a mogę zapytać z jakiego miasta jesteś? Co prawda nie jestem facetem, ale BARDZO marzę o przyjaźni z gejem...
wiem, ze z gejami łatwiej jest się dogadać.
a mogę zapytać z jakiego miasta jesteś? Co prawda nie jestem facetem, ale BARDZO marzę o przyjaźni z gejem...
wiem, ze z gejami łatwiej jest się dogadać.
Myślę, że ogromna część nadwrażliwców ma tak samo - bardziej ulegają emocjom, niż działaniom typowo samczym. Plus masz taki, że w przypadku geja odpadają podejrzenia o znajomość dla pewnych korzyści .
Wysłany: Sob 26 Lis, 2011 21:55
Przyjaźń z gejem? Może to nie taki zły pomysł? Przyjaźń z nadwrażliwcem niesie ze sobą ryzyko jakiejś patologiczno-Werterowskiej relacji. Mówi się, że przyjaźnie damsko-męskie nie mają prawa istnieć. Ciekawe, czy w takim razie osoby biseksualne nie mają przyjaciół?
Wybaczcie że przerwę tą radosną konwersacje, ale muszę odpowiedzieć na pytanie zawarte w temacie
Więc, moja orientacja jest homoseksualna, co, jak zasugerowała moja psycholożka, może być jednym z powodów mojej fobii.Bo zastanawiając się nad takimi pierdołami typu - jak usiąść czy iść, żeby przypadkiem nikt nie pomyślał że jestem gejem, nie mogę się czuć komfortowo.
W towarzystwie staram się wtapiać w tłum - udaje że tak naprawdę podobają mi się dziewczyny.Irytujące i męczące?Jasne, ale ujawnianie swojej orientacji w klasie jest raczej samobójstwiem.Poza tym - ideałem męskości raczej nie jestem, ale o dziwo nie wydaje się żeby ktokolwiek domyślał się co do mojej "innej" orientacji, co niekoniecznie musi być pozytywem, bo mam czasami wrażenie że chciałbym żeby wszyscy już wiedzieli żebym nie musiał się tak męczyć.Ale widzę jaki ci ludzie mają stosunek do mniejszości seksualnych, nie wszyscy oczywiście, ale poszczególne jednostki zapewne zaburzyłyby moją harmonie w klasie i skutecznie zatruły życie.
Well, to chyba by było na tyle.
To jest mój post sprzed ponad dwóch lat. Och, jakże wtedy byłem pewien i przekonany do mojej orientacji. Naiwniak. Teraz jestem kompletnie zdezorientowany co do mojej orientacji - nie wiem kim jestem, kto mi się podoba, czy też może nawet czy ktokolwiek mi się podoba. To temat strasznie skomplikowany, bo niby żadna dziewczyna pod względem fizycznym mi się nie podobała (tak mi się przynajmniej wydaje). Nawet nie mam siły o tym pisać -.-
@cooler
moze nie trafiłeś na odpowiedniego człowieka albo nie szukałeś? za kilka lat pewnie będziesz wiedział kim jesteś.. daj sobie trochę czasu
popęd seksualny kształtuje się w juz 6 tygodniu ciązy orientacja duzo później
Wchodziłem na portale dla takich ludzi - nie wiem czemu, ale mam wrażenie że co 2 hetero mi się podoba, a 99% gejów odrzuca tak bardzo że myslę że chyba nie jestem taki jak oni.
// nie cytuj całej wypowiedzi, do której się odnosisz, jeśli poprzedza ona Twój post bezpośrednio - nadcytowanie usunięte
To chyba jest kwestia norm kulturowych - przeważnie facet podrywa, a gej przecież facet.
Ja kiedyś z ciekawości na jednym z portali randkowych zmieniłem sobie orientację na bi i faceci zaczęli zlatywać jeden po drugim - na jedną wiadomość od kobiety przypadało 10 męskich.
Hajiraji - tu nie ma o czym dyskutować "naukowo" ponieważ to tak samo jakbym chcial rozmawiac o "hetero"
Stalugwa - wydaję mi się, ze przyjazn damsko-meska na pewno istnieje ale ma po prostu o wiele mniejsze szanse zeby przetrwać, np lesbijce przyjazniacej sie z mezczyzna niewiele grozi, za to mezczyzna moze cierpiec poneiwaz zakocha sie w niej - taka moja teoria
cooler - a moze po prostu tak bardzo nie chcesz byc gejem, ze wmawiasz sobie, ze dziewczyny Ci sie podobaja?
co do Twojego postu sprzed 2 lat (nie wiem jak jest teraz bo nie napisales) to mialem tak samo, zanim wyejchalem do Warszawy, bardzo duzo mi dało otworzenie sie przed zaufanymi ludzmi i to tak naprawde oni mi pokazali, ze jestem normalny. 5min szoku - wieczna ulga, nietrudno domyslic sie co jest lepsze. Jasne, moze sie tez zdarzyc tak, ze ta osoba urwie kontakt ale mysle, ze nasza wrazliwosc pozwala nam selektywnie dobierac znajomych i nikt z naszego otoczenia tak nie zareaguje, a jesli nawet to niech
**** w takim razie
cooler - tez wole gejow w typie hetero
nie wiem czy to takie dobre, ze geje piszą pierwsi, mi bardzo przeszkadza to, ze "napażają" sie jak kroliki" , miedzy innymi dlatego jestem sam, za bardzo boje sie ze moglbym otworzyc sie przed kims, co tak ciezko przychodzi, a pozniej zostac zdradzonym i zostawionym - podejscie typowo kobiece, ale cóż niekażdy facet rodzi sie twardzielem