Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Muzyka
Autor Wiadomość
Admin 
Administrator

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 07:02   Muzyka

Witam

Jakiej muzyki lubicie słuchać na co dzień? Czy preferujecie konkretne gatunki, czy też raczej nie macie jakiś swoich ulubionych? Jesteście otwarcie pod tym względem. czy raczej trzymacie się konkretnych nurtów muzycznych, a inne omijacie szerokim łukiem? Zapraszam do wypowiedzi.

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 18:54   

Ja słucham przede wszystkim Progresywnego Rocka i Metalu , zdarza mi się też słuchać hard rocka i alternatywa . Właściwie ja , trzymam się PRAWDZIWEGO ( a nie udawanego , jak np.Patrycja Markowska itp.) Rocka/Metalu , nie trawię tylko, w zupełności , Punk rocka i tym podobnych .

Colis 

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 18:59   

A ja lubię praktycznie wszystkie odmiany Rocka :-) Głównie to rock alternatywny ;-)

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 19:41   

Ejj..przy Punk-rocku świetnie się pogo wywija ;P [a skoro o tym mowa to polecam się wybrać na koncert i poszaleć przed sceną razem z tłumem.. z jednej strony jest się anonimowym, z drugiej strony można się czuć wówczas przynależnym do tej niewielkiej grupy, z którą wspólnie sie szaleje.. wbrew pozorom //wszak ludzie tam obijają się o siebie, rozpychają etc// nie ma w tym złych emocji, a jedynie pewien zwyczaj/'rytuał' i solidarność.. fajna sprawa ;) Nikt Ciebie nie ocenia, nikt nie dyskryminuje [pomijam przypadki, gdy znajdzie się jakaś "czarna owca"..jak wszędzie]

A co do muzyki, to nie ograniczam sie do konkretnych gatunków.. potrafię słuchać zarówno utworów muzyki klasycznej, jak i rocka/metalu [jednak ulubione ;]] ..i oczywiście wszystko co mieści się pomiędzy.

Colis 

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 19:45   

Hmm ja również nie ograniczam się do jednego stylu, ale głównie słucham Rocka dlatego o nim napisałem, a reszty utworów jest dość mało więc nie ma sensu o tym pisać aczkolwiek czasami również lubię posłuchać muzyki klasycznej :-D

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 22:36   

Proponuję zasmakować np. w utworach z pierwszego albumu M. Jelonka, który łączy brzmienie skrzypiec z cięższymi riffami gitarowymi.. pomysłowe. Mój ulubiony utwór "A Funeral of a Provincial Vampire" ;-)

Colis 

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 22:58   

Przesłuchałem tylko Twój ulubiony utwór z powodu braku czasu. Muszę przyznać, że mi się spodobało. A połączenie jak napisałeś jest bardzo pomysłowe, ogólnie to musiałem włączyć drugi raz ;)

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 23:04   

Heh.. ano widzisz :) Ja właśnie lubię takie modyfikacje, łączenie gatunków, stylów, gdy utwór zaskakuje nowym brzmieniem [mówiąc o utworach instrumentalnych.. w kwestii normalnych piosenek, z tym już jest różnie.. sceptycznie podchodzę do coverów itp].

Colis 

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 15:59   

Przeważnie nie lubię coverów, chociaż czasami trafi się jakiś lepszy niż oryginał.

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 17:42   

Ja lubię tylko cover Enigmy "Dream on " facet o wiele lepiej zaśpiewał niż koleś z Aerosmith . Inna sprawa , że za Aerosmith nie przepadam zbytnio .

nika811

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 21:31   

Mój typ to stary ale cały czas dobry Dżem ;-)

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 21:51   

Fakt.. utwory Riedla wciąż nieśmiertelne ;)
"...żyj z całych sił, bo w tym cały sens istnienia, aby umieć żyć.. bez znieczulenia... "

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 22:40   

Nie wiem, czy ktoś tu w ogóle słucha alternatywy w wykonaniu zespołu Akurat, ale właśnie miałem okazję posłuchać kilku utworów z nowej płyty "Optymistyka" i nasunęły mi się pod wpływem tego, pewne wnioski. Mianowicie, wg mnie to jest nowe oblicze zespołu, a raczej alternatywy w wykonaniu Akurat. Muzyka brzmi dojrzalej niż ta, do której przyzwyczaił mnie ten zespół. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony :)

nika811

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 23:17   

Akurat jest ok. Nie słyszałam najnowszej płytki ale te poprzednie całkiem fajne. :-D Wracając do Riedla to mój ulubiony cytacik: "Ale jedno wiem po latach, prawdę musisz znać i Ty, Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy." To z piosenki Autsajder. Super utworek :-)

dudzia 

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 23:56   

Szeroko pojęty rock, klimaty gotyckie (ale raczej oldschool, niż nowe elektro- gotyki), zabytkowa muza jazzowa i klasyczna czasem też. W zasadzie łatwiej wymienić, czego nie lubię: miałkiego popu, dance, disco polo, pseudorocka w stylu Feel czy Łzy, ale też smętów SDM (tylko mnie nie zlinczujcie :-P ), no i jakoś Dżemu...

Odpowiedz do tematu