Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy seks to grzech???
Autor Wiadomość
antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 15:36   

tears in rain napisał/a:
taka recepta i tak jest wydawana zwykle bez większego problemu.

http://czestochowa.gazeta...25,2758217.html
http://olsztyn.gazeta.pl/...26,4308694.html
http://policyjni.gazeta.p...cymi_ciaze.html

Właśnie widzę jak bez większego problemu można dostać receptę ;-) Żaden lekarz nie przepisze takiego leku, bo za przepisanie tabletek poronnych grozi kryminał, to jest pomoc w aborcji, również nielegalna jak sama aborcja. Dlatego mamy w kraju takie wiadomości, policja z braku innych zajęć łapie "bandytów" handlujących tabletkami, bo kobiety nie mogą ich kupić w legalny sposób, inaczej nie marnowałyby kilku tysięcy złotych, tylko poszły do lekarza po receptę, prawda?

Ale dobra, ja akurat nigdy nie będę potrzebował tabletek "po", współczuję wszystkim kobietom, które muszą się męczyć w tym ciemnogrodzie :roll:

Ekhm. Czy seks to grzech? Według mnie nie, nie jestem wierzący i nie istnieje dla mnie coś takiego jak "grzech" :-P
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Divinus 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 15:54   

wydaję mi się, że tabletki 'po'(do 72h po stosunku) i poronne to różnica.

tears in rain 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 16:09   

Choć nie jestem ekspertem w temacie, to tak jest to różnica :P
Tutaj strona, gdzie wszystko wyjaśnione :)
http://www.tabletkipo.pl/

Chihire 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 19:34   

Tabletki "po" są dostępne na receptę, chodzi oczywiście o tabletki do 72 h. Ale to prawda, wiedza w naszym kraju o antykoncepcji jest bardzo, bardzo słaba. Albo ludzie po prostu nie myślą, przed seksem najpierw myśli się głową, potem miejscami intymnymi. Nie mówiąc już o chorobach wenerycznych i AIDS.

antyk myślę, że przesadziłeś z tymi 12sto latkami, chociaż wiem, że i w tym wieku dzieci, bo inaczej nie mogę ich nazwać (chociaż niektóre wyglądają i na 16) uprawiają seks. Ale to przecież dzieci. Z tego co wiem, to wielu osobom do tego, kto uprawia sex przed 16 rokiem życia. Poza tym, taki młody człowiek nie jest jeszcze ukształtowany emocjonalnie, a bądź co bądź pierwszy sex to duże przeżycie. No cóż, ale żyjemy w takich czasach, że ciągle jesteśmy bombardowani sexem, więc wcale się nie będę dziwić jak niedługo usłyszę przypadek o 10 latkach uprawiających sex.

No i ja znam przypadek pękniętej prezerwatywy. Moja koleżanka ma z tego "przypadku" ślicznego synka :) Inne przypadki "wpadek" to czysta głupota.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 12:07   

A ja uważam, że te "pęknięte prezerwatywy" to ściema, po prostu takie osoby boją się przyznać do głupoty swojej oraz partnera i wymyślają sobie, że im gumka pękła :-P Ta, wszystkie prezerwatywy pękają akurat na czubku, tak że sperma może spokojnie przez to pęknięcie wystrzelić do pochwy i zapłodnić kobietę ;-) Nie wiem, wydaje się to dziwne, ale może inni mają grubsze penisy niż ja, takie rozsadzające lateks... :mrgreen: ;-)

Statystyki Naszego Forum

Chihire 

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 12:45   

antyk mi też kiedyś pękła prezerwatywa. Czasami człowiek nie zauważy, że pękła i nie zawsze pękają na czubku. Czasem pękają z boku, ale przez taki otwór "zawartość", też może wypłynąć. Moim zadaniem historie o pękniętych gumkach nie są przesadzone. Zresztą pamiętaj, że żadna antykoncepcja nie działa na 100 % ;)

antyk
Moderator
666

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 13:20   

Wiem, wszystko jest możliwe, ale nie wierzę, że dzieje się to aż tak często, jak można o tym usłyszeć ;-)

Statystyki Naszego Forum

Chihire 

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 15:25   

antyk trzeba było od razu przejść do meritum sprawy ;-) Jeśli chodzi o częstotliwość takich przypadków, to również w to powątpiewam.

nobunaga 

Wysłany: Czw 18 Mar, 2010 06:14   

Mi pękła raz.
I moglabyć wtedy Aldona z pękniętego kondona. :mrgreen:
Mietek z przeterminowanyćh tabletek. :mrgreen:
Albo Wincenty za puźno wyjęty. :mrgreen:

Mateusz 

Wysłany: Sob 29 Maj, 2010 09:54   

Admin napisał/a:

Wedle zasad etyki, moralności, o ile nie krzywdzisz nim nikogo, seks nie jest niczym złym, jednakże, jeśli sprawiasz nim cierpienie komukolwiek / niszczysz cokolwiek, wtedy jest poczynaniem niewłaściwym.

To powinno byc oczywiste dla zdrowo rozumującego człowieka.
Zgadzam się z tym.

Karen 

Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011 01:16   

Seks jest wielką namiętnością dla której warto żyć i jest zdrowy o czym mówią lekarze
i wszelkie statystyki. Nie wiem jak można żyć bez seksu, to już nie jest życie tylko wegetacja. :lol:

smugler 
mnie już nie ma...

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011 09:41   

Karen napisał/a:
Seks jest wielką namiętnością dla której warto żyć i jest zdrowy o czym mówią lekarze
i wszelkie statystyki. Nie wiem jak można żyć bez seksu, to już nie jest życie tylko wegetacja.

Można ja jestem przykładem.
Niecierpie sexu choc nigdy tego nie robiłem bo juz na samą myśl o obściskiwaniu, całowaniu i tych innych rzeczach ma ochotę zwymiotować nie pociągają mnie fizycznie ani kobiety ani męszczyżni brzydzę się ludzkiego ciała swojego też więc jak miałbym to robić? Gdyby wszyscy byli tacy jak ja ziemia byłaby wymarłą planetą...

A jeśli chodzi o pytanie w tytule to zależy jaką religię wyznajesz... Ja podobno jestem katolikiem więc moja przypadłość jest mi na ręke...

Neurotyk91 

Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011 16:01   

http://www.youtube.com/us...8/0/w3_NuMhzwrI

Mrrrukocia 
Kici kici

Ostrzeżeń:
 7/3/4
Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 16:24   

Mysle ze nie jest grzechem, wiele " grzechow" bylo wymyslone przez kosciol by zapanowac nad ludzmi. To wszystko polityka. Niedosc ze zabrali z bibli reinkarnacje to wykorzystywali jak i dalej naiwnosc ludzka. Jak moze sex byc grzechem skoro my jestesmy produkcja tego faktu. To byl by jakis absurd...
sex to dobry sposob na aerobik, na bole glowy, frustracje jak ktos ma, i to jest calkiem naturalne.

‡–‡ ‡—‡ —‡—
‡—‡ ‡–‡ ‡

Keniger 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 17 Kwi, 2012 13:59   

Nie wiem, nigdy tego nie robiłem i robić nie będę, ręka wystarczy na wieki wieków amen.

Odpowiedz do tematu