Brunet - ja lubię, bardzo.
Jeśli chodzi o te czasy to obracam się głównie w brzmieniu rockowym; Moje ulubione kapele to: Scorpions, Queen, Aerosmith, AC/DC, Metallica, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, Def Leppard, Iron Maiden, Kiss, Europe, Dire Straits itd. Ale słucham też wielu innych artystów, min. Michael Jackson, Madonna, Blondie, Cyndi Lauper, Tina Turner, David Bowie, Prince, Bonnie Tyler, Eric Clapton, Lionel Richie, Elton John, Phil Collins, Bryan Adams i wiele innych (to tylko mała garstka). Jestem otwarta na każde dźwięki z tamtej epoki
nie zgodzę się , że lata 80 to był słaby okres. echa brzmień z tamtych lat slychać do dzis nawet u mlodych artystów.
np. Editors , White Lies oraz cały szereg kapel alternatywnych , np. Miserylab (gorąco polecam), Cold Cave, Project: Komakino (niestety wydali tylko jeden album , potem sie rozpadli), Cabaret grey (polski zespół)
Ultravox (wielki przebój "Vienna")
Visage ("fade to grey")
Classix Nouveaux (zesól bardzo popularny w Polsce)
Yazoo (słynne "Happy people")
Alphaville ("Forever young")
OMD
Human League
Japan
Ożesz...jak mogłam o nich zapomnieć? dzięki za korektę.
PS. Tak dla sprostowania żeby nie było że monotematyczna jestem. Oczywiście istnieją dla mnie także inne wspaniałe zespoły, których muzyką się zachwycam: choćby taki Black Sabbath, Alice in chains, AC(perun)DC, Motorhead, Sepultura, Type 0 Negative i wiele innych;)
_________________ "Come crawling faster
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master
Master of Puppets I'm pulling your strings"
Metallica to dla mnie więcej niż zespół
A Moder Talking sprawdza się świetnie na weselach
U mnie przeważnie doomowo smętnie Draconian, Swallow the sun, Katatonia, Tiamat i inne tego typu lub pagan folk Arkona, Omnia, Faun i wiele innych. Nie wiem czy ktokolwiek tu lubi takie klimaty
U mnie przeważnie doomowo smętnie Draconian, Swallow the sun, Katatonia, Tiamat i inne tego typu lub pagan folk Arkona, Omnia, Faun i wiele innych. Nie wiem czy ktokolwiek tu lubi takie klimaty
Draconian i Swallow the sun Już dawno tego nie słuchałem ale to było fajne. Ten mroczny, ciężki klimat... Death come near me, uwielbiam ten podwójny fragment damski na początku
Ostatnio zmieniony przez damiano Pią 20 Sty, 2012 22:45, w całości zmieniany 1 raz