Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: antyk
Nie 30 Paź, 2011 16:24
Pomożecie?
Autor Wiadomość
Smutasek

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 16:34   Pomożecie?

Wiecie może jak znaleźć sobie jakieś zainteresowania skoro się nic nie potrafi? Nie umiem tańczyć, śpiewać, rysować, grać na instrumentach,dobrze się uczyć,jestem cienka w sporcie itp. kompletnie nic nie potrafię. Nie mogę nikogo zaprosić do domu bo mieszkam z mamą w jednym pokoju bo jej na 2 nie stać, nie mam pojęcia co zrobić w sprawie tych dwóch problemów

ZoltaKredka 

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 16:45   

a książki? może zacznij czytać ;) chyba, że nie lubisz :)

Matthias 

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 17:13   

Ile masz lat? Nic nie napisałaś a to dość istotne bo przecież im mniej lat tym łatwiej jest się czegoś nauczyć. Jest cokolwiek co sprawia ci frajdę jak o to robisz, czy o tym myślisz? Napiszę tak tańczyć, grać na instrumentach, czy nawet dobrze się uczyć - to są rzeczy których można się nauczyć, może nie będziesz nie wiadomo jakim talentem ale jest to możliwe. Co do rysowania i śpiewania to tu uważam że trzeba mieć to coś. Co do sportu nie będę obiektywny jak zawsze w tym temacie. Jest tyle przeróżnych sportów że zawsze można coś dla siebie znalezc, i co najważniejsze, nie musisz być w tym dobra, najważniejsze by sprawiało ci to frajdę (rower, bieganie, pływanie).

Na drugi problem ciężko coś poradzić. Twoja mama cały dzień jest w domu?

Ps. Książki to też jakiś pomysł :)

niepoprawny 

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 19:52   

Zapachniało towarzyszem Gierkiem. :twisted:

Przede wszystkim nie możesz sobie wmawiać że nic nie potrafisz, bo zapewne tak nie jest. Uważam, że w sporcie wystarczą dobre chęci, przecież nie musisz być drugą Mają Włoszczowską czy Otylką Jedrzejczak bo

Matthias napisał/a:
najważniejsze by sprawiało ci to frajdę

Odpowiedz sobie na pytanie co byś chciała robić i spróbuj. Może wolontariat? Pomożesz ludziom w potrzebie przy okazji powalczysz z fobią.

Co do mieszkania warto porozmawiać z mamą na ten temat, dojść do kompromisu lub spróbować wyjść na spacer z osobą, którą chciałoby się zaprosić.

szara 

Ostrzeżeń:
 10/3/4
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 20:26   

Sudoku :mrgreen:

ZoltaKredka 

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 20:35   

szara napisał/a:
Sudoku :mrgreen:

to jest to :mrgreen: uwielbiam :mrgreen:

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 21:55   

Dołączam do grona fanów sudoku :D
Bardzo uspokajające zajęcie.

Ja polecam grę na instrumencie. Niezależnie od wieku.

trololo89 

Wysłany: Nie 16 Paź, 2011 15:20   

Próbuj zdobywać jak najwięcej informacji o różnych dziedzinach, zajęciach, sportach itp. Może pewnego dnia poczujesz potrzebę zrealizowania się w czymś, o czym się dowiedziałaś.

koczuk 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 09:30   

jeżeli masz gitarę - naucz się na niej grać :) A jeżeli nie masz polecam kupić (chociaż koszta niestety są). W internecie są poradniki, nie trzeba być geniuszem, sukcesem jest tylko umiejętność czytania akordów i trening :)

neuromisiek 

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 22:17   

W liceum od samotności i niepowodzeń uciekałem w naukę - szczególnie matematykę - miałem taki plan, że jeśli nie powiedzie mi się w życiu towarzyskim to może przynajmniej zostanę naukowcem. Życie zweryfikowało i jedno i drugie, ale to osobna historia.

Nauki ścisłe są o tyle fajnym wyjściem, że aby coś zrozumieć musisz na tym skupić się maksymalnie - to pomaga mi zapełnić "pamięć operacyjną" w mózgu, aby nie było tam za wiele miejsca na poczucie samotności i lęki, głupie myśli.

Ostatnio zainteresowałem się ekonomią - tyle ostatnio mówiło się o tym kryzysie, więc jakoś tak samo z siebie mnie to zainteresowało. I chyba zaczyna mnie to kręcić.

Czytaj gazety, słuchaj radia, tv - w pewnym momencie pojawi się myśl - "może warto by było coś więcej na ten temat wiedzieć"

Odpowiedz do tematu