No właśnie, co myślicie o tym zjawisku i czy ewentualnie je przeżyliście?
http://pl.wikipedia.org/wiki/OOBE
Według Was to tylko halucynacje, czy coś więcej? Kiedyś udało mi się przypadkowo wyjść z ciała, dosłownie na kilka centymetrów, ale od razu się tego przeraziłem i wróciłem. Wtedy myślałem że to objawy Schizofrenii
Niedawno, po wielu próbach, wyszedłem trochę dalej, ale strasznie się przeraziłem i zamierzałem wracać, ale poczułem że na przedpokoju jest coś, przewodnik duchowy/alter ego/halucynacja i przesłało mi dużą dawkę energii miłości Po tym zdarzeniu jestem jakiś o wiele spokojniejszy i na wiele rzeczy, których się strasznie kiedyś bałem, teraz mogę spojrzeć z dystansem. Myślę że jeśli to była tylko halucynacja, to i tak warto było
Wysłany: Nie 02 Maj, 2010 00:25 Wychodzenie z ciała.
Fajny topik.
Nie miałam jeszcze takiego przeżycia jak ty eks88, ale liczę, że się "dostroję" i uda mi się tego doświadczać. Przygotowuję się do OB poprzez medytacje.
Tymczasem parę dni temu przydarzył mi się lucide dream, czyli świadomy sen.
Niestety to była tylko chwila, ale przeżycie niezapomniane.
Dzięki temu, że przytrafił mi się świadomy sen wiem, że we śnie może być tak realnie jak na jawie. Jednak moim celem jest wychodzenie z ciała, a nie tylko świadomy sen.
Jestem przed lekturą bestsellerowych książek Roberta Monroe,
Dalekie podróże
Podróże poza ciałem
Najdalsza podróż
To chyba najlepsze źródło, żeby się dowiedzieć o eksterioryzacj.
Dzięki temu, że przytrafił mi się świadomy sen wiem, że we śnie może być tak realnie jak na jawie.
Na początku myślałem że obe będzie wyglądac jak zwykły sen, a było bardzo realistyczne. Długo cwiczyłem aby się dostroic, a kiedy mi się w końcu udało spanikowa i teraz już w cale nie mogę osiągnąc obe
Cytat:
Jestem przed lekturą bestsellerowych książek Roberta Monroe
Polecam, sam przeczytałem całą trylogie, ale trzeba pamiętać że każdy ma inne doświadczenia.
Kiedyś się w to bawiłem. Przez mniej więcej rok... Jakie osiągnięcia ? Błąkanie po własnym OSPUO jak to niektórzy nazywali lub własnym świadomym śnie. Niektóre doświadczenia były naprawdę realne. Szczególnie uczucie odpływania ,unoszenia z łóżka. Pamiętam jeszcze jedno ciekawe zjawisko : obudziłem się w nocy ,byłem na pół przytomny ,poczułem bardzo wyraźnie że ktoś chwyta mnie pod pachami i wyciąga z ciała ,przeraźiłem się i szybko wstałem (nie śmiać się ) ,wyczytałem że to mój opiekun pomaga mi wyjść z ciała Podświadomie prosiłem go o to. Miło wspominam tamte czasy...
Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 19:33
Czytałem o OOBE. Są różne strony o tym. Dobre są książki Roberta Monroe.
Od paru dni się w to bawiłem i zupełnie przypadkowo udało mi się przeżyć OOBE. Wyszedłem w nocy na podwórko . Jednak od tego czasu zastanawiam sie czy to tylko był świadomy sen.
Kiedyś próbowałem. Raz mi się udało, ale się przeraziłem nie byłem na to gotów, i przestałem. Wiecie co mi się wydarzyło? Wydawało mi się jakbym wspiął się po drabinie na dach, i zaczął latać. Drabinę wytrzymałem, ale latanie mnie przeraziło.
Planuję spróbować znowu