Wiek: 26 Dołączyła: 22 Maj 2011 Posty: 59 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: Wto 23 Sie, 2011 00:00
Dzięki raz jeszcze Te zdjęcia to bardziej jestem ja.Tzn bardziej je czuję, natomiast te wrzucone w pierwszym poście są po prostu świeże i może dlatego od nich zaczęłam. Poza tym cały secik jest kompletnie przypadkowy,zdjęcia są robione w przeciągu ostatnich 3 lat, większość jeszcze z czasów kompaktu..
Z tą fabryką to jest tak,że myślałam nawet bardziej o sepii niż czarno-białym,ale średnio to wygląda z racji tego,że tło jest jednolite. Akurat wtedy była taka pogoda,że niebo było praktycznie białe i o ile na podkręconym kontraście (jak teraz) jeszcze jakoś to wygląda o tyle na b&w sam obiekt wydaje się "odrealniony", zupełnie jak bym usunęła chmury albo całkiem wykasowała tło.
_________________ They say be brave
There's a right way and a wrong way
This pain won't last for ever
Może faktycznie powinnaś spróbować pobawić się z photoshopem i dodać jakieś chmury, i później to przerobić na sepię, to w sumie trochę zabawy jest, ale czasem jak się ma zdjęcie, które jest fajne już samo w sobie, tylko ma małą "skazę", tzn. nie jest w 100% takie jakbyśmy tego chcieli, to może warto spróbować. Chociaż z drugiej strony rozumiem, że wolisz pełną naturalność i w sumie fajnie
cleo rzeczywiście masz fajne zdjęcia, szczególnie z winogronem, to jest super zbliżenie!
Ale jak nauczyc się obsługiwac photoshopem? Bo jakoś mi nie wychodzi zbytnio photoshopowanie.
Liaa, chyba najprościej poszukać w internecie jakichś tutoriali, kursów, poradników, itp. z ćwiczeniami i później ćwiczyć, jeśli nie ma Cię kto nauczyć, nie mówiąc już o forach tematycznych związanych z photoshopem ale na to wszystko chyba sama już wpadłaś
Tak czy inaczej, to jest pierwsza lepsza strona z ćwiczeniami jaka mi wyskoczyła w googlach i wydaje się być ok jeśli ktoś chciałby jakieś proste rzeczy porobić:
Kod:
http://www.gobart.pl
pan bulimia [Usunięty]
Wysłany: Wto 30 Sie, 2011 10:38
Radze olać poradniki i tutoriale z internetu i przeczytać kilka porządnych książek z dziedziny fotografi, nie tam jakaś komercha z empiku tylko te dawniejsze. technika fotografi się nie zmienia, nadal chodzi tylko o czas, przesłonę i czułość.