Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gitara - czy ktoś z Was może gra?
Autor Wiadomość
Ines 

Wysłany: Sob 08 Sie, 2009 16:29   

Nie mam gitary, a tak bardzo chciałabym grać.

Kokaina 

Wysłany: Sob 08 Sie, 2009 18:04   

dopiero zaczęłam się uczyć... na początku troche palce bolą ale pózniej już mozna się przyzwyczaić... :-P

fobias 

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 17:08   

O temat gitarowy nawet nie wiedziałem, że taki jest :)

Ja gram na gitarze elektrycznej około 3 lat może więcej dokładnie nie pamiętam, na akustyku czasem też pobrzdękam.
Zawsze chciałem grac na gitrze to było moje marzenie, niestety mój tata nie potrafił mnie nauczyc choć sam gra, ale sam jest samoukiem więc nic dziwnego. Któregoś razu coś mnie natchneło za wzięcie się samemu za naukę, kupiłem elektryka i jakoś ruszyło :)

Osiągnięć wielkich nie mam ale założyliśmy zespół z kolegą w szkole, nawet zagrałem z 3 koncerty :) A tak po za tym to od czasu do czasu nagram jakiś filmik z gitarka mam profil na youtybe jak ktoś chętny zobaczyc to zapraszam.

http://www.youtube.com/user/kimsix
Chyba że ty, chyba że ty, chyba że podasz mi dłoń

psuja 

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 17:27   

fobias, szkoda, że mi głos w kompie nie działa, bo z miłą chęcią bym posłuchała. I szkoda, że nagrywasz się od szyi, zamiast cały się pokazać :-> ;-)

Osobiście też grywam na gitarce akustycznej. Już od podstawówki, więc trochę już czas zleciało. Kto mnie natchnął? Nauczyciel muzyki, bo zakładał kółko. Chociaż większość i tak zawdzięczam sobie. Chodziłam tam krótko, nauczyłam się kilka chwytów na krzyż i tyle. No ale od czegoś musiało się zacząć ;) Ogólnie jestem samouczkiem, gram po swojemu, wg własnego wyczucia i rytmu. Osiągnięć brak. Kiedyś jeszcze zdarzyło się pograć w szkole, w kościele albo na podwórku z sąsiadem, ale to przeszłość. Teraz jak gram, to tylko sama dla siebie.

Okruszek 

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 21:46   

fobias napisał/a:
A tak po za tym to od czasu do czasu nagram jakiś filmik z gitarka mam profil na youtybe jak ktoś chętny zobaczyc to zapraszam.

http://www.youtube.com/user/kimsix

Całkiem fajnie kolego... szczególnie nieźle brzmi ta Twoja gitarka... A jak u Ciebie z grą ze słuchu? Bo widzisz ja trochę robię aranżacji muzycznych dla wokalistów i jako, że sam grać na gitarze nie potrafię to posługuję się klawiszami... możesz się domyślać jak brzmi gitara z klawiszy... a niestety często gitarę nagrać trzeba... To może jak nie sprawia Ci to problemu to dawałbym Ci jakieś małe zlecenia, żebyś dograł partie gitary zgodnie z wersjami oryginalnymi utworów?

fobias 

Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 20:11   

Akurat gitara nie moja tylko pożyczona od kolegi (ta co fajnie brzmi) :) na mojej już tak ładnie nie brzmi. Gry ze słuchu nie mam wyćwiczonej bo korzystam zazwyczaj z tabów, hmm ale jak to są jakies proste rzeczy to może i bym dał rade. Wstaw jakiś utwór to obczaje :) pozdrawiam.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 21:12   

Zagrałbyś to? :-> http://www.youtube.com/watch?v=JpMt_YqVbhw

Tu masz lekcję jeśli ze słuchu nie da rady - http://www.youtube.com/watch?v=cLsLFnL-K60

;-) :-P
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

fobias 

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 13:46   

No piosenka trudna nie jest raptem kilka akordów, grunge czy punk słynie z tego, że skomplikowany raczej nie jest myzycznie, bardziej liczy się przekaz. Hmm a to takie życzenie abym nagrał czy jak ? :)

damiano

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 18:57   

Bardzo ładnie fobias :)

Ta solówk ajest piękna - http://www.youtube.com/watch?v=ygLwk_cecXE :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o

Tudor 

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 19:29   

Postanowiłem wrócić do gitary , narazie stopniowo , zamiast nauki (studiów) gitara :twisted:

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 21:11   

fobias napisał/a:
No piosenka trudna nie jest raptem kilka akordów, grunge czy punk słynie z tego, że skomplikowany raczej nie jest myzycznie, bardziej liczy się przekaz. Hmm a to takie życzenie abym nagrał czy jak ? :)

Nie, tak tylko spytałem czy potrafiłbyś to zagrać ;-) No ale jeśli chcesz możesz nagrać i kiedyś się pochwalić ;-)
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Anakond 

Wysłany: Sob 10 Gru, 2011 14:41   

Trochę stary temat, ale odważę się go odświeżyć.
Gram tak sam dla siebie na gitarze elektrycznej od już około 2 lat.
Niestety nigdy nie miałem okazji zagrać z kimś, a jak już poszedłem na spotkanie grajków z roku na studiach to zaraz wyszedłem podając za powód że nie lubię Metallici a grali ją non-stop :] (co w sumie nie mija się prawdą bo nie lubię).

Jestem samoukiem kompletnym toteż nawet nie znam akordów, gram sobie z tabulatur znalezionych w internecie głównie utwory Judas Priest. W sumie to umiem "zagrać" już kilkadziesiąt. Oczywiście w większości przypadków gubię chwilami rytm i zmyślam część solówki (i wychodzi z reguły fatalnie) ale zawsze coś :)

Matthias 

Wysłany: Sob 10 Gru, 2011 15:09   

Heh gitarrrra ;) Kiedyś próbowałem, w sumie to parę lat temu, ale chyba to nie jest dla mnie - tzn. nie odnalazłem się w tym, choć gitara ciągle jest u mnie w domu :)

brunet 

Wysłany: Sob 10 Gru, 2011 15:42   

ja cos tam niedawno próbowałem, kiedyś w wieku 15 lat chciałem - ale nie wyszło.

Maggot 
Raelianin

Wysłany: Sob 10 Gru, 2011 19:39   

Od jakiś 2 miesięcy ,,gram" na elektryku. Nigdy wcześniej gitary w ręku nie miałem.

Co prawda marzyłem o basówce, ale mam chociaż elektryka ;-)

Co prawda mało czasu poświęcam nauce ale powoli idę do przodu. Uczę się głównie z internetu grając jakieś piosenki, i powoli dzięki temu coś tam się już umie.

Pozdrawiam ,,wioślarzy" :-P

Odpowiedz do tematu