Interesuję się ezoteryką, chociaż mniej niż kiedyś. Parę lat temu zainteresowałam sie niesamowitymi zjawiskami pod wpływem "Z archiwum X" i coś mi z tego zostało.
Kiedyś ciekawiła mnie chiromancja - wróżenie z dłoni. Mam nawet książeczkę na ten temat. Muszę powiedzieć, że u mnie to sie w dużym stopniu sprawdza - mam na myśli to, co linie na dłoni mówią o charakterze, itp.
Później zaciekawiła mnie ludzka aura. Próbowałąm sie nauczyć jej odczytywania, miałam dość ciekawą ksiażkę o tym, ale jakoś się nie udało. Chociaż specjalnie sie nie przykładałam, szybko mnie znudziło wpatrywanie sie w przedmioty i próba dostrzegania ich aury.
Najbardziej mnie ciekawią zagadki przeszłości - zaginione cywilizacje, miasta, kontynenty, tajemnicze legendy dawnych ludów. To jest naprawdę fascynujące
Dawniej bardzo lubiłąm czytać Danikena - choć niestety, autora często ponosi wyobraźnia. Miałam też ciekawą książke na temat Mu, też trochę przekoloryzowaną, ale zawierającą wiele informacji.
Jeśli chodzi o numerologię, to w moim przypadku jest takie średnio prawdziwe. Liczby z daty urodzenia, imienia i nazwiska jakos nijak siię do mnie mają
Kiedyś chętnie spróbowałabym OOBE, Admin, może próbowałeś? Świadome śnienie brzmi intrygująco, ale i trochę strasznie
Ciekawą serią o zjawiskach niezwykłych są "Ksiegi Tajemnic". W poszczególnych książkach jest i o zaginionych cywilizacjach, zagadkach historycznych (np. Król Artur), reinkarnacji, itp.
Niedawno czytałam "Rio Anakonda" Cejrowskiego. Świetna ksiażka. Autor spotkał się z szamanami, którzy potrafią niesamowite - dla nas - rzeczy: tworzenie ścieżek niewidek w dżungli, które znikają, gdy idzie po nich ktoś obcy, wnikanie do cudzych umysłów, czytanie w myślach i inne zdumiewające rzeczy.
_________________ "...Everything Happens For A Reason..."
Locke (Lost)
Kiedyś ciekawiła mnie chiromancja - wróżenie z dłoni. Mam nawet książeczkę na ten temat. Muszę powiedzieć, że u mnie to sie w dużym stopniu sprawdza - mam na myśli to, co linie na dłoni mówią o charakterze, itp.
Dawniej bardzo lubiłąm czytać Danikena - choć niestety, autora często ponosi wyobraźnia.
Ja w zeszłym roku zaczęłam czytywać jego książki. Bardzo ciekawa jest teoria, jakoby w przeszłości ludzkość miała styczność z wysoko rozwiniętą cywilizacją pozaziemską, a nawet była stworzona przez nią i sądzę, że nawet prawdopodobna. O wojnach atomowych w starożytności mówią starodawne hinduskie poematy "Mahabharata" i "Ramajana". Odnalezione zostają nawet plany budowy supernowoczesnych pojazdów latających, pochodzące ze starożytności, np. zawarte w tekście "Vimaanika Shastra".
Luna napisał/a:
Jeśli chodzi o numerologię, to w moim przypadku jest takie średnio prawdziwe. Liczby z daty urodzenia, imienia i nazwiska jakos nijak siię do mnie mają
Moja liczba urodzenia to 9 i odzwierciedla mnie nawet. Coś może być w tej numerologii, bo wychodzą mi też inne ciekawe rzeczy, których nie mogę zbagatelizować.
Słyszeliście o kodzie Biblii? Wydaje mi się, że nie ma w tym nic nadzwyczajnego, bo z każdej książki można odczytać w podobny sposób, podobne rzeczy.
Kiedyś tak bardzo interesowałem się tą dziedziną, że doprowadziło mnie to, do pewnego rodzaju załamania, gdyż jestem osobą wierzącą i pewne sugestie naprawdę spowodowały wiele zamieszania w moim życiu, lecz jakoś sobie z tym poradziłem choć było ciężko. Do tej pory pewne rzeczy mnie interesują tylko mam do tego trochę inne podejście. I tak horoskopy: zadiakalny, chiński i celtycki. Wiem, że jestem SKORPIONEM z zodiaku, KOGUTEM z chińskiego i CISEM z celtyckiego. I wiele z tego się sprawdza. Następną dziedziną jest numerologia - i tu też pewne rzeczy się sprawdzają. Czytałem też kiedyś o tarocie - też jestem zafascynowany. Ale najbardziej w pamięci utkwiła mi pewna książka - nie pamiętam jej tytułu - wiem, że opisywała jakieś zaklęcia i rytuały związane ze zwojami króla Salomona. Pewne rzeczy mnie przeraziły, bo były tam zaklęcia dotyczące zarówno białej jak i czarnej magii, a król Salomon był przecież królem narodu wybranego przez Boga. Największe zaciekawienie jednak wzbudziło u mnie pojęcie reinkarnacji z książką prof. Lidii Stawowskiej "Reinkarnacja - doświadczenie nieśmiertelności". Książka ta wprowadziła mnie w osłupienie, gdyż to co pisze autorka ma jakiś sens. Sam trzy lata temu byłem na targach "Bliżej zdrowia, bliżej natury" w Górnośląskim Centrum Kultury w Katowicach. Targi te zainspirowane przez panią Ninę Grelę redaktorkę miesięcznika "Szaman". Uczestniczyłem też w tak zwanych "szamańskich środach" czyli spotkania w klubie dziennikarza w Katowicach z osobami zajmującymi się tą dziedziną, między innymi gościem był pan Jackowski - słynny jasnowidz z Człuchowa.
Ja się tym interesuje. Według kilku osób jestem medium bo moje sny i przeczucia się sprawdzają. Umiem stawiać tarota który zawsze się sprawdza, przykre jest tylko dla mnie to, że niektórzy którym wróżyłam olali moją wróżbe a ja nie wróże dla zabawy
_________________ Mondays I sleep away
Tuesdays I lay awake
Wednesdays, they are the worst
Thursdays I reminice
Fridays I see your face
And I can't breathe
Według kilku osób jestem medium bo moje sny i przeczucia się sprawdzają.
U mnie jest podobnie. Kiedyś będąc młodszym, miałem wiele snów które miały realizację w rzeczywistości, trochę to dziwne i przerażające ale zdarzało się, że wiedziałem co stanie się zaraz np. że ktoś wypowie jakieś zdanie lub wykona jakąś czynność. A w dzieciństwie miałem bardzo wiele snów w trakcie których bardzo płakałem i budziłem się z płaczem nad ranem przy mokrej poduszce.
Ja miałam kiedyś sen, ze sie tne a jak sie obudziłam to miałam slady na rekach
Tuesdays I lay awake
Thursdays I reminice
Fridays I see your face
And I can't breathe
Tuesdays I lay awake
Thursdays I reminice
Fridays I see your face