Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Modyfikacja ciała
Autor Wiadomość
frotka 

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 08:06   Modyfikacja ciała

Piercing, tatuowanie, wszczepianie implantów podskórnych i inne tego typu modyfikacje ciała - Jaki macie do tego stosunek? Podoba się wam, czy uważacie to raczej za niepotrzebne udziwnienie, szpecenie ciała. A może zupełnie Wam to nie przeszkadza. Macie jakieś kolczyki, tatuaże lub chcielibyście mieć?

Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 08:58   

Ja lubię tatuaże oraz piercing:) Sam posiadam dwa kolczyki, ucho i brew:) Może kiedyś dojdą jeszcze jakieś rysunki hehe:)

magdalencja 

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 10:48   

Lubię tatuaże i kolczyki. Tatuażu jeszcze nie mam, ale może kiedyś. Mam 6 kolczyków. 5 w uszach i 1 w pępku. Chciałam w nosie, ale mojemu chłopakowi się to bardzo nie podoba, na razie niech mu będzie, zresztą nie mam w tej chwili nadmiaru gotówki na takie rzeczy. Myślałam też o kolejnym kolczyku w uchu, tak u góry ucha. Gdyby nie strach przed bólem pewnie miałabym więcej. W sumie tego w nosie też dlatego nie zrobiłam. Jeszcze podobają mi się kolczyki w wardze ale bez znieczulenia nigdy bym się nie zdecydowała. To samo z językiem. Tak więc jeśli jeszcze coś nowego sobie zrobię to będzie to nos lub coś w uszach.

Za to bardzo nie podobają mi się implanty podskórne, nacinanie, wężowy język, elfie uszy itp. Wygląda to zbyt drastycznie.

cbr600 

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 11:02   

Podoba mi się skaryfikacja chociaż nie wiem czy bym się na nią teraz zdecydował. Jeśli chodzi o kolczyki to nie mam ale trochę mnie kusi żeby sobie sprawić :D

blondi1011 

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 11:51   

Mam jedynie dwa kolczyki w uszach, natomiast chciałabym sobie zrobić jeszcze dwa. Jeśli chodzi o inne modyfikacje to podobają mi się umiarkowanie w zależnośći od ich rodzaju, lecz nie zamierzam ich wykonywać ;-)

eks88 

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 13:18   

Chciałbym sobie zrobic tatuaż ale niestety taka usługa w profesjonalnym salonie trochę kosztuje. Jak byłem w UK to byłem już zdecydowany ale na miejscu dowiedziałem się że usługa kosztuje 30 funtów za centymetr kwadratowy :shock:

frotka 

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 13:49   

(...)
Ostatnio zmieniony przez frotka Pon 26 Paź, 2009 09:26, w całości zmieniany 1 raz  

cbr600 

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 14:19   

oj tak frotka ;) Ale efekty są piorunujące jak dla mnie :mrgreen:

mloda92 
Wilczyca

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 21:40   

Chciałabym mieć kiedyś tatuaż z wilkiem, raczej na pewno za kilka/kilkanaście lat taki sobie zrobię.

"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 23:09   

Ja też chcę mieć dziarę, teraz nawet kolczyka nie mam. Kolczyki w sumie nie dla mnie, ale jakiś tatuaż by się przydał, nie wiem jeszcze co i gdzie :->

Nie mam nic przeciwko modyfikacjom ciała, niech se każdy robi co chce, co mnie to ;-)
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Marla 

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009 10:36   

Mam 7 kolczyków, kiedyś interesował mnie play piercing.
Jeśli chodzi o tatuaże to podobają mi się ale wszystko z umiarem. Całe wytatuowane ciało wg. mnie jest mało pociągające.
Co do skaryfikacji to dla mnie to zbyt duży hardcore :-P

Disturbed 

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009 11:10   

Nie mam nic do modyfikacji ciała takich jak tatuaże czy kolczyki, jeśli są zrobione z gustem i pasują do wizerunku właściciela to czemu nie, ale zbyt duża ich ilość nie wygląda raczej dobrze. Sam żadnych nie posiadam, może kiedyś. :-D

nika811

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009 23:01   

Zawsze chciałam mieć tatuaż ale nie mam odwagi się na niego zdecydować :-( .

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009 01:04   

Mam 3 kolczyki , dwa normalnie i jeden w chrząstce , planuje jeszcze dwa .
Tatuaż również sobie sprawię , nawet dwa , dostałam "błogosławieństwo"mojej matki , jedyne co mi zostało to czekać do 18 .Bo teraz ni uchodzi , jak w szkole zobaczą to mnie wyklną i wyjdzie że należę do jakiejś grupy "młodych i gniewnych".
Implanty są dla mnie obrzydliwe , piercing-ze zdrowym podejściem , ekscentryczność ludzi czasem przerasta ich samych ,treść wydaje sie dla nich prosta lecz forma ...Staje się przerażająca.Tatuaże-jak z piercingiem , tylko tutaj mamy istotne ograniczenia -ciała se nie dorobimy .
Co do wspomnianej skaryfikacji...Ładnie wygląda , nie powiem , ale musi być równie bolesne.Ale who cares.

Luna

Wysłany: Czw 06 Sie, 2009 13:30   

To nie dla mnie.
Nie lubię kolczyków, serio, odrzuca mnie, jak mam wziąć do ręki kolczyk, który wcześniej wisiał w czyimś uchu. To chyba kolczykofobia :lol: Sama nie mam, może kiedyś, ale zupełnie mnie nie ciągnie do takiej biżuterii. U dziewczyn w uchu czy pępku ujdzie, ale u chłopaków mi się w ogóle nie podoba, bleeee.
Tatuaże? Mam raczej obojętny stosunek. Z tym, że lepiej wygląda niewielki tatuaż i raczej czarno-biały niż kolorowy, wiele tatuaży wygląda jakoś niefajnie. W ogóle niestety, ale u osób starszych zwłaszcza duże tatuaże wyglądają po prostu nieładnie. Z wiekiem, gdy skóra staje się obwisła, ten malunek na skórze wygląda nieciekawie.
Ja bym sobie jakiś mały może i zrobiła, ale taki, co schodzi po kilku miesiącach albo latach :)
Skaryfikacja? A co w tym fajnego, nie rozumiem. To ujdzie tylko u plemion, u których jest to uwarunkowane tradycją.
A jakieś elfie uszy itd. to chyba tylko dla osób, które wierzą, że są elfami, wężami i innymi istotami,
Ale w sumie, niech każdy robi to, na co ma ochotę.

Odpowiedz do tematu