo drażliwy nastrój? Bo tej pierwszej wcale nie trzeba mieć będąc w manii. Nawet z euforią ciężko jest wytrzymać niektóre inne objawy, szczególnie jeśli zamienisz się w maszynkę do seksu i całymi dniami tylko o tym będziesz myślał.

Statystyki Naszego Forum

Ppx 

Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 00:24   

choroba afektywna dwubiegunowa – spostrzeżenie

Zauważyliście, że chorując fizycznie, np. mając katar, tryb humoru jest zdezorganizowany, ponieważ przyprawia on mechanicznie w stan przygnębienia.
Więc gdy choroba się kończy to przez dłuższą nieobecność epizody maniakalne są bardziej wzmocnione?
Wtedy nalot myśli jest ogromy, pamięć nie jest przyblokowana, płynność logiki może być czasem niebezpieczna...

Offtop już w pierwszym poście. Przeniesione.
//Scottie

Nonan 

Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 21:17   

Jak ja uwielbiam euforie :-D Czuję się wtedy jak główny bohater filmu "Jestem Bogiem" tyle że bez żadnego nzt :-)
Szkoda tylko, że nie można tego wywoływać, kiedy się chce, np na maturach czy np randkach :-)) (znaczy pewnie się da, ale stymulantami..)
Jak ma się euforie to praktycznie wszystkie bariery zanikają.

Matias 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 16:04   

apropo - jest taki narkotyk o nazwie EUFORIA

Odpowiedz do tematu