Ja to na polityce się nie znam, ale jestem obywatelem, mam głos i mogę głosować jak mi się tylko podoba.
Jako że programu nie znam niczyjego i jakoś niezbyt mnie interesują, głównym kryterium mojego wyboru był humor i dobra zabawa, a ponieważ wcześniej dostrzegłem sporo palikotowych śmieszności, toteż zagłosowałem właśnie na jego partię.
_________________ ,,Jedyne co mam, to złudzenia..."
pan bulimia [Usunięty]
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011 11:59
Żyjemy w innych czasach przestańcie z tą nowomową. Pozwoliłem sobie to napisać mimo ze głosowałem na Ruch Palikota. Byłem ciekaw kto pierwszy podniesie głowę. Prawda jest taka że wole Palikota niż PO które jest pełne ludzi którzy popełniają bądź popełniali błędy od wczesnych lat 90. W Ruchu Palikota widać dużo nowych twarzy co mnie bardzo cieszy:)
odpowiedź dla kolegi krytykującego pomysły legalizacji - po pierwsze, przez to, że jest to nielegalne wsadza się ludzi do więzienia, psuje kartoteki ludziom. To jest kompletnie nielogiczne. Po drugie - jeśli ktoś chce tego używać, to jego sprawa, dlaczego państwo ma się wtrącać? Trzecia sprawa to akcyza - państwo mogłoby na tym zarabiać, przykład z Holandii - 400 milionów euro rocznie z akcyzy. Po czwarte - w ten sposób mafie handlujące narkotykami doznają uszczerbku. A ja jestem za tym, żeby mafie były możliwie jak najbardziej osłabione. A po piąte do mnie najbardziej przemawia raport WHO potwierdzający znikomy potencjał do uzależnienia w przypadku tej używki i małą szkodliwość dla organizmu.
A taka uwaga na koniec, chociaż raczej za bardzo się czepiam - przepraszam Mianowicie w sondzie jest "RPP" a RPP to stowarzyszenie. RP to partia
Nowa Prawica. Mimo iż nie do końca podoba mi się radykalizm JKM, któremu wisi, czy wygra wybory, czy nie (z drugiej strony cenię jego szczerość i to, że nie boi się mówić, co myśli), to jednak zgadzam się ze znaczną częścią jego poglądów.
Co do legalizacji - osobiście narkotyki mogłyby dla mnie nie istnieć, ale jestem za. Tu już trochę rozszerzę - mówię o wszystkich narkotykach bez wyjątku. Tak jak Sherlock - co to kogo obchodzi? Jak ktoś chce się zaćpać na śmierć, to jest jego sprawa. Żadne zakazy nie wyegzekwują zaprzestania zażywania jakichkolwiek substancji. Jeśli ktoś jest uparty, zaćpa się nawet gazem od zapalniczki (takie przypadki w Polsce były). Działanie narkotyków nie jest żadną tajemnicą, ich skutki uboczne też, więc w czym problem? Każdy człowiek jest wolny i ma prawo robić to, co chce, jeśli nie szkodzi innym ludziom. Policja powinna interweniować jedynie wtedy, gdy sprzedaje się je lub udostępnia nieletnim. Akcyza też dałaby trochę wpływu do budżetu, ale powinna wynosić do 10 procent - generalnie jestem zwolennikiem niskich podatków, bo to zazwyczaj oznacza dynamiczny rozwój państwa prowadzącego taką politykę. Krzywa Laffera często sprawdza się w praktyce.
Ostatnio zmieniony przez trololo89 Sro 12 Paź, 2011 21:20, w całości zmieniany 1 raz