Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sekret - Prawo Przyciągania
Autor Wiadomość
Colis 

Wysłany: Sob 08 Lis, 2008 23:13   Sekret - Prawo Przyciągania

Czy czytał ktoś książkę Rhondy Byrne pt. Sekret, lub inne książki poświęcone prawu przyciągania?
Opis książki:

Cytat:
Fragmenty Wielkiego Sekretu odnajdywano na przestrzeni dziejów w przekazach ustnych, w literaturze, w religiach i systemach filozoficznych. Po raz pierwszy wszystkie jego elementy zostały zebrane w tej niewiarygodnej książce, której lektura może mieć fundamentalne znacznie dla wszystkich jej czytelników.

Dowiesz się z niej, jak wykorzystywać Sekret w każdym aspekcie swojego życia – gdy chodzi o pieniądze, zdrowie, związki uczuciowe, szczęście, czy jakikolwiek przejaw komunikacji ze światem. Zaczniesz pojmować ukrytą, niewykorzystaną siłę, którą masz w sobie, a jej ujawnienie wypełni radością każdy dzień twojego istnienia.

Sekret zawiera mądrość współczesnych nauczycieli – mężczyzn i kobiet, którzy posługiwali się nim i posługują nadal, by osiągnąć zdrowie, bogactwo i szczęście. Stosując wiedzę Sekretu, ujawniają niezwykłe historie zwycięstwa nad chorobą, zdobycia ogromnego bogactwa, pokonania przeszkód i osiągnięcia tego, co wielu uznałoby za niemożliwe.

Masz w swych dłoniach Wielki Sekret...

Był przekazywany przez wieki, pożądany, skrywany, gubiony, kradziony i kupowany za ogromne sumy pieniędzy. Ów prastary Sekret rozumieli najwięksi ludzie w historii: Platon, Galileusz, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein – wraz z wynalazcami, teologami, naukowcami i wielkimi myślicielami. Teraz Sekret jest ujawniany światu.

"Poznając Sekret, dowiesz się, jak mieć wszystko, czego pragniesz i być, kim pragniesz. Dowiesz się, kim naprawdę jesteś. Poznasz prawdziwą wielkość, jaka czeka Cię w życiu" – napisano we wstępie do książki.

Rhonda Byrne, jak każdy z nas, odbyła własną podróż odkrywczą. W jej trakcie zebrała wspaniały zespół pisarzy, duchownych, nauczycieli, filmowców, projektantów i publicystów, by ujawnić światu Sekret i dzięki swej wizji przynieść radość milionom.

Osobiście uważam, że pomimo tego, że napisane tam rzeczy mogą wydawać się dziwne, śmieszne itp warto się zastanowić nad tym tematem. Osobiście dużo zawdzięczam tej książce, oraz bardzo ją polecam ;)

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 22:36   

TAK!!!To jest to !!!
Moja terapia (osobista) własnie polega między innymi na prawie przyciągania!
To jest jak najbardziej prawda , opowiada przede wszystkim o podejściu do życia.
Jeśli nastawisz sie na Tak to jest bardzo duże prawdopodobieństwo , że tak sie stanie a jeśli na Nie to na pewno Ci się nie uda .
Może i wydaje się to śmieszne ale tak naprawdę ten kto się śmieje z prawa przyciągania , śmieje się z siebie samego i nas wszystkich .

Colis 

Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 23:53   

Keisu: Pomogło Ci prawo przyciągania?
Mi osobiście pomogło, i to dość szybko ;) Dobre nastawienie to podstawa :) Ale również potrafię być wdzięczny, i darzyć miłością drugiego człowieka. Ta książka dużo zmieniła w moim życiu, potrafię cieszyć się każdym dniem i widzieć w drugiej osobie dobro, a nie zło(zazwyczaj ;P staram się:) )
Czytałaś dużo/trochę na ten temat? Możesz polecić jakieś inne książki? Zastanawiam się nad zamówieniem sobie innych ;)

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 12:39   

Tak , bardzo mi pomogło :) .
Czytałam książkę Skipa Rossa "Powiedz TAK swoim możliwościom " ale niestety nie wiem czy uda Ci się ją dostać bo jest to książka która ukazała się w firmie "Network 21 " i nigdzie indziej , ale jest świetna .
Oglądałam również film pt."Sekret" który bardzo mnie przekonał do prawa przyciągania.
Mnie prawo pomogło przede wszystkim w szkole , ja jestem strasznie kiepska z matmy (miałam zagrożenie ) a w tym roku dostaje 3 (nastawiam się na te oceny ) .
Podobnie jest ze wszystkim , poza tym czuje , że mam kontrolę nad samą sobą , nad swoim życiem , co jest najpiękniejsze !

Nitka. 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 12:45   

Słyszałam o tym! a nawet glądałam o tym program. Czasem postępuje według tego. Wydaje mi się, ze coś tam działa :D

Colis 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 14:03   

Ja niestety filmu nie oglądałem. Czy ktoś czytał książkę i oglądał film aby mi doradzić czy film jest warty ściągnięcia?
Masz rację, kontrola nad swoim życiem jest piękna ;-)
Nitka - Wg Prawa Przyciągania to zawsze działa ;-) Masz negatywne myśli to odbija się to w Twoim życiu.

Keisu, w której klasie miałaś zagrożenie?:-)

Nitka. 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 14:45   

Skoro tak mówisz. Nastawie sie na pozytywne myślenie! 8-)

Według mnie film jest warty ściagnięcia, jak dla mnie, ale uważam, że znajdziesz tyle samo informacji co w ksiażce :->

Colis 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 14:57   

Tzn wiem z własnego doświadczenia. Podam Ci jeden przykład.
Uczyłem się na konkurs z matmy bardzo dużo, i dużo zadań rozwiązywałem.
Ale bałem się ze dostane 0 pkt, cały czas o tym myślałem że dostane 0pkt, a cytując fragment z książki "Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem" ;-) I dostałem 0 pkt... Stresowałem się tak bardzo że dostane 0 pkt, że popełniłem tak proste błędy że nikt inny by ich nie popełnił... A w domu wszystkie zadania bez problemu mi poszły :-D

Nitka. 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 15:00   

Hmm stres swoje robi! :roll: . Choć tak, myślenie moze też duzo zdziałać. Ja jak się nastawie na dobrą ocenę i wierze, ze coś umiem to dostaje dobre oceny, a jak jestem zrezygnowana i przestraszona to mi słabo idzie. Hm, cos w tym jest! :->

Colis 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 15:30   

Coś w tym jest, to fakt.
Ale uważam też, że to co wiemy (lub wierzymy) o prawie przyciągania, to nie jest wszystko. Są okoliczności kiedy ono nie zadziała, a kiedy zadziała. Tylko jakie? :-)

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 16:27   

Zagrożenie miałam w...1G .
Nie zadziała jeśli nie nauczymy sie kontrolować własnych myśli.
W momencie kiedy na starcie mówimy sobie"Nie uda mi się" to już trudno nam sie przestawić na pozytywne myślenie.
Nie zadziała również w momencie kiedy to co ma się zdarzyć nie zależy od nas .
Np. Co z tego , że będziemy przekonani , że wygramy w lotka jak to jest tylko wyłącznie zależne od tego jakie KTOŚ albo maszyna sobie liczby wybrała.
Jeśli sytuacja jest zależna od nas a nie od kogoś to przyciąganie zadziała.
Ludzie często tego nie umieją zrozumieć i na starcie mówią , że to za przeproszeniem debilizm .
Ale o kim w takim razie w tym momencie mówią ;-)

Colis 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 16:43   

Jeżeli dobrze zrozumiałem Twoje podejście, to niestety muszę stwierdzić że się mylisz w stosunku do tego o czym mówi prawo przyciągania.
Szkoda że pożyczyłem Sekret komuś, bo bym przytoczył fragment. Ale chodzi o to, że nasze życie jest takie, jakie chcemy!
Jeżeli zapragniemy aby coś się stało, to tylko wystarczy raz o tym pomyśleć, i być wdzięcznym, szczęśliwym, a "wszechświat" wpłynie na los, ludzi aby nasze marzenie się spełniło.

A teraz gdzie jesteś?(klasie/szkole itp)

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 19:25   

Oczywiście możemy żyć jak chcemy poprzez myślenie o czymś przyciągamy to , zgadzam sie w zupełności .
Wiesz co , zdaje się , że po prostu źle ujęłam to , co chciałam powiedzieć.
Bardzo często to , czego pragniemy przychodzi stopniowo a nie od pstryknięcia palcem.
Marzenia same sie nie spełnią , musimy do nich dążyć mysleć o tym czego chcemy .
Możemy mieć wszystko , ale nie znikąd . Jeśli będziemy myślec o willi z basenem to ona nam sama nie spadnie z nieba , los nas po prostu do niej doprowadzi drogą innych pragnień.

A czemu Cię tak interesuje to ile mam lat ? ;-)

Colis 

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 19:37   

Tak tylko z ciekawości ;-) Oczywiście nie musisz odpowiadać jeżeli nie chcesz :-)
Ale jak głosi PP, jeżeli chcemy np dużo pieniędzy, to musimy się zachowywać jakbyśmy tyle pieniędzy mieli, oraz realizować wszystkie swoje pomysły, nawet najbardziej absurdalne.
Co prawda oba czynniki nie zawsze są potrzebne, ale bardzo często.

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 19:45   

A to skoro z ciekawości pytasz to spróbuj sam zgadnąć :) . Tylko reszta, nic nie mówić !!
:mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu