Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Seriale
Autor Wiadomość
lazarescu 

Wysłany: Czw 26 Sty, 2012 22:21   

Jedyny sitcom w którym toleruję śmiech z taśmy to Seinfeld.

Herr_Kszezlaf 

Wysłany: Pią 27 Sty, 2012 09:34   

McNulty to właściwie antypatyczna postać. Z policjantów najlepiej zapamiętałem Bunka i gościa z irokezem, który był zupełnie poboczną postacią.

Druga strona była zdecydowanie ciekawsza, z małym chłopczykiem na czele, który puknął Omara i zabijał wzrokiem policjanta podczas zatrzymania.

Damian89 

Wysłany: Pią 27 Sty, 2012 14:04   

Carnivale - cisnę teraz i jestem pocieszony. Coś trochę w klimacie Twin Peaks. Z górnej półki, rzekłbym.

McNulty 

Wysłany: Pią 27 Sty, 2012 14:30   

Herr_Kszezlaf napisał/a:
McNulty to właściwie antypatyczna postać. Z policjantów najlepiej zapamiętałem Bunka i gościa z irokezem, który był zupełnie poboczną postacią.

Druga strona była zdecydowanie ciekawsza, z małym chłopczykiem na czele, który puknął Omara i zabijał wzrokiem policjanta podczas zatrzymania.

Ja żadnej strony bym nie wyróżniał, bo po każdej jest masa świetnie napisanych postaci. Podobnie jak u tych "sezonowych" bohaterów- dokerów, dziennikarzy, czy polityków.

Za to mogę zdecydowanie powiedzieć kogo tam nie cierpiałem- brat Mouzone, gość jest jak wyrwany z innej bajki.

PS: Ale o Omarze to dajesz niezły spoiler ;-)

madworld 

Wysłany: Pią 27 Sty, 2012 14:56   

Dzięki wielkie za spoiler z Omarem, właśnie jestem w trakcie oglądania 2 sezonu :evil:
Nie uważam McNultiego za antypatyczną postać, tak właściwie to dla mnie jest on bardzo pozytywnym bohaterem. Lubię ten serial ale i tak The Shield pokonuje The Wire jeśli chodzi o gangstersko-policyjne potyczki.

McNulty 

Wysłany: Pią 27 Sty, 2012 15:15   

madworld napisał/a:
The Shield

Również świetny serial. Drugi po The Wire.

Moje motto: "Gorączka jest najlepszym filmem w historii."

Herr_Kszezlaf 

Wysłany: Pią 27 Sty, 2012 16:59   

McNulty napisał/a:
PS: Ale o Omarze to dajesz niezły spoiler ;-)

Racja, mój błąd. Nie wiedziałem, że ktoś jeszcze to tutaj ogląda.

lazarescu 

Wysłany: Pią 27 Sty, 2012 20:27   

Moja ulubione postaci to D'Angelo i Frank Sobotka.
Zgoda co do brata Mouzone - postać przerysowana, troche stereotyp inteligenckiego czarnego muzułmanina. Omar też troche naciągany, choć nadal z a j e b i s t y. Ale to pojedyncze przypadki.

McNulty był zawsze katalizatorem działań policji, zawsze starał się popychać akcję do przodu, z poczucia wyższości(bo uważał sie za jednego ze sprytniejszych policjantów) i słusznie. Reprezentował inicjatywę, która często była tłamszona przez politykę(więc musiał też stosować ciosy poniżej pasa)
W sezonie pierwszym to on informował sędziemu, co sie dzieje w policji i na ulicy, a ten kazał stworzyć grupę śledczą.
W sezonie drugim skojarzył tą utopioną laskę z laskami z kontenera.
etc

Wszystko co dotknął David Simon jest warte uwagi. Polecam The Corner(miniserial o ćpunach w Baltimore), Homicide: Life on The Street(coś jak prototyp the wire o wydziale zabójstw), Generation Kill(miniserial o wojnie w iraku, bardzo realistyczny), Treme(kultura w nowym orleanie po katrinie, ale serial troch przynudzał). Facet jest jednym z lepszych.
Ostatnio zmieniony przez lazarescu Pią 27 Sty, 2012 20:40, w całości zmieniany 2 razy  

ChrisRedfield 

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 20:43   

Ostatnio na Comedy Central cisnę serial On,Ona i dzieciaki (My Wife and Kids). Damon Wayans świetnie gra w tym serialu, dobre są tego jego miny.

mefiu1989 

Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 22:58   

Świetny serial ChrisRedfield, zawsze go dają jak się rano szykuję do pracy ;)

McNulty 

Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 00:12   

A dla mnie ten serial nie jest najsłabszym sitcomem jaki widziałem tylko dlatego, że istnieje coś takiego jak "Wszyscy kochają Raymonda".

McNulty 

Wysłany: Wto 06 Mar, 2012 21:51   

A dość nieoczekiwanie, po krótkiej przerwie z The Walking Dead zrobił się całkiem fajny serial. Nadal nie jest to wielkie dzieło, ale całkiem przyjemnie się to ogląda, w porównaniu z żenującą pierwszą połową to przeskok jak z okręgówki do ekstraklasy. Póki co wszystkie cztery odcinki po przerwie były dobre.

uptade: odcinek 12 kontynuuje dobrą serię, świetna końcówka. Jakby seriale grały NBA ten dostałby nagrodę MIP.

Ostatnio zmieniony przez McNulty Pon 12 Mar, 2012 23:40, w całości zmieniany 1 raz  

mefiu1989 

Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 21:22   

Ostatnio natchnęło mnie , aby zacząć przygodę z serialem Falling Skies. Bardzo uwielbiam ten gatunek , ufoludki i te sprawy ;) lecz ostatnie produkcje czy to serialowe czy filmowe były rozczarowujące. Pilot mnie wciągnął , a to jest dobry znak. Nie jest on nie wiadomo o jakich bohaterach , co to w pojedynkę ratują świat , lecz zwyczajni ludzie , którzy walczą o przetrwanie. Hmm widz może się z nimi nawet utożsamić. Choć nie powiem profesorek od historii miał pare akcji typu Rambo :D Ale cóż , tak musi być magia Holyłudu ;)

McNulty 

Wysłany: Nie 18 Mar, 2012 21:28   

Królowie satyry wracają

Pierwszy odcinek świetny, choć z reguły rozpoczęcia mieli takie sobie.

To tak na pocieszenie po anulowaniu "Luck".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
TWD się skończyły i autentycznie nie mogę z podziwu jaki ten serial w połowie sezonu zaliczył przeskok. Do połowy wystawiłbym mu jakieś 3/10, bo zaletą było tylko to, że dobrze się sprawdzało jako patrzydło podczas jedzenia obiadu (nie było, aż tak słabe, żeby go zwrócić). Drugą część sezonu oceniłbym przy dobrym humorze nawet na 8. Finał, też godny, sporo akcji, Rick w końcu pokazuje charakter. Tylko ta postać w kapturze zapowiada na trzeci sezon debilizm na poziomie Resident Evil. Proszę niech ktoś powie, że czytał komiks i nie będzie to tak żenujące jak się zapowiada.

Ostatnio zmieniony przez McNulty Wto 20 Mar, 2012 21:38, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu