Nie rozumiem co mówisz - jestem POLAKIEM, mów PO POLSKU. Ja nie chcę się kłócić, a ogarnąć to się powinieneś Ty, z resztą jak i większość ludzi w tym kraju, którzy łykają wszystko co podają media. Propagandę w Polsce mamy na najwyższym poziomie. Gratuluję trzeźwości myślenia.
Nie rozumiem co mówisz - jestem POLAKIEM, mów PO POLSKU. Ja nie chcę się kłócić, a ogarnąć to się powinieneś Ty, z resztą jak i większość ludzi w tym kraju, którzy łykają wszystko co podają media. Propagandę w Polsce mamy na najwyższym poziomie. Gratuluję trzeźwości myślenia.
Tak odnosząc się do tego i Twojego poprzedniego wpisu, to zastanawia mnie, czemu osoby w jakimś tam stopniu popierające PiS aż tak bardzo się emocjonują i wkurzają podczas dyskusji. Na tyle często, że jest to już regułą.
Zrzucanie winy na media też mnie śmieszy. Kaczyński jaki jest, każdy widzi i nic tu media nie poradzą. Polacy najzwyczajniej nie chcą Kaczyńskiego i nie jest to wina albo zasługa mediów. Tyle mówisz o "sukcesach" Platformy, ciekaw jestem co powiesz o sukcesach Kaczyńskiego (którego swoją drogą przedstawiasz w taki sposób, jakby był jedyną alternatywą). Nie było ich. Nawet mimo tego, że okres jego rządów przypadł na dużo lepsze dla gospodarki lata. Kaczyński potrafi już tylko robić manifestacje i udawać, że coś znaczył dla antykomunistycznej opozycji. To wychodzi mu najlepiej.
Ostatnio zmieniony przez Pan Sherlock H. Wto 13 Gru, 2011 21:56, w całości zmieniany 1 raz
To bez znaczenia na jaką partię głosujemy, to bez większego znaczenia, oni i tak dbają przede wszystkim o siebie, o swoje rodziny, znajomych i powiązanych z nimi biznesmenów. Chodzi im tylko o umacnianie władzy i podtrzymywanie jej. Ta gra jest ustawiona. Jest to socjotechnika na szeroką skalę.
Ostatnio zmieniony przez lazarescu Pon 23 Sty, 2012 07:40, w całości zmieniany 1 raz
Jako że jestem leniwa i nie chce mi się czytać teraz tych wszystkich wywodów, odniosę się tylko do tematu i przypomnę, cytując Klasyka, że "gdyby wybory miały coś zmienić, to już dawno byłyby zakazane".
Okej, SLD umiera, ale wolę współpracę między partiami niż bezsensowne wojny w mediach która partia jest zła, a która dobra.
Akurat SLD jest taką partią, która jak najbardziej na to wymarcie zasługuje. To jest postkomunistyczny relikt, na początku lat 90 (jeszcze jako SdRP) była niczym innym, jak tylko przemalowanym PZPR.
Polityka tzw. "grubej kreski" była bardzo złym wyborem, "demokratyzacja" naszego państwa polegała na tym, że byłym komunistom pozwolono na dalsze pełnienie ważnych funkcji państwowych i decydowanie m.in. o tym, jak i komu mają być sprzedane państwowe przedsiębiorstwa, jak ma wyglądać nasze prawo, czy nawet konstytucja (obecna konstytucja jest w większości dziełem obozu A. Kwaśniewskiego).
Ostatnio zmieniony przez truthseeker Czw 08 Mar, 2012 21:35, w całości zmieniany 1 raz
Ja jestem tego zdania że należy olać ten cały śmieszny polski rząd i nie głosować.
Najlepiej to uciec z tej wsi o nazwie Polska.
Super podejście...
Zdaję sobie sprawę, że ktokolwiek będzie rządził, to i tak będzie lipa, ale do wyborów i tak mam zamiar chodzić, nawet jeśli miałbym wrzucić pustą kartkę. I to nie chodzi o coś w stylu, że to obowiązek obywatela itd.,itp. Po prostu mam świadomość, że o to bym mógł wrzucić tą cholerną kartkę do urny, walczyło wiele ludzi, i wielu z nich nawet przypłaciło to życiem. Może gdy walczyli to spodziewali się, że będzie inaczej to wyglądać, ale jest jak jest. Cieszmy się, bo mieszkamy w wolnym kraju.
Heh wieś o nazwie Polska. To uciekaj, czy ktoś cię tu trzyma na siłę? Ja wiem, że tu zostanę, nie dlatego bo nie uda mi się uciec, po prostu chcę tu zostać, a nawet jak bym był gdzieś daleko, to będę pamiętał skąd jestem. http://www.youtube.com/wa...feature=related