Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chorzy... inaczej.
Autor Wiadomość
Faris 

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 22:37   Chorzy... inaczej.

Tak przeglądając sieć i wiele innych, naszło mnie na coś...
Czasem natykam się na filmiki na yt, zazwyczaj dotyczące zwierząt, a raczej znęcaniem się nad nimi...
Nigdy nie wytrzymuję i w połowie ryczę, a większość ludzi sama bym wybiła.

Pierwszy przykład: ciach

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 22:55   

Nie musisz dawać linków do takich filmików, ale z drugiej strony może znajdzie się tu ktoś, to temu frajerowi mordę obiję. Tam w komentarzach już widzę przewijają się linki do jego(?) profili na naszej klasie itd. portalach i dobrze, niech mu ktoś pokaże, jak to fajnie jest być męczonym.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Faris 

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 23:02   

A co jest złego w tych linkach?

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 23:22   

Cytat:
§3. Niedozwolone treści
Zabronione jest i w przypadku zaistnienia będzie surowo karane umieszczanie na forum i serwisach w obrębie jego funkcjonowania treści:
(...)
§3.21. brutalnych, pokazujących przemoc, okrucieństwo, sceny drastyczne

http://fobiaspoleczna.inf...rum-vt11.htm#13

:->

Statystyki Naszego Forum

Mechatronik 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 00:25   

Nie przejmuj się tym, co tam widzisz, nie pomożesz tym zwierzakom i tak, więc przynajmniej siebie nie smuć.

Faris 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 10:46   

antyk napisał/a:
Cytat:
§3. Niedozwolone treści
Zabronione jest i w przypadku zaistnienia będzie surowo karane umieszczanie na forum i serwisach w obrębie jego funkcjonowania treści:
(...)
§3.21. brutalnych, pokazujących przemoc, okrucieństwo, sceny drastyczne

http://fobiaspoleczna.inf...rum-vt11.htm#13

:->

No tak, bo nie można pokazać i rozmawiać o tym.

Maggot 
Raelianin

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 10:48   

Pomóc można... Nie raz przecież były akcje że internauci sami odnaleźli osobę, która się znęcała. Potem jej wymierzali karę, tj. chyba na policje, i potem sąd. Choć moim zdaniem takiemu komuś to tylko zrobić coś takiego co sam robił dla zwierzaka - wtedy się może czegoś nauczy, i posmakuje jak to przyjemnie dla zwierząt...
Nie wiem skąd u ludzi bierze się taki coś. W sumie to tak jak torturowanie ludzi. Człowiek istota głupia i egoistyczna - lubi patrzeć na ból innych.

Mechatronik 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 17:30   

Fariska napisał/a:
No tak, bo nie można pokazać i rozmawiać o tym.

Pomyśl, że ktoś może reagować na takie treści gorzej od Ciebie, nie funduj nikomu takich atrakcji, przynajmniej tu, na forum mamy sobie pomagać, a nie dołować się.

Faris 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 17:49   

Ale tak naprawdę nie wiesz jak ja reaguję na takie coś...
Tym bardziej, że jestem strasznie wrażliwa na los naszych braci mniejszych i nie potrafię się pogodzić z takim okrucieństwem.

Mechatronik 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 18:02   

Nie muszę tego wiedzieć, żeby stwierdzić że w poprzedniej wypowiedzi mam rację. Też nie potrafię się z tym pogodzić, no ale skoro i tak nie mogę nic z tym zrobić, to nie oglądam takich filmów i nie rozmyślam o tym, bo bym zwariował. Wczoraj też trafiłem na podobny filmik, ale wyłączyłem, bo nie widzę sensu tego oglądać, nie czerpię z tego takiej przyjemności jak osoby na filmie.

Faris 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 18:37   

Ale dlaczego uważasz, że nic z tym nie możesz zrobić?

Właśnie dlatego, że są ludzie, którzy nie chcą oglądać/mówić "bo i tak nic z tym nie mogą zrobić" - wiele rzeczy takich przechodzi, i ludzie robią właśnie takie okrutne rzeczy bo im uchodzi na sucho.

Mechatronik 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 19:15   

I co z tego, że nagadałem kiedyś paru dziewczynom jak widziałem jak się "bawią" z kotami pod moim blokiem? Wydaje mi się, że to i tak nic nie da, bo jak ktoś będzie chciał to robić, to będzie to robił. Nie jestem na to obojętny i zwracam uwagę jak mogę, ale i tak uważam że to nic nie daje.

mateo90 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 21:11   

Mnie osobiście krew zalewa i dostaję spazmów jak widzę, jakiegoś za przeproszeniem gnoja, znęcającego się nad zwierzętami.
Nie mogę wytrzymać widoku kogoś kto depcze po mrowisku, już nie mówiąc o wandalicznych przypadkach podpalenia zwierząt dla zabawy itp.

— Fryderyk Nietzsche

Mechatronik 

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 22:01   

Ja bym takiemu z kopa strzelił, no ale uderzę ... a odpowiadam za człowieka.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 22:43   

Ten ktoś za to zapłaci, bo dzisiaj nawet na Onecie był o tym artykuł, policja już szuka autora. Tylko, co to za kara, grzywna lub góra dwa lata do odsiadki? A debilowaci sędziowie i tak zawsze orzekają wyroki w zawieszeniach :evil:

Statystyki Naszego Forum

Odpowiedz do tematu