Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nieśmiertelność
Autor Wiadomość
Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 22:16   

Ja bym nie chciał. Za mało "złych ludzi". No i sumienie by mnie dręczyło :)

Beasza 

Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 22:17   

Niesmiertelnosc dalaby wiecej mozliwosc,na spelnianie marzen itp.? :-) akurat jesli teraz sie nic nie robi,a zyjemy ok.80lat z mysla iz to chwilka w zyciu swiata,to co by miala zmienic swiadomosc,iz nie umrzemy. A poza tym istnieja 2 strony medalu i na zatrzymanie sie w wieku mlodosci nie liczylabym. Czlowiek by sie starzal i starzal choroby by go dreczyly i znikat ulgi w postaci smierci. Wszak jest niesmiertelny i dokad tak,poco, mniej docenialibysmy zycie.

Karen 

Wysłany: Pon 05 Gru, 2011 19:41   

Nie zastanawiałam się, może nawet bym chciała być nieśmiertelna, tak jak wampiry, żyć sobie choćby miało być to życie w pustce, ale raczej wolałabym egzystować w postaci duchowej, bez cielesnej powłoki, wtedy bym podróżowała po całym świecie :-D

Bear 

Wysłany: Wto 13 Gru, 2011 01:08   

Nieśmiertelność ?? Niesmiertelnosc to raczej klatwa niz blogoslawienstwo. Nawet osoby z fobia spotykaja od czasu do czasu chociaz jedna osobe ktorej mozna zaufac. Co bedzie gdy ona odejdzie? Co bedzie gdy ten cykl bedzie powtarzal sie w nieskonczonosc? To jeden z przykladow dlaczego niesmiertelnosc to kupa, a co by bylo gdyby niesmiertelnosc polaczyc z niezniszczalnoscia?? Jak dla mnie to najgorsza kara jaka moze jednostka otrzymac. Wyobrazcie sobie, ze zyjecie juz miliardy lat praktycznie nic juz nie istnieje. Jedyne co jest praktycznie wszechobecne to pulapki grawitacyjne aka. Black Holes, kto by chcial znalesc sie w horyzoncie zdarzen gdzie nawet czas przestaje istniec. Tragedia na pelnej linii.

taalvikki 

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 19:23   

Opcja nieśmiertelności, czyli zamknięcie w rzeczywistości i brak możliwości wyjścia jest dla mnie przerażająca. Choć jak się tak zastanowię, to nie wiem, czy teraz jakąkolwiek możliwość zakończenia i wyjścia mam.
W każdym razie - nieśmiertelności boję się bardziej niż nieistnienia, choć tak na prawdę nie wiem czym jest jedno i czym jest drugie.

Odpowiedz do tematu