Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Języki obce
Autor Wiadomość
Borealis 

Wysłany: Pon 09 Sty, 2012 23:06   

Czy jest tu jakiś fan języka niemieckiego?

:mrgreen:

Pytanie retoryczne, z moich obserwacji wynika że jestem jedynym młodym Polakiem który lubi naukę języka Hitle... Goethego :lol:

Poza tym świetnym, ekspresyjnym i dźwięcznym językiem (Stile nach, heilige nacht, zu Polen kommt Wehrmacht) wielbię angielski... jako 95% społeczności światowej, pod kulturalnym butem USA :roll:

Zastanawiam się ostatnio nad rozpoczęciem nauki nowego języka obcego. Oto kandydaci:
a) Rosyjski, bo jest po prostu zaje#$^@% i genialnie swojski, a przy tym warto znać język swojego wroga :-P (a myślicie że dlaczego uczę się niemieckiego? :twisted: )
b) Francuski, bo jest fajny, stosowany w Unii (która się rozpada) i przyda się gdy ucieknę organizować legiony polskie za granicą po kolejnym zaborze ( :evil: )
c) Hiszpański, bo jest bardzo fajny i dogadam się nim w całej Ameryce Łacińskiej, gdy wyjadę na emigrację po nieudanej działalności patriotycznej.
d) Chiński, bo prędzej czy później 1 200 000 000 żółtków zdobędzie dominację globalną, a nikt nie będzie znał ich śmiesznego języka :o

Który polecacie, jako praktyczny?
Ostatnio zmieniony przez Borealis Pon 09 Sty, 2012 23:08, w całości zmieniany 1 raz  

MissCharming 

Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 00:15   

W takiej perspektywie najpraktyczniejszy chyba chiński ;)

mefiu1989 

Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 00:41   

W szczególności jak za kilkadziesiąt lat możemy z tym Państwem graniczyć to się przyda znajomość tego języka :D

Fair Lady 

Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 16:41   

Ja uwielbiam uczyc się języków - choc jak narazie uczę się tylko angielskiego :D Od września zaczynam francuski (i bardzo się na to cieszę) i wciąż marzę o fińskim - uczyłam się trochę w wakacje, ale wszystkiego już zapomniałam, motywacji brak, a w dodatku do dyspozycji mam tylko jeden kurs po polsku + ew. nauka słowek :( Poza tym perspektywa nauki jednego (bodajże trzeciego) z najtrudniejszych języków na świecie (ale za to najpiękniejszego ^^) czasami napawa mnie przerażeniem ;D

kirises 

Wysłany: Sro 28 Mar, 2012 11:42   

nie chciało mi się klepać nowego tematu a trochę podchodzi pod ten, więc tutaj. Czy są na forum jacyś programiści? :-P
you're not how much money you've got in the bank. You're not your job. You're not your family, and you're not who you tell yourself. You're not your name. You're not your problems. You're not your age. You are not your hopes

Negative 

Wysłany: Sro 28 Mar, 2012 15:48   

Nie wiem, wiem, że jest jeden pseudo programista - ja. :lol:

Phobos 

Wysłany: Sro 28 Mar, 2012 16:08   

Ja jestem kimś w rodzaju "natural born programist" :-P
I co z tego że mój mózg pracuje poprawnie na tych falach ale nie na falach z innymi ludźmi:)
A propos języków:
"mathematics is the language of nature"
Pozdrawiam umysły ścisłe

Negative 

Wysłany: Sro 28 Mar, 2012 17:25   

Ja niby też, bo nie sprawia mi to trudności, tylko szkoda, że piszę w śmiesznych językach, może kiedyś się wezmę za coś normalnego.

Phobos 

Wysłany: Sro 28 Mar, 2012 17:33   

To nie język się liczy tylko sztuka tworzenia algorytmów...
To są języki matematyczne a nie poj**ne zwykłe - ale to powinieneś sam wiedzieć.
Jeśli rozumiesz assembler(najbardziej abstrakcyjny) to zrobisz wszystko i tyle.

kirises 

Wysłany: Sro 28 Mar, 2012 22:29   

no, żeby kodzić w assemblerze to już trzeba mieć krzem w mózgu. Jakby się tak dało napisać algorytm rozmowy z człowiekiem, skompilować i wrzucić do mózgu przez bluetooth...
you're not how much money you've got in the bank. You're not your job. You're not your family, and you're not who you tell yourself. You're not your name. You're not your problems. You're not your age. You are not your hopes

Mery92 

Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 15:56   

ja bardzo lubie język rosyjski i myślę że pójdę na studia związane z tym językiem :-)

gumis13 

Wysłany: Pią 04 Maj, 2012 01:38   

ja w podstawówce uwielbiałam niemiecki i nie przepadałam za angielskim, w gimnazjum zaś odwrotnie. angielski no lubię, nie żeby ten, ale na niemiecki to nie mogę patrzeć. denerwuje mnie niemiecka wymowa, akcent i pomijając już fakt, że każdy wyraz brzmi jak rozkaz rozstrzelania - żartem mówiąc. : p
w gimnazjum tak mi zbrzydł niemiecki, że idąc do liceum i mając do wyboru niemiecki albo francuski, to bez problemu wezmę francuski, mimo że nie mam o nim zielonego pojęcia. :p

Fair Lady napisał/a:
Od września zaczynam francuski

"lis ma nore", "ide nos tre", ale to chyba takie spolszczone, nie? : p

miałam jeszcze w podstawówce przez 1,5 roku rosyjski, ale za dużo to nie pamiętam. z pisanego tym bardziej : p
trochę też mnie tak jakby "kręci", "nie kręci" łacina. znam po prostu parę zwrotów. bo nawet nie zdań ni nic, tylko zwroty. tyle co z historii z gimnazjum. "Alea iacta est", "I te Brute contra me?" etc. : PPP

diatas 

Wysłany: Pią 04 Maj, 2012 09:35   

Chętnie popisałbym z kimś po angielsku na gadu gadu jeśli ktoś też chce się uczyć tego języka i posiadł ten język w tak małym stopniu jak ja czyli początkujący.

Odpowiedz do tematu