Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam.
Autor Wiadomość
maciejaka 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 13:46   Witam.

To mój pierwszy post ,dlatego chciałabym się przywitać.Na razie zbyt dużo nie będę pisała bo to też dla mnie problem(już serce mi wali).Leczę się na zaburzenia lękowo-depresyjne.Przy okazji mam do Was pytanie -nie wiem gdzie je zadać bo nie za bardzo jeszcze orientuje się w forum.Mój psychiatra zaproponował mi pobyt dzienny w szpitalu.Czy ktoś z Was był na takim oddziale,czy to może pomóc?Bardzo proszę o opinię.

Marssel 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 13:52   

ja nic niestety nie poradzę bo nie wiem nic na ten temat , ale mogę z Tobą się przywitać :) Witaj ;)

Spide 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 15:14   

Witaj maciejaka ;)

agarfieldka 
super KOT !!

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 15:17   

Jak miło, wreszcie ktoś starszy :)
Witaj :)

"Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Introwertyka, to znaczy, że go nie zapytałeś."
Ostatnio zmieniony przez agarfieldka Pon 23 Sty, 2012 15:19, w całości zmieniany 1 raz  

mulan_87

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 15:27   

Witajcie,
Jestem na forum po raz pierwszy. Nie przeczytałam wszystkich wątków jeszcze, więc jeśli napiszę coś zbędnego w tym temacie-wybaczcie, nadrobię. Tutaj można się przywitać i "dokonać autoprezentacji", co niniejszym uczynię.
Mam 24lata, pochodzę z centralnej Polski. I cóż, uświadomiłam sobie niedawno,że prawdopodobnie cierpię na fobię społeczną.
Jak to się u mnie objawia? Odkąd pamiętam byłam nieśmiała. Unikałam ustnych odpowiedzi w szkole i zawsze miałam do siebie o to żal, bo uczyłam się dobrze, a nauczyciele nie mieli o mnie dobrej opinii, skoro nie potrafiłam swojej wiedzy udowodnić.
W kontaktach z rówieśnikami większych problemów nie miałam i tak jest po części do tej pory. Byłam raczej lubiana, udzielałam się w różnych organizacjach, a więc na swój sposób byłam także "znana". Nie czuję się też skrępowana poznawaniem nowych osób. A dlaczego piszę " po części"? Bo tłumów, masówek jednak unikałam. Czułam się nimi przytłoczona, ograniczałam się do zaufanej grupy znajomych. Poznanie nowej osoby, jak mówiłam, nie paraliżuje mnie, ale jestem jednak znacznie bardziej przy niej małomówna i skryta.
Moim największym, traumatycznym już problemem są kontakty formalne. Obecnie poszukuję pracy, ale tak naprawdę jej nie szukam. Tak mnie to przeraża, że znajduję mnóstwo powodów, żeby nie wysłać cv/nie zadzwonić itd. Nie potrafię niczego załatwić. Rzucam sobie kłody pod nogi. Choćby teraz-dostałam szansę na staż w miejscu, o którym marzyłam. Ale wiem,ze do tej pracy się nie nadaję i..wyłączyłam tel, bo nie potrafię się nawet przyznać "szefowi", że chcę zrezygnować.
Nie mam pojęcia skąd ta fobia się bierze i jakim sposobem ewoluowała aż tak mocno. Fakt, mam trudną sytuację rodzinną i od zawsze złe kontakty z rodzicami. Obecnie to moją fobię potęguje, bo oni nie rozumieją nawet tego pojęcia. Zarzucają mi lenistwo, nieporadność, nieudacznictwo. Wstydzą się mnie. Znajomi mnie opuścili, bo raz,że pracują i mają swoje sprawy, a dwa, mieli dość,że u mnie ciągle się dzieje coś złego, ciągle jestem załamana. To też potrafi doprowadzić do tego,że emocje mnie przerastają, wybucham, manipuluję emocjami innych i rujnuję relacje z ostatnimi osobami, które jeszcze chciały przy mnie pozostać.
Od jakiegoś miesiąca chodzę do psychologa,ale nie widzę nadziei na poprawę. Jestem skazana na porażkę?
Życzę Wam wszystkim lepszego losu.

trololo89 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 17:04   

Witajcie na forum, maciejaka i mulan_87 ;-)

timidus 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 23:10   

Cześć maciejaka, cześć mulan_87 :-)

hiawatha 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 23:44   

Witajcie :-)

czarownica 
włóczęga

Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 13:04   

maciejaka,mulan_87, cześć :-)