- historia
- militaria, broń palna, ogólnie służby mundurowe
- w niewielkim stopniu ekonomia
- sztuki walki
- podróżowanie (ale na to stale brak kasy, heh...)
- ASG
- trochę polityka
Generalnie jeśli trafi się ciekawy artykuł czy to w necie, czy gazecie, to przeglądam
- skateboard,
- granie na perce,
- ASG,
- robotyka,
- fizyka,
- elektronika,
- możliwości ludzkiego intelektu i jego rozwój,
- OBEE (raz wyszło i już wole nie próbować)
- sens życia
- rozmyślanie nad światem, jego forma, czas, inne byty których nie dostrzegamy
- obserwacja zachowania ludzi
- "koksowanie"
* foto,
* film dokumentalny, wszelakie dokumenty społeczne.
* muzyka (jak prawie u większości ludzi) z naciskiem na jazz i smooth jazz.
* ciągniki siodłowe Scani. (kocham, wielbię, podziwiam, chce tam zamieszkać )
* ogólnie rzec mogę że trucki - w związku z tym przerabiam filmiki udostępniane z kabin kierowców, czasem wybiorę się z ojcem w jakąś trasę by zobaczyć sobie dokładnie dany ciągnik który ma do dyspozycji.
* lubię wszelakie origami, rysowanie, próbowałam tez robienia na drutach - efektem jest mój szalik który dumnie noszę , decoupage, i tego typu zajęcia.
* genealogia
* ogrod, kwiatki, rabatki, trawki, cuda ogrodkowe
* futrzaki psiaki
* podroze zawsze i wszędzie na tyle na ile pozwala mi w danej chwili fobia
* komputer w stopniu takim by nie prosić za bardzo nikogo o pomoc gdy coś nawali.
* majsterkowanie (wiąże sie to z remontami, tapetowaniem i takimi pokrewnymi...)
* psychologia (poczytję z chęcią ksiażki na ten temat, mam juz ich troche, lubię "charaktery" )
* wnętrza (lubie doradzać, ustawiac, dobierać, zestawiać kolory itd. byleby bylo czuć ze w danym miejscu jest dobrze)
to chyba wszystko...
_________________ mój blog...
http://sekrety-karolajny.blog.pl/
"Najważniejsze jest, byś zapamiętał chwile
Te, w których było Ci dobrze, w których byłeś szczęśliwy"
- muzyka, szczególnie filmowa
- bilard
- fizyka, kosmologia, nowinki ze świata nauki, LHC, matematyka, nowe technologie
- lubię rozmyślać i rozmawiać o ciekawych problemach np. o naturze świadomości, życiu pozaziemskim, ciekawych ideach, problemach moralnych, psychologii, ewolucji itp.
- książki - kryminały, thrillery, popularnonaukowe
- historia, choć wybiórczo, szczególnie wielkie odkrycia i przełomowe wydarzenia typu Projekt Manhattan, Enigma itd.
- podróże - na ile okoliczności pozwalają
- sztuka, ale nie każdą jej formę rozumiem
- lubię poznawać ciekawych ludzi, choć z wiadomych względów rodzi to często wewnętrzne sprzeczności
- spacery, szczególnie leśne i górskie - bardzo wyciszają
_________________ "Nikt nie rozumie świata, w którym żyje, ale jedni są w tym lepsi od innych."
Richard Feynman
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 22:36
- muzyka (lata '70- '90', rock- zwłaszcza progresywny i psychodeliczny, niekiedy ambient, klasyczna, ballady) oraz wszystko co z muzyką ma jakiś związek (balet, opera, musicale)
- książki (bardzo cenię sobie tytuły tj.: Moby Dick albo Wieloryb, Buszujący w zbożu, Lalka, 08/15, Czarodziejska Góra, Blaszany bębenek, Zbrodnia i kara)
- film (dramaty, psychologiczne, dokumentalne, science_fiction, wojenne i komedie- ale [raczej] tylko autorstwa Monty Python'a)
- filozofia (choć do żadnej nie potrafię się w 100% ustosunkować, ale sama znajomość założeń daje wiele do myślenia)
- polityka
- pisanie (zwłaszcza czegoś na wzór felietonów)
- majsterkowanie (mało kobiece zainteresowanie, ale uwielbiam siedzieć w warsztacie i coś naprawiać/kombinować)
- zwierzęta
- sztuka
- starocie (zbieram wszystko co ma swoje lata, uwielbiam np. pisać starym piórem z myślą, że 80 lat temu jakiś Pan podarował je jakiejś Pani, bądź dany przedmiot ma swoją historię)
_________________ "Uciekam od tego świata, bo zaczynam uważać, że ten świat jest troszeczkę... nie wiem. Może ja mam inną duszę, może ja powinienem żyć w innej epoce, może ja nie pasuję do tej epoki, może ja nie pasuję do tych ludzi."