Czytam dość dużo książek , bardzo lubię kulturę Japonii , anime /mangę ( żeby nie było pomyłek - anime to bajka a manga to komiks ).
Przede wszystkim kocham pisać i powiem szczerze nie polecałabym nikomu tego zajęcia jako "odpoczynek od codzienności " .
To jest straszne , poprawianie , analizowanie , sprawdzanie , no ale czego to się nie robi dla pasji .
Przez pewien czas również rysowałam , ale stwierdziłam , że to nie jest coś co mnie uspokaja i sprawia przyjemność.
Fantastykę, choć zdarzało mi się pisać na temat realiów naszego świata .
Na obecną chwilę nie mam niestety żadnych swoich dawnych opowiadań ...Zniknęły wraz z komputerem i jego pamięcią .
Od chyba około 9 miesięcy piszę jedno opowiadanie (które miało już kilka swoich wersji )
ma ono już 29 stron...Ale niestety czeka mnie jeszcze trochę pisania i bardzo dużo korekt dlatego mam problem z pokazaniem komukolwiek mojej twórczości .
Na szczęście nie dawno temu udało mi się napisać opowiadanie które ma tylko 3 strony ale też jeszcze nikt go nie sprawdził bo rodzice niestety nie mają czasu .
Zobaczymy , zobaczymy .
Jak na razie nie czuje się jeszcze tak pewnie w tym co robię !
Ale jeśli ktoś lubi grzebać w pracach i je poprawiać (no i wytykać błędy bo to dla mnie najważniejsze ) to będę wdzięczna jeśli sprawdzi mi prace .
Pisaniem zajęłam się tak naprawdę 4 lata temu , ale dopiero teraz mam nauczyciela od polskiego który mi chce w jakimś małym stopniu pomóc .
Skoro mowa o czytaniu, to i ja się przyłączę do grona zapaleńców takiej formy spędzania czasu .. Co prawda u mnie to przychodzi falami, tzn. jest okres, że czytam książki jedna za drugą, innymi razy podobna sytuacja jest z oglądaniem filmów, jedynie w sposób nieprzerwany, stały uwielbiam poznawać nowe trendy muzyczne [nowe zespoły, inne brzmienia etc.].
W kwestii gatunku - to lubiłem zawsze fantastykę i fantasy. Np. ukochany cykl Gry Endera [ którego z resztą dawno nie czytałem.. trzeba coś przedsięwziąć] i oczywiście Mroczna Wieża. Poza tym kryminały..np. lekko mi się czyta te autorstwa J. Deaver'a.
Z filmów to lubię psychologiczne, chyba, że akurat nie mam nastroju..to nie pogardzę komedią
keisu, jeśli nie czytałaś, to polecam ci książke "jak pisać, poradnik rzemeślnika" Stephena Kinga, bardzo ciekawa, napisana ludzkim językiem i inspirująca ;]
co do mnie to interesuje mnie poznawanie nowych języków, aktualnie zaczynam japońskiego się uczyć ;] muzyka - gram na gitarze i basie, rysunek, czytanie i gotowanie
_________________ "was braciszkowie czarni czule przytule, przeganiać was chce przestać"
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 15:20
Lubię czytać, ale ostatnio czas mi sie kurczy, oglądam dobre filmy (zwłaszcza stare, naprawdę antyki, nieme, itp.), uwiebiam też podróżować po innych miastach, gdyż nikt mnie tam nie zna, co dodaje mi pewności siebie, do tego robię mnóstwo zdjęć, odkąd kupiłam aparat. Interesuje mnie też sztuka, lubię piękną architekturę, co uwieczniam na zdjęciach, ogólnie ciągnie mnie do piękna