Wysłany: Pią 16 Gru, 2011 21:16 Studia z dziedziny biotechnologii
Czy ktoś z was planuje iść w tym kierunku ? A może ktoś tu to studiuje już?
Sam chciałbym iść na coś w tym rodzaju, opcji jest dużo biomechanika, inżynieria biomedyczna, biocybernetyka i wiele innych. Ktoś coś o tym myślał? Jak myślicie, ciężko się dostać, zdać ?
Przyznam że z przedmiotów przyrodniczych nie jestem za dobry, choć w sumie z biologią nie jest tak źle. Głównie martwię się o chemie...
Co na ten temat myślicie?
Aktualnie jestem w II klasie technikum na profilu mechatroniki więc zagadnienia z zakresu technologii będę znał dobrze, boję się właśnie o te przyrodnicze rzeczy cholera.
Ostatnio zmieniony przez Maggot Pią 16 Gru, 2011 21:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie bój się o przyrodnicze rzeczy, na informatyce również medycynę koledzy studiują żeby pracować przy urządzeniach szpitalnych.
Ja osobiście nie lubię biotechnologii, kojarzy mi się z Monsanto i przekrętami na szeroką skalę
Zarabiać na tym pewno można, nawet w przedsiębiorstwach farmaceutycznych, jednak nie czuł bym się dobrze pracując w tej branży właśnie z powodu tych machinacji.
Ja osobiście szedłbym we własny interes, jakieś implanty, protezy kończyn itp. Przynajmniej takie marzenia mam.
O te przedmioty się boje bo boje się o dostanie się tam, nie wiem jaki poziom jest, wiec jakbym miał się dostać to tylko ze świadectwa, jakieś egzaminy nie wchodzą w grę, bo nie mam wiedzy na nie.
Na pierwszym roku każde studia są szokiem. Nie dlatego, że poziom się podnosi tylko dlatego, że się zmienia tryb nauczania i trzeba się przestawić na inne funkcjonowanie. Materiał przeraża, ale jak się dłużej nad nim posiedzi to okazuje się nie być trudnym. Lepiej celować w trudniejszą uczelnię niż łatwiejszą, bo nawet jak się nie przetrwa roku to później idąc na inną odczuwa się spory luz.