Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Komputery
Autor Wiadomość
Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 07:39   Komputery

Tutaj będziemy rozmawiać na tematy związane z komputerami:) Porady, problemy inne takie można smiało tutaj pisać:)

Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Wto 16 Gru, 2008 13:02   

No chyba Admin pozostaje się tylko cieszyć, że nikt nie ma problemów komputerowych;) W każdym razie ja muszę się udać do serwisu bo mam dużo wentylatorów w obudowie i jeden coś mi warczy od czasu do czasu:)

Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Wto 16 Gru, 2008 13:25   

Ten z prawej widzisz ?:D Tak na serio to sam chyba nie dam rady, to taki duży wentylator z przodu, który chyba trochę dysk chłodzi, mam taką dziwną obudowę, że jest do niego dość utrudniony dostęp więc sam nie wiem a i kompa chyba mam jeszcze nawet na gwarancji więc...

Makaron 

Wysłany: Wto 16 Gru, 2008 14:26   

kompa to reperuje sobie sama:), tylko mam zawsze problem z oprogramowaniem sieciowym:), na tym to sie totalnie nie znam, też cos moge pomóc szczególnie w zakresie optymalizacji, przyśpieszania, konserwacji kompa:)

Kazimierz Matan

Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Wto 16 Gru, 2008 14:28   

Makaron napisał/a:
kompa to reperuje sobie sama:), tylko mam zawsze problem z oprogramowaniem sieciowym:), na tym to sie totalnie nie znam, też cos moge pomóc szczególnie w zakresie optymalizacji, przyśpieszania, konserwacji kompa:)

Kurde oczy mi wyleciały:D no proszę, nie spodziewałem się, że dziewczyna napisze taki post. Gratulację jeśli faktycznie tak jest i się tym interesujesz. Nie jest to w społeczności kobiecej zbyt częste zjawisko, aczkolwiek spotykane jak tutaj Państwo widzą:D

Makaron 

Wysłany: Wto 16 Gru, 2008 15:14   

wieczorkiem i ja dołożę kilka porad jak przyspieszyć swojego poczciwego kompa:) -> metody są w stu procentach sprawdzano, u mnie jakoś działa, mam nadzieję, że cos skorzystacie:) + domowe czyszczenie kompa :-D w środku:)

Kazimierz Matan

Makaron 

Wysłany: Wto 16 Gru, 2008 18:21   

czyszczenie komputera domowym sposobem.
potrzebne będą: olej spożywczy około łyżeczki
kilka wacików do czyszczenia uszu
chusteczki higieniczne
pędzelek drobny i gruby z naturalnego włosia
śrubokręt krzyżakowy (większy mniejszy, zależy od śrubek)
1. zdejmujemy obudowę komputera z jednej strony trzyma się na 2 śrubkach zazwyczaj
2. omiatamy grubym pędzelkiem z naturalnego włosia sprzęt, mile widziany w tym czasie odkurzacz, z dala w miarę by wciągną nadmiar kurzu
3. odkręcam kartę graficzną (nic na siłę nie wyrywać delikatnie, jest 4 śrubki)
4. biorę pędzel grubszy i nadal omiatam nadmiar kurzu, potem bierzemy drobniejszy i z radiatora(takie cóś dookoła wiatraczka jakby ktoś nie wiedział) blaszki:), wymiatamy z nich kurz delikatnie, potem drobny pędzelek zanurzamy w oleju, nie może kapać, po kolei czyścimy blaszki radiatora i co chwilę nadmiar kurzu wycieramy w chusteczkę. tak czyścić aż do skutku, potem kącikiem chusteczki, ma być złożona cienko po wytarciu kurzy wchłonąć nadmiar oleju
5. czyścimy wiatraczek-system chłodzenia karty:)
6.przecieramy bardzo lekko patyczkiem nasączonym olejem, potem przecieramy suchym patyczkiem do uzyskania właściwego efektu,
7. przykręcamy

------------------
to samo z radiatorem procesora, jednak odkręcamy tylko wiatraczek:)-system chłodzenia, radiatora nie odkręcamy

Sprzęt ma być wyłączony z prądu, a najlepsze jest sprężone powietrze:)

Kazimierz Matan

Luna

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009 12:07   

Cześć wszystkim w Nowym Roku :)

Mam pytanie: ściągnęłam sobie programik do nauku hiszpańskiego i chciałabym nagrać go sobie na płytę CD. I właśnie, jak to zrobić? Poprzednio, kiedy nagrywałam serial/film na płytę, robiłam to na drugim komputerze w programie Nero. Tutaj tego programu nie mam, nie wiem, mam go ściągnąć, może ściągnąć cos innego? Poradźcie coś, proszę :)

cbr600 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009 16:28   

Jeśli masz Windowsa XP to możesz po prostu przeciągnąć pliki tego programiku na płytę ,a potem użyć opcji "Zapisz te pliki na dysku CD" (W lewym rogu na górze taka opcja jest) :)

Luna

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009 18:57   

Dzięki wielkie! Zaraz spróbuję :)

eks88 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009 19:41   

Luna to może byc też obraz płyty, więc proponuje ściągnąc program alcohol 120% z tej strony. Program jest podobny do Nero.

Skorpion 

Wysłany: Pią 02 Sty, 2009 09:40   

Cytat:
Tutaj tego programu nie mam, nie wiem, mam go ściągnąć, może ściągnąć cos innego?

http://cdburnerxp.se/ - w odróżnieniu od Nero darmowy i zżera znacznie mniej pamięci.

Makaron 

Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 13:01   

jeśli bys na DvD przegrywała to polecam: cheetah-dvd-burner

Kazimierz Matan

Luna

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 13:07   

Dzięki Wam wszystkim za odzew :) Na razie i tak programiku nie nagrałam, bo okazało się, że nie mam płyt ^^ Ostatnia, którą miałam, jest chyba uszkodzona, bo komputer nie raczy jej zauważyć.
Jeszcze raz dziękuję i na pewno skorzystam :)

winner_to_be 

Wysłany: Czw 15 Sty, 2009 20:11   

Luna napisał/a:
Cześć wszystkim w Nowym Roku :)

Luna, w dwa tysiące dziewiątym roku używasz Windows98 i Internet Explorera :?:
:shock: :shock: :shock:
;-)

Odpowiedz do tematu