Tak przeglądając sieć i wiele innych, naszło mnie na coś...
Czasem natykam się na filmiki na yt, zazwyczaj dotyczące zwierząt, a raczej znęcaniem się nad nimi...
Nigdy nie wytrzymuję i w połowie ryczę, a większość ludzi sama bym wybiła.
Nie musisz dawać linków do takich filmików, ale z drugiej strony może znajdzie się tu ktoś, to temu frajerowi mordę obiję. Tam w komentarzach już widzę przewijają się linki do jego(?) profili na naszej klasie itd. portalach i dobrze, niech mu ktoś pokaże, jak to fajnie jest być męczonym.
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
§3. Niedozwolone treści
Zabronione jest i w przypadku zaistnienia będzie surowo karane umieszczanie na forum i serwisach w obrębie jego funkcjonowania treści:
(...)
§3.21. brutalnych, pokazujących przemoc, okrucieństwo, sceny drastyczne
§3. Niedozwolone treści
Zabronione jest i w przypadku zaistnienia będzie surowo karane umieszczanie na forum i serwisach w obrębie jego funkcjonowania treści:
(...)
§3.21. brutalnych, pokazujących przemoc, okrucieństwo, sceny drastyczne
Pomóc można... Nie raz przecież były akcje że internauci sami odnaleźli osobę, która się znęcała. Potem jej wymierzali karę, tj. chyba na policje, i potem sąd. Choć moim zdaniem takiemu komuś to tylko zrobić coś takiego co sam robił dla zwierzaka - wtedy się może czegoś nauczy, i posmakuje jak to przyjemnie dla zwierząt...
Nie wiem skąd u ludzi bierze się taki coś. W sumie to tak jak torturowanie ludzi. Człowiek istota głupia i egoistyczna - lubi patrzeć na ból innych.
Pomyśl, że ktoś może reagować na takie treści gorzej od Ciebie, nie funduj nikomu takich atrakcji, przynajmniej tu, na forum mamy sobie pomagać, a nie dołować się.
Ale tak naprawdę nie wiesz jak ja reaguję na takie coś...
Tym bardziej, że jestem strasznie wrażliwa na los naszych braci mniejszych i nie potrafię się pogodzić z takim okrucieństwem.
Nie muszę tego wiedzieć, żeby stwierdzić że w poprzedniej wypowiedzi mam rację. Też nie potrafię się z tym pogodzić, no ale skoro i tak nie mogę nic z tym zrobić, to nie oglądam takich filmów i nie rozmyślam o tym, bo bym zwariował. Wczoraj też trafiłem na podobny filmik, ale wyłączyłem, bo nie widzę sensu tego oglądać, nie czerpię z tego takiej przyjemności jak osoby na filmie.
Ale dlaczego uważasz, że nic z tym nie możesz zrobić?
Właśnie dlatego, że są ludzie, którzy nie chcą oglądać/mówić "bo i tak nic z tym nie mogą zrobić" - wiele rzeczy takich przechodzi, i ludzie robią właśnie takie okrutne rzeczy bo im uchodzi na sucho.
I co z tego, że nagadałem kiedyś paru dziewczynom jak widziałem jak się "bawią" z kotami pod moim blokiem? Wydaje mi się, że to i tak nic nie da, bo jak ktoś będzie chciał to robić, to będzie to robił. Nie jestem na to obojętny i zwracam uwagę jak mogę, ale i tak uważam że to nic nie daje.
Mnie osobiście krew zalewa i dostaję spazmów jak widzę, jakiegoś za przeproszeniem gnoja, znęcającego się nad zwierzętami.
Nie mogę wytrzymać widoku kogoś kto depcze po mrowisku, już nie mówiąc o wandalicznych przypadkach podpalenia zwierząt dla zabawy itp.
_________________ Może wiem najlepiej dlaczego tylko człowiek potrafi się śmiać: tylko on cierpi tak bardzo, że musiał wynaleźć coś takiego jak śmiech.
Ten ktoś za to zapłaci, bo dzisiaj nawet na Onecie był o tym artykuł, policja już szuka autora. Tylko, co to za kara, grzywna lub góra dwa lata do odsiadki? A debilowaci sędziowie i tak zawsze orzekają wyroki w zawieszeniach
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka