Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ezoteryka
Autor Wiadomość
Luna

Wysłany: Czw 08 Sty, 2009 12:50   

Interesuję się ezoteryką, chociaż mniej niż kiedyś. Parę lat temu zainteresowałam sie niesamowitymi zjawiskami pod wpływem "Z archiwum X" i coś mi z tego zostało.

Kiedyś ciekawiła mnie chiromancja - wróżenie z dłoni. Mam nawet książeczkę na ten temat. Muszę powiedzieć, że u mnie to sie w dużym stopniu sprawdza - mam na myśli to, co linie na dłoni mówią o charakterze, itp.

Później zaciekawiła mnie ludzka aura. Próbowałąm sie nauczyć jej odczytywania, miałam dość ciekawą ksiażkę o tym, ale jakoś się nie udało. Chociaż specjalnie sie nie przykładałam, szybko mnie znudziło wpatrywanie sie w przedmioty i próba dostrzegania ich aury.

Najbardziej mnie ciekawią zagadki przeszłości - zaginione cywilizacje, miasta, kontynenty, tajemnicze legendy dawnych ludów. To jest naprawdę fascynujące :-D
Dawniej bardzo lubiłąm czytać Danikena - choć niestety, autora często ponosi wyobraźnia. Miałam też ciekawą książke na temat Mu, też trochę przekoloryzowaną, ale zawierającą wiele informacji.

Jeśli chodzi o numerologię, to w moim przypadku jest takie średnio prawdziwe. Liczby z daty urodzenia, imienia i nazwiska jakos nijak siię do mnie mają :-/

Kiedyś chętnie spróbowałabym OOBE, Admin, może próbowałeś? Świadome śnienie brzmi intrygująco, ale i trochę strasznie ;-)

Ciekawą serią o zjawiskach niezwykłych są "Ksiegi Tajemnic". W poszczególnych książkach jest i o zaginionych cywilizacjach, zagadkach historycznych (np. Król Artur), reinkarnacji, itp.

Niedawno czytałam "Rio Anakonda" Cejrowskiego. Świetna ksiażka. Autor spotkał się z szamanami, którzy potrafią niesamowite - dla nas - rzeczy: tworzenie ścieżek niewidek w dżungli, które znikają, gdy idzie po nich ktoś obcy, wnikanie do cudzych umysłów, czytanie w myślach i inne zdumiewające rzeczy.

manu 
Infinita Tristeza

Wysłany: Czw 08 Sty, 2009 13:06   

Luna napisał/a:
Kiedyś ciekawiła mnie chiromancja - wróżenie z dłoni. Mam nawet książeczkę na ten temat. Muszę powiedzieć, że u mnie to sie w dużym stopniu sprawdza - mam na myśli to, co linie na dłoni mówią o charakterze, itp.

A z fotki dłoni powróżysz? :>

*Eveline* 

Wysłany: Nie 15 Lut, 2009 15:35   

:->
Ostatnio zmieniony przez *Eveline* Sob 06 Cze, 2009 18:48, w całości zmieniany 1 raz  

atest 

Wysłany: Pią 27 Lut, 2009 01:22   

Ja świadome sny mam od zawsze :-P I nawet gdy się obudzę to mogę jeszcze powrócić do snu. Jest to wspaniałe uczucie mieć świadomość podczas snu :-)

*Eveline* 

Wysłany: Pią 27 Lut, 2009 20:36   

:-o
Ostatnio zmieniony przez *Eveline* Sob 06 Cze, 2009 18:48, w całości zmieniany 3 razy  

Tetora 

Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 17:43   

Ewelina*** napisał/a:
A ja nie potrzebuję zegarka,aby się obudzić,wystarczy,że nastawie go w głowie na np.6:00 i tak się budzę :D

To nic nadzwyczajnego. Sporo ludzi to potrafi ;)

Film w którym gram bandytę w masce PGaz: http://www.youtube.com/watch?v=fxYBoJRzjRY&fmt=18

*Eveline* 

Wysłany: Czw 19 Mar, 2009 14:59   

:roll:
Ostatnio zmieniony przez *Eveline* Sob 06 Cze, 2009 18:49, w całości zmieniany 1 raz  

Unti 
Humanoid

Wysłany: Czw 19 Mar, 2009 15:04   

Tetora napisał/a:
Ewelina*** napisał/a:
A ja nie potrzebuję zegarka,aby się obudzić,wystarczy,że nastawie go w głowie na np.6:00 i tak się budzę :D

To nic nadzwyczajnego. Sporo ludzi to potrafi ;)

Jak mogłeś tak powiedzieć ;(
Myślałam, że tylko ja i Ewelina jesteśmy takie fajne xD

Samantha 

Wysłany: Sro 25 Mar, 2009 01:17   

Luna napisał/a:
Dawniej bardzo lubiłąm czytać Danikena - choć niestety, autora często ponosi wyobraźnia.

Ja w zeszłym roku zaczęłam czytywać jego książki. Bardzo ciekawa jest teoria, jakoby w przeszłości ludzkość miała styczność z wysoko rozwiniętą cywilizacją pozaziemską, a nawet była stworzona przez nią i sądzę, że nawet prawdopodobna. O wojnach atomowych w starożytności mówią starodawne hinduskie poematy "Mahabharata" i "Ramajana". Odnalezione zostają nawet plany budowy supernowoczesnych pojazdów latających, pochodzące ze starożytności, np. zawarte w tekście "Vimaanika Shastra".

Luna napisał/a:
Jeśli chodzi o numerologię, to w moim przypadku jest takie średnio prawdziwe. Liczby z daty urodzenia, imienia i nazwiska jakos nijak siię do mnie mają :-/

Moja liczba urodzenia to 9 i odzwierciedla mnie nawet. Coś może być w tej numerologii, bo wychodzą mi też inne ciekawe rzeczy, których nie mogę zbagatelizować.

Słyszeliście o kodzie Biblii? Wydaje mi się, że nie ma w tym nic nadzwyczajnego, bo z każdej książki można odczytać w podobny sposób, podobne rzeczy.

Tetora 

Wysłany: Sro 25 Mar, 2009 20:53   

O Mahabharacie słyszałem sporo dlatego nawet zainspirowała mnie do napisania czegoś oto takiego http://nowic.pl/strony/ka...topic.php?t=600 na forum mojego bractwa

Film w którym gram bandytę w masce PGaz: http://www.youtube.com/watch?v=fxYBoJRzjRY&fmt=18

Jarmax81 
Wrażliwiec Pospolity

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 23:13   

Kiedyś tak bardzo interesowałem się tą dziedziną, że doprowadziło mnie to, do pewnego rodzaju załamania, gdyż jestem osobą wierzącą i pewne sugestie naprawdę spowodowały wiele zamieszania w moim życiu, lecz jakoś sobie z tym poradziłem choć było ciężko. Do tej pory pewne rzeczy mnie interesują tylko mam do tego trochę inne podejście. I tak horoskopy: zadiakalny, chiński i celtycki. Wiem, że jestem SKORPIONEM z zodiaku, KOGUTEM z chińskiego i CISEM z celtyckiego. I wiele z tego się sprawdza. Następną dziedziną jest numerologia - i tu też pewne rzeczy się sprawdzają. Czytałem też kiedyś o tarocie - też jestem zafascynowany. Ale najbardziej w pamięci utkwiła mi pewna książka - nie pamiętam jej tytułu - wiem, że opisywała jakieś zaklęcia i rytuały związane ze zwojami króla Salomona. Pewne rzeczy mnie przeraziły, bo były tam zaklęcia dotyczące zarówno białej jak i czarnej magii, a król Salomon był przecież królem narodu wybranego przez Boga. Największe zaciekawienie jednak wzbudziło u mnie pojęcie reinkarnacji z książką prof. Lidii Stawowskiej "Reinkarnacja - doświadczenie nieśmiertelności". Książka ta wprowadziła mnie w osłupienie, gdyż to co pisze autorka ma jakiś sens. Sam trzy lata temu byłem na targach "Bliżej zdrowia, bliżej natury" w Górnośląskim Centrum Kultury w Katowicach. Targi te zainspirowane przez panią Ninę Grelę redaktorkę miesięcznika "Szaman". Uczestniczyłem też w tak zwanych "szamańskich środach" czyli spotkania w klubie dziennikarza w Katowicach z osobami zajmującymi się tą dziedziną, między innymi gościem był pan Jackowski - słynny jasnowidz z Człuchowa.

Chowderka 

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 20:35   

Ja się tym interesuje. Według kilku osób jestem medium bo moje sny i przeczucia się sprawdzają. Umiem stawiać tarota który zawsze się sprawdza, przykre jest tylko dla mnie to, że niektórzy którym wróżyłam olali moją wróżbe a ja nie wróże dla zabawy :roll:
Thursdays I reminice
Fridays I see your face
And I can't breathe

Jarmax81 
Wrażliwiec Pospolity

Wysłany: Pią 03 Lip, 2009 22:57   

Chowderka napisał/a:
Według kilku osób jestem medium bo moje sny i przeczucia się sprawdzają.

U mnie jest podobnie. Kiedyś będąc młodszym, miałem wiele snów które miały realizację w rzeczywistości, trochę to dziwne i przerażające ale zdarzało się, że wiedziałem co stanie się zaraz np. że ktoś wypowie jakieś zdanie lub wykona jakąś czynność. A w dzieciństwie miałem bardzo wiele snów w trakcie których bardzo płakałem i budziłem się z płaczem nad ranem przy mokrej poduszce.

Chowderka 

Wysłany: Pią 03 Lip, 2009 23:13   

Ja miałam kiedyś sen, ze sie tne a jak sie obudziłam to miałam slady na rekach :shock:
Thursdays I reminice
Fridays I see your face
And I can't breathe

Chowderka 

Wysłany: Sob 04 Lip, 2009 11:17   

Nie wydaje mi się bo ktoś z rodziny by zauważył.
Thursdays I reminice
Fridays I see your face
And I can't breathe

Odpowiedz do tematu